Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

The Comics Roast 05. 02/11/11

Λόγω του 52oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο @manolis δεν μπορεί να ποστάρει στο blog του οπότε αναλαμβάνω εγώ την δουλειά. Μην μείνει ο κόσμος χωρίς Comics Roast βρε αδερφέ.





Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.   


TONIGHT’S CAST

@manolis – θάβει ταινίες στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - gkoultouroblog
@georgethebeast – έκανε σεξ - βαρεμένα ημερολόγια
@dimitrisdx – έκρυψε την σαμπρέλα από τον Μανώλη - the original DimitrisDX
@Hell_b0y – στο μπλογκ του δεν έχει 0 και underscore - Hell is a Land Without Comic Books
@amatyultar - Νταρκ Τάυλερ, ποιος είναι αυτός; - amatynews

Σταθεροί στο ραντεβού μας με 4 αναλυτικές κριτικές comics και 17(!) γρήγορες ματιές στους υπόλοιπους τίτλους της εβδομάδας.
Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ελληνικά καταστήματα comics (Jemma Καλλιθέα-Πειραιά, SolarisTilt και Relax Your Soul Comics στο κέντρο, Comicsworld στον Κορυδαλλό, Dojo στο Μαρούσι, Star στην Αγία Παρασκευή, Metropolis και Comics Cave στην Θεσσαλονίκη) αλλά και να τους αγοράσετε και διαβάσετε online στους υπολογιστές, τα iphone και τα ipad σας μέσα από τον επίσημο διανομέα digital comics ‘Comixology’.
 
ΠΑΜΕ!





OUR LOVE IS REAL #1


@dimitrisdx
Χα! Από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις. Σε 25 σελίδες έχουμε ανθρώπους που κάνουν σεξ με ζώα, με φυτά, με... κρυστάλλους (!), πόλεμο μεταξύ τους και όλα αυτά να ανατρέπονται με στυλ και να κλείνουν την ιστορία με twist της τελευταίας σελίδας. Είναι τόσο καλό που θα το ήθελα σε ongoing.



Δηλαδή, δατ όκγουορντ μόμεντ που η σκύλα σου καταλαβαίνει ότι σκέφτεσαι άλλη. Άβολο. 8/10

@Hell_b0y
Είχε μια πλάκα αλλά μέχρι εκεί. Σαν να διάβαζα κάποιο από τα Future Shocks στο 2000AD. 6/10

@georgethebeast
Είχε την πλάκα του και έβαζε και το ερώτημα αν κάνει να ερωτεύεσαι τον εχθρό.Ναι μιλάει για ένα κούλο μέλλον που μάλλον πια μπορείς να κάνεις σεξ ακόμα και με κρύσταλλα...8/10

@amatyultar
Εμ... δεν έχω τί να γράψω βασικά. Τελείως κουλό, τουλάχιστον ήταν ενδιαφέρον μπορείς να πεις. 6/10

Συνολικό: 7/10





UNCANNY X-MEN #1


@dimitrisdx
Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά το τέλος του Uncanny X-Men, το... Uncanny X-Men επιστρέφει με ένα ακόμη άθλιο εξώφυλλο αλλά με υποσχόμενο δημιουργικό team, τον συνήθως ενδιαφέροντα Kieron Gillen στο σενάριο (όπως και στο προηγούμενο volume), τον πάντα αξιόπιστο Carlos Pacheco στο σκίτσο και τον πάντα απειλητικό “κακό” στο προσκήνιο, τον Mr. Sinister.


Χωρίς να γίνονται πολλά στο τεύχος, πέρα από μία μεγάλη μάχη ουσιαστικά που θα οδηγήσει στο cliffhanger του τεύχους, ο Gillen μας εισάγει στο status quo της Utopia, παρουσιάζει τους βασικούς του χαρακτήρες, διαχωρίζοντάς τους από το supportive cast, και δίνει τον έλεγχο του παιχνιδιού στον Mr. Sinister, παραλείποντας προς το παρόν τις εξηγήσεις σχετικά με την (σιγά μη δεν το περίμενες) νεκρανάσταση του.

Σαν ιστορία δεν έχει να προσφέρει ακόμα τίποτα το πρωτοφανές,  παρόλα αυτά το τεύχος είναι συνεπές, παλιομοδίτικα αλλά κλασικά υπερηρωικό,  με το σκίτσο του Pacheco να βοηθά στον ρυθμό της ιστορίας. Ο Pacheco μπορεί με τα χρόνια να παράτησε τις υπερβολικές φιγούρες του Fantastic Four και των X-men των late 90s, παρέμεινε όμως ιδιαίτερα ικανός στο στήσιμο των σκηνών και της δράσης, κάτι που φαίνεται και εδώ. Η συνέχεια θα δείξει. 6/10

@manolis
Μου λείπει ο Pacheco των 90s, πριν χαντακώσει το στύλ του στο Fantastic Four και χάσει το edge του. Μα τον θυμάστε στο πρώτο μίνι του Bishop και με τον Lobdell στο X-Men; Άλλη ποιότητα μωρέ τότε.


Ήταν τόσο εκφραστικός και τώρα έχει καταντήσει τόσο κλινικός που θα φτάσει να τον μπερδεύουμε με τον Sean Chen ξερωγώ.

Στο τεύχος μου άρεσε η σημασία που έδωσε στις μικρές στιγμές που κάνουν αυτούς τους χαρακτήρες αληθινούς: οι αναφορές στην ιστορία τους, το chit-chat όταν πάνε να κάτσουνε στις καινούριες γαμάτες καρέκλες τους, οι συζητήσεις που κάνουν όταν βρεθούν μόνοι μεταξύ τους. Η επιλογή την συγκεκριμένης σύστασης της ομάδας με ξένισε στην αρχή αλλά πλέον βγάζει νόημα, όπως και ο διαχωρισμός των δύο ομάδων. Για να δούμε. 7/10

@dimitrisdx
Είχε μανία με τα δάχτυλα. Πάντα τόσο έντονα. Ακόμα βλέπεις στοιχεία εκείνης της φάσης του σήμερα, αλλά ναι έχει γίνει πολύ πιο υποτονικός.

@Hell_b0y
O Celestial στην μέση του San Francisco έχει μείνει εκεί από τότε που καταπιάστηκε ο Gaiman με τους Eternals, ε; Σχεδιαστικά κατώτερος ο Pacheco και από τον παλιό εαυτό του αλλά και τον όχι στα καλύτερά του Bachalo του αδερφού comic. Από την άλλη αυτή η ιστορία βγάζει περισσότερο νόημα. Άντε, χαριστικά 6/10 και εδώ.

@georgethebeast
Επειδή εχω κάνει σεξ δεν θα γίνω κακός και του δίνω ενα 3/10 μπας και εκει στην γαμημένη την marvel καταλάβουν οτι αυτό το πραμα είναι κακό(αν δεν ειχα κάνει σεξ θα του έριχνα ενα -3/10)

@manolis
Γιατί κακό ρε;

@Hell_b0y
Γίνεται να έχει κάνει πάλι σεξ ο @georgethebeast πριν κάνει κριτική σε Batman  την επόμενη βδομάδα;

@amatyultar
Το χειρότερο θα ήταν να κάνει σεξ αφού διαβάσει Bendis. Για το σεξ.
Όσο για το Uncanny τώρα, έχοντας διαβάσει αυτό το νέο νο. 1 και κάποια νο. 1 των New 52s της DC (π.χ. Batman, Flash, JLA) έχω την εντύπωση ότι γενικά υπάρχει μία τάση στο να γυρίσουμε πίσω στις πιο απλές ιστορίες των 90s, ίσως και παλιότερων εποχών. Δεν νομίζω όμως ότι το θέλει κανείς αυτό. Η διαφορά εδώ είναι το ωραίο chit-chat μεταξύ των χαρακτήρων (όπως είπε ο @manolis) που εδραιώνει τις σχέσεις μεταξύ τους και το όλο ύφος του αρχηγού Cyclops και κατ’ επέκταση όλου του comic που λέει “ωραία, οι άλλοι κάνανε πάλι σχολείο, εμείς μεγαλώσαμε πια, είμαστε γαμάτοι και τώρα πρέπει να το δείξουμε και να ασχοληθούμε με τίποτα μεγαλύτερο”. Εξάλλου, τί άλλο θα περίμενες από μία ομάδα που έχει μεταξύ άλλων Cyclops, Emma Frost, Magneto, Namor, Storm και Colossus με δυνάμεις Juggernaut; Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει αυτό το ύφος στο μέλλον. 7/10 Στα συν γαμάτες σκηνούλες όπως το “σηκώστε το χέρι όποιος από σας δεν θεωρούνταν super-villain στο παρελθόν” και η παρακάτω:


Συνολικό: 5,8/10




AVENGERS ACADEMY #20-21


@manolis
Ο εφηβικός τίτλος της Marvel για τους μη-μεταλλαγμένους ήρωες της ξεκινάει μια νέα εποχή με το τέλος του Fear Itself. Οι 6 μαθητές της πρώτης τάξης (οι μόνοι επιζώντες βασανιστηρίων στα χέρια του τότε-κυβερνητικού Norman Osborn, όλοι με τις προδιαγραφές να γίνουν οι μεγαλύτεροι κακοί στην ιστορία της Marvel) υποδέχονται τους νέους συμμαθητές τους από κάθε γωνιά της Marvel:


Θα προσπαθήσω να τους αναγνωρίσω όλους: o Juston Seyfert και το κατοικίδιο του Sentinel, η νέα She-Hulk (κόρη του Hulk και της Thundra), η νέα Spider-Girl (πρωην Arana), o Butterball και ο DragonWing από το Avengers Initiative, η (πλέον λεσβία) Julia Powers από το Power Pack, o Ricochet (Slingers) με τη νέα Penance (ναι, Generation-X) και την Turbo (New Warriors) από το εφηβικό support group για υπερήρωες The Loners, o Rocket Racer από τις σελίδες του Spider-man (στα 70s!), o νέος Power Man, η νέα νέα White Tiger, και στην ιπτάμενη πολυθρόνα... ο Taki από τους Χ-terminators?!? Και άλλο ένα παιδί με τα πόδια που υποθέτω είναι ο Machine Teen από το ξεχασμένο μίνι στις αρχές της δεκαετίας.


Πες τα κοπελιά! Στην ουσία βέβαια μόνο δυο από όλους δ’άυτους μπαίνουν στο κεντρικό ‘drama’ cast του βιβλίου, ακόμα επικεντρωμένο με τα προβλήματα και τους φόβους των έφηβων αυτών χαρακτήρων και την έλλειψη εμπιστοσύνης τους για τους ‘μεγάλους’ Avengers.

Ο Christos Gage είναι ο μόνος συγγραφέας στην Marvel που όντως εκμεταλλέυεται τα γεγονότα του Fear Itself για να εξετάσει πως επηρρεάζονται αυτά τα παιδιά μετά από τις εμπειρίες τους στα ‘βαθιά’ των υπερηρωικών μαχών, μπλεγμένοι σε μια αληθινή εμπόλεμη κατάσταση και αφού αναγκάστηκαν να σκοτώσουν για πρώτη φορη φορά και να πάρουν κάποιες σκληρές αποφάσεις. 7/10

@amatyultar
Άντε να ξέρω κάνα-δύο από όλους αυτούς που ονόμασες. Δεν ξέρω αν με εντυπωσιάζεις ή με τρομάζεις.

@dimitrisdx
Εξαιρετικό jumping-on point, που λένε και στο χωριό μου, διατηρεί την δυναμική που είχε και πριν και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο ενδιαφέρον arc που νομίζω θα εξελιχτεί καλά, καθώς ο Gage ξέρει να ισορροπεί ανάμεσα στην ανάπτυξη χαρακτήρων και την δημιουργία έντονης δράσης μέσα από αυτήν. Μπράβο, μπράβο.


Αχ, κουκλίτσα μου, μας τα’παν κι άλλες. 7/10

@georgethebeast
Χωρίς να έχω διαβάσει άλλες ιστορίες μπορώ να πω ότι μπράβο τους! Αν και μπορείς να πεις οτι μου θυμίζει ξεδιάντροπα teen titans δεν με ενοχλεί καθόλου και παιζει να κάτσω να διαβάσω και τα προηγούμενα! 7/10

@amatyultar
Είχα να διαβάσω Avengers Academy απ’ τα δύο πρώτα τεύχη του τίτλου αλλά ο Gage σχεδόν με κάνει να θέλω να το ξαναρχίσω. Σχεδόν όμως. Ωραίες οι δυναμικές, έχει προοπτική αλλά πιστεύω ότι και ο Gage και ο Chen προς το τέλος κάνουν λίγο προχειροδουλειές και πασαλείματα. Οι βετεράνοι Avengers φαίνονται λίγο ξύλινοι και μονοδιάστατοι και κάπου εκεί που παρουσιάζει τους δύο νέους (σημαντικούς) μαθητές μοιάζει σαν να βάλανε κάποιον άλλον να σκιτσάρει για δυο-τρεις σελίδες ενώ ο Chen είχε βγει για τσιγάρο. Επίσης το cliffhanger δε μας βάζει και σε καμία ιδιαίτερη αγωνία. (κοινώς: ποιος χέστηκε;) 6/10

@manolis
Τι λες ρε! Αφού δείχνει οτι ο Χ χαρακτήρας ΔΕΝ είναι ο Χ χαρακτήρας αλλά ο σατανικός μελλοντικός εαυτός του Χ χαρακτήρα! Αν σκεφτείς και ΠΟΣΟ είναι ο πιο βαρετός χαρακτήρας του βιβλίου, κάνει τρελό excitement :)

Συνολικό: 6,75/10





NEW MUTANTS #33


@manolis
Ο νοσταλγικός τίτλος που επανένωσε τους αγαπημένους όλων έφηβους μεταλλαγμένους των 80s και που κανένας δεν περίμενε να φτουρίσει, εξελίχθηκε στα χέρια μιας σειράς έξυπνων συγγραφέων και εκπληκτικών επιλογών καλλιτεχνών στον πιο σταθερά καλό X-τίτλο των τελευταίων χρόνων.

Το Regenesis βρίσκει την ομάδα με λιγότερα μέλη και πιο συγκεντρωμένη: η αρχηγός ινδιάνα Danielle Moonstar χωρίς τις δυνάμεις της, ο μεταλλαγμένος σαμάνος Nate Grey/X-Man (που δεν χωράνε 5 στήλες να εξηγήσω αναλυτικά), η αρχαιορωμαϊκή καλλονή Magma, ο “Βραζιλιάνος Steve Sanders” Sunspot, o υπέρ-geek Doug Ramsey/Cypher και ο εξωγήινος αγκαλίτσας Warlock.


Οι συγγραφείς Dan Abnett και Andy Lanning (“DnA”) πετυχαίνουν εδώ γιατί τους χειρίζονται όλους σαν ανθρώπινους χαρακτήρες και όχι σαν σπάντεξ καρικατούρες ή νοσταλγικά είδωλα των 80s. Επικεντρώνονται στα διλήμματα τους, τις διασκεδαστικές αληλεπιδράσεις τους και χτίζουν νέες σχέσεις μεταξύ τους. Βοηθάει και ο David Lopez, ο νέος σκιτσογράφος ένα urban outfitters σκαλοπάτι κάτω από τον Frank Quitely, δίνει στον καθένα ξεχωριστή προσωπικότητα, attitude και στυλ.

Αγαπημένες στιγμές: ο Doug με τον κολλητό του Warlock να κουτσομπολεύουν σε γλώσσα κώδικα και το ανατριχιαστικό ψιλοφλερτ / τσατ μεταξύ Hope Summers και Nate Grey:


Να το τολμήσω; ΑΥΤΟΣ: ο έφηβος παράλληλος εαυτός του άντρα που σε μεγάλωσε. ΕΣΥ: πιθανόν η μετενσάρκωση της μητέρας που δεν γνώρισε. Είναι όμως πιο creepy από τότε που έβγαινε ο Nate με το φάντασμα του κλώνου της μητέρας του; Φάε τη σκόνη τους Φώσκολε! 8/10

@dimitrisdx
Και αυτό πετυχημένο τεύχος να ξεκινήσει κανείς την σειρά, ιδιαίτερα επικεντρωμένο στους χαρακτήρες και στις αποφάσεις τους. Είχαν λείψει στο x-σύμπαν αυτά τα τεύχη που κάνουν ζουμ στο μυαλό των ηρώων και όχι στα μπράτσα και τα μπούτια τους. Καλή δουλειά, DnA. Για να δούμε και την συνέχεια τώρα.

@Hell_b0y
Όχι άσχημο. Η μεγαλύτερη έκπληξη που παίρνεις είναι όταν συνειδητοποιείς πως διαβάζεις το τεύχος 33 και όχι το νούμερο 1. Η Dani Moonstar πιστεύει πως υπάρχει τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμ...ε, για το τι κάνουν μετά το σχίσμα. Ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο επιλογή. 7/10

@georgethebeast
ΧΑ!Αυτο είναι καλόοοοοοοοο. Πάντα γούσταρα τον συγκεκριμένο τίτλο κάποτε...και ξάφνικα βλέπω γνώριμες φάτσες,η μόνιμη αγωνία τους να γίνουν η πρώτη γραμμή στους x-men και επιτέλους ανακαλύπτουν τι πρέπει να κάνουν...στο san francisco!!! 9/10

@amatyultar
Ίσως και να έχουμε το νέο (καλύτερο) X-Factor; Tο τεύχος αυτό είναι μία πολύ ωραία εισαγωγή στην νέα εποχή των New Mutants. O Lopez με κέρδισε απ’ την πρώτη σελίδα αν και ψιλο-μανγκίζει σε φάσεις. Παλιές φάτσες, φρέσκες καταστάσεις. Θα δείξει... 7/10

Συνολικό: 7,75/10





ΓΡΗΓΟΡΑ REVIEWS





ACTION COMICS #3


@manolis: Ενδιαφέρουσα η νέα υψηλο-ιντελλέξουαλική sci-fi απόδοση του πλανήτη Krypton εδώ από τον Gene Ha αλλά δεν κρύβω ότι βαρέθηκα από το αρχικό σεκάνς όσες εκρήξεις και χαμό και να είχε, και από το υπόλοιπο τεύχος στο οποίο νιώθω σαν να μη συνέβη οτιδήποτε. Άσε που ο Rags Morales αποσυντίθεται μπροστά στα μάτια μας τεύχος με το τεύχος. Στο επόμενο θα κάνει απλά μουτζούρες. 5/10

@dimitrisdx: Δεν μου άρεσε. Ήταν πρόχειρο και κακοφτιαγμένο. Και ο Μοράλες θυμίζει την καταστροφή του Kordey του New X-Men. Ελπίζω να μην φτάσει μέχρι εκεί. 5/10

@Hell_b0y: Δεν κάνει κανένας από τους δυο σχεδιαστές καλή δουλειά αλλά τουλάχιστον ο καταμερισμός είναι σωστός και δεν χάνεται η συνοχή. Κατά τ΄άλλα είναι ένα αρκετά καλό τεύχος. Παρουσιάζει μέσω ενός ονείρου μια απειλή από το παρελθόν και μέχρι το τέλος καταλαβαίνουμε και το γιατί. 7/10

@georgethebeast: ΒΕΒΗΛΟΙ!!! Morrison will kill you with his dick and u will beg for more..Σε απλά ελληνικά 10/10

@amatyultar: Τέτοια τεύχη είναι ο λόγος που μισώ τον Morrison και πιστεύω ότι πρέπει να κόψει τα ναρκωτικά. Αδιάφορο και μπερδεμένο. 2/10

Συνολικό: 5,8/10



AMAZING SPIDER-MAN #673


@manolis: ο επίλογος του Spider-Island είναι ένα love letter στον Spider-man από την Νέα Υόρκη, με 2-3-4 αληθινά συγκινητικές σκηνές και την πιο Spidey στιγμή της χρονιάς:


Α, και τον γυμνό Hercules να προκαλέι τα πλήθη με την Γκρηκ Λάβερ Τρίχα για Πουλόβερ και τα υπόλοιπα Ελέη του Θεού! Απλά αγάπη, όλο. 9/10



@Hell_b0y: Πρέπει να κάτσω να τα βρω και να τα διαβάσω, ε;

@manolis: διάβασε τα 6 βασικά τεύχη για αρχή :)

@georgethebeast: Ειναι η πρώτη φορά που μετά απο ένα πανικό βλέπεις ενα τεύχος που όλοι χαλαρώνουν και ήρεμουν ή είναι ιδέα μου; Τελως παντων μια χαρά πέρασα και ναι ο hercules ΘΕΟΣ! 8/10

Συνολικό: 8,5/10



X-MEN #20


@manolis: Ο πιο άχρηστος και χωρίς κατεύθυνση τίτλος των X-Men συνεχίζει ακάθεκτος και μετά το Regenesis. Υποθέτω το νέο concept/κατηγορία είναι “πρώην φίλοι του Wolverine” για 100 ευρώ, ή X-Force Lite. Undercover αποστολή με Psylocke, Storm, Colossus, (Vampire) Jubilee, Domino, Warpath. Μα υπάρχει ήδη άλλος τίτλος X-Force! Και είναι και εκεί η Psylocke! Αχ, να είχε και το παραμικρό ενδιαφέρον, να ασχολιόμουν περαιτέρω. 3/10


@Hell_b0y: Διπλωματικά επεισόδια σε φανταστικά κράτη και κάτι Sentinels. Πιο ανούσιο απ’ότι φαίνεται. 3/10

Συνολικό: 3/10



HAWK AND DOVE #3


@manolis: Δεν το κρύβω πια. Ανυπομονώ κάθε μήνα να διαβάζω αυτή την κουλαμάρα! Σε αυτό το τεύχος τα σατανικά πουλιά απαγάγουν τον Πρόεδρο Obama για να στήσουν παγίδα στους πρωταγωνιστές. Γιατί, ξέρεις, είναι ΤΟΣΟ high-profile που δεν βγαίνουν από το σπίτι για κάτι λιγότερο από θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας. Μαλάκα, και ψιλικατζίδικο να κλεβε κάποιος θα εμφανίζονταν, ποιον δουλεύεις; Παραμένει trashy και κακή κακή ξεπέτα 90s απόλαυση. 4/10


Υ.Γ. ΠΕΘΑΝΑ στο γέλιο με αυτό το pun!

@dimitrisdx: Τόσο trash που είναι αριστουργηματικό. Όντως μηνιαίος τίτλος απολασυτικού θαψίματος. Όχι, μπράβο. 4/10

@Hell_b0y: Όχι.

@georgethebeast -10/10 ...come on

Συνολικό: -0,67/10



RED LANTERNS #3


@manolis: όλη η σειρά μια τεράστια μελέτη στις αντιφάσεις. Ο Milligan γράφει ένα φαινομενικά flat superhero comic το οποίο όμως μιλάει για την φύση του πόνου και της οργής με μικρές απολαυστικές ανατροπές. Ο Ed Benes απ’την άλλη παίρνει το σενάριο και το γεμίζει κώλους.


Μ’άρεσε η εισαγωγή στην παρανοϊκή ψυχοσύνθεση της Bleez, είχε όσο χιούμορ και τρέλα χρειαζόταν. Ανάθεμα κι αν ξέρω όμως που το πάει με το subplot πίσω στη γη. 6/10

@dimitrisdx: Κωλάρα η Bleez, όμως, να τα λέμε αυτά. Αυτή η σειρά τελικά έχει αρχίσει να μου αρέσει, και υποψιάζομαι ότι σιγά σιγά, όταν φανεί το όλο πλάνο, θα εκτιμηθεί κι άλλο. Πέρα από τον κώλο της Bleez προφανώς. 6/10

@Hell_b0y: Εντάξει είναι η ιστορία της Bleez αλλά όντως η υποπλοκή στην Γη φαίνεται μέχρι τώρα ανούσια. 6/10

Συνολικό: 6/10



ANIMAL MAN #3


@manolis: το πιο ΜΠΛΙΑΧ τεύχος του μήνα. Σοβαρά, κάθε σελίδα είναι μια τεράστια αηδία, αλλά με έναν γοητευτικό, χοντροκομμένο γκροτέσκο τρόπο. Ο Animal Μan και η κόρη του εξερευνούν το Red, την διάσταση των ζωικών τοτέμ και ο Foreman απλά κάνει Χριστούγεννα. 7/10


@dimitrisdx: Ίου. Και wow. Το σκίτσο γίνεται πολύ ωμό, βλέπω και κάποια ίχνη προχειρότητας, αλλά τα αποδέχομαι μέσα στο γενικότερο κλίμα τρόμου που όντως βγαίνει πετυχημένο. 7/10

@Hell_b0y: Χαμός στο ίσιωμα. Οι απειλές έρχονται από παντού ενώ η ιστορία θυμίζει έντονα την περίοδο Μoore στο Swamp Thing. Το σχέδιο είναι όντως βιαστικό. Ο Foreman χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να προλαβαίνει τα deadlines. 8/10

Συνολικό: 7,33/10



SWAMP THING #3


@dimitrisdx: Μου αρέσει το ζευγαράκι Animal man/Swamp Thing. Είναι η διπλή δόση τρόμου της εβδομάδας. Βέβαια, ο τρόπος που στήνουν το σύμπαν θυμίζει τακτικές top cow της image αλλά είναι τόσο ωραίο και ανατριχιαστικό κατά στιγμές που δεν με πειράζει στην τελική καθόλου. 8/10

@manolis: Μου θύμισε ευχάριστα Morrison και Seven Soldiers το τεύχος, ίσως και λόγω της σύνδεσης με τον Paquette. Να πω εδώ βέβαια ότι δεν έχω ΙΔΕΑ ποια είναι η Abigail, ελπίζω να κάνουν σωστό catch-up σύντομα. 7/10

@Hell_b0y: Και ενώ το σενάριο γίνεται ολοένα και καλύτερο, η Abigail Arcane κάνει μεγάλη επιστροφή και είναι πιο σέξι από ποτέ ξεπρολάβει το τέρας των deadlines το οποίο επιβάλλει δυο διαφορετικούς σχεδιαστές στο τεύχος. Δεν φαίνεται πολύ πάντως, πάλι καλά. 8/10

Συνολικό: 7,67/10



GREEN ARROW #3


@manolis: το ξεπέταξα στα 2 λεπτά αλλά πέρα από βαρετό δεν είχε καν κάποιο γελοίο πάνελ να κοροϊδέψουμε εδώ, μόνο άστοχες διδακτικές μπαρούφες για την δύναμη του τουίτερ. Τριπλή απογοήτευση. 0/10

@dimitrisdx: Oύτε καν κωλόχαρτο. 0/10

@Hell_b0y: Όχι.

@manolis: Ψιτ, κοπελιά, πέρασε η 28η ;)

@Hell_b0y: #asemaskouklitsamou

Συνολικό: 0/10



O.M.A.C. #3


@manolis: ο retro-60s-Kirby-monster ήρωας μας O.M.A.C. αιχμάλωτος στη φυλακή από ένα “Psi-Fi” τέρας. Διασκεδαστικό στο over-the-top της καταπίεσης από ‘το σύστημα’ και των μαχών του, αλλά γενικά μέτριο. Πάνω που είχαμε αρχίσει και να το εκθειάζουμε. 5/10

@dimitrisdx: Κάποια στιγμή όλα αυτά τα αυτοτελή θα ενωθούν, είμαι σίγουρος. Εμένα και αυτό το τεύχος μου άρεσε, απλά τώρα πια θέλω και το κάτι παραπάνω σε over-arching mythology. 6/10

@Hell_b0y: Πάλι μου άρεσε. Είναι από τις θετικές εκπλήξεις των DC52. Και τώρα που το σκέφτομαι είναι μου θυμίζει έντονα παλιές εποχές Hulk, όταν ήταν άμυαλος και περιφερόταν στην Αμερική. 7/10

Συνολικό: 6,67/10



JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #3


@manolis: Όλη η DC ένα χάος αυτή τη βδομάδα. Οι καλοί τίτλοι τώρα μέτριοι, και οι μέτριοι όπως το JLI απλα... ZZZZZZZZZZ. Χωρισμένοι σε ζευγάρια εξερευνούν ξερωγωτι και μέσα από τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις αποκαλύπτεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ενδιαφέρον για τους χαρακτήρες τους. 3/10

@Hell_b0y: O χωρισμός της ομάδας σε ζευγάρια είχε σκοπό  μόνο να γεμίσουν σελίδες.  Αδιάφορο τεύχος. 3/10

Συνολικό: 3/10



DETECTIVE COMICS #3


@manolis: Πόσο cute (ή μήπως tragic) που ο Tony Salvador Daniel προσπαθεί τόσο απεγνωσμένα να πάρει αναγνώριση, αντιγράφωντας αναίσχυντα τον J.H. Williams, ή τουλάχιστον προσπαθώντας να... Κατά τ’άλλα, άλλο ένα τεύχος περνάει, ο Batman ξεφεύγει από την μια death-trap για να καταλήξει σε μια άλλη μέχρι το τέλος του τεύχους. Θα του παραδεχτώ τα designs των henchmen που είναι όντως ανησυχητικά όσο πρέπει. 4/10


@dimitrisdx: Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός ο τίτλος δεν πάει πουθενά; Α ναι, ίσως επειδή γιατί όντως δεν πάει... 3/10

@Hell_b0y: Βρίσκω πολύ καλό το artwork σε αυτό το τεύχος. Δηλαδή αν υπήρχε ένας αξιοπρεπής συγγραφέας από πίσω θα είχαμε διθυράμβους. Τώρα απλώς βάση: 5/10

@amatyultar: What he said. Απλά είναι αδιάφορο ως τώρα από πλοκή και πού το πάει. Ξέρουμε ήδη εξάλλου ότι όλοι θα βγουν αλώβητοι στο τέλος. Θα ήθελα το Detective Comics μου να είναι όντως detective παρακαλώ. 4/10

Συνολικό: 4/10



VILLAINS FOR HIRE #0.1


@manolis: εισαγωγικό τεύχος για την νέα σειρά spin-off από το πετυχημένο (?) relaunch των Heroes for Hire από τους DnA (Δες New Mutants πιο πάνω). Σαν τεύχος δεν δίνει τίποτα παραπάνω από μια απλή εισαγωγή στους 5 βασικούς χαρακτήρες των Silver Sable, Black Panther, Paladin, Hellstorm (YEAH!) και την αφεντικίνα Misty Knight, που δεν ξέρω καν αν θα είναι στην κανονική σειρά. Σώστε τα λεφτά και τον χρόνο σας για το #1. 4/10

@Hell_b0y: Meh... 3/10

@amatyultar: Αυτό δεν κατάλαβα κι εγώ ακριβώς. Ολόκληρο εισαγωγικό τεύχος για τους χαρακτήρες που ΔΕΝ θα είναι στην σειρά; Όπως και να ‘χει αδιάφορο. Μην ασχοληθείτε καν. 2/10

Συνολικό: 3/10



STORMWATCH #3


@manolis: συμβαίνουν πράγματα! ΠΟΛΛΑ πράγματα. Μάχες, φεγγάρια, τέρατα, ένας αχταρμάς, και εγώ βαριέμαι. Ούτε καν ξέρω πόσα άτομα έχει πια η ομάδα, μόνο ότι είναι όλοι αβάσταχτα ψώνια. Μου λείπει η παλιά συγκροτημένη δυναμική της ομάδας, η καθαρή πλοκή και η σχέση μεταξύ Midnighter-Apollo και της θετής τους κόρης, μετενσάρκωσης της νεκρής τους κολλητής. Ελπίζω να στρώσει σύντομα, τώρα είναι μόνο (καλές) ιδέες στο διάστημα. 5/10

@Hell_b0y: Αν εξαιρέσει κανείς την σκηνή στην οποία ο Hawksmoore μιλάει με τα avatars των πόλεων -  no brainer αυτό της Gotham - δεν αξίζει κάτι ιδιαίτερα σε αυτό το τεύχος. 4/10

@amatyultar: Άλλος ένας τίτλος με προοπτικές που περιμένουμε να δείξει που το πάει. Μου αρέσει που δείχνει σιγά-σιγά τις πραγματικές ικανότητες κάθε μέλους, αλλά αυτός ο Adam One πρέπει να φύγει. Ως εισαγωγικό πιστεύω τα πάει πολύ καλά ως τώρα. 6/10

Συνολικό: 6/10



THE STRANGE TALENT OF LUTHER STRODE #2


@manolis: πρέπει να το διαβάζουν όλοι αυτό το κόμικ διάολε! ή τουλάχιστον όλοι οι αρρωστημένοι. Είναι το comic που διαβάζει ο Garth Enni στην τουαλέτα για να τραβήξει μαλακία. Δηλαδή, έχει σκηνή όπου ο κακός έχει εισβάλει στο σπίτι ενός παιδιού, έχει κόψει τον πατέρα του στην μέση, τον έχει καθίσει στο τραπέζι (σε 2 καρέκλες αντικριστές) και του έχει φορέσει το κρανίο της γυναίκας του για καπέλο. Και όλα αυτά, είναι πανέμορφα και ποιητικά και χαριτωμένα μέσα στην απόλυτη αηδία τους. 8/10


@dimitrisdx: Δεν ξέρω αν είναι αυτό καλό, αλλά κι εμένα μου αρέσει πολύ. Το φαντάζομαι βασικά ήδη σε ταινία μέσα στην υπερβολή της βιαιότητάς του. Φέρτε μου το επόμενο! 8/10

@Hell_b0y: Στα επίπεδα του προηγούμενου τεύχους. Αξίζει. 7/10

Συνολικό: 7,67/10



INVINCIBLE #84


@amatyultar: Ποτέ δεν χάνει το ενδιαφέρον του αυτό το κόμικ. Αλλά για να γίνει ακόμα πιο γαμάτο, στο συγκεκριμένο τεύχος έχουμε την αλλαγή που περιμέναμε τόσο καιρό του Invincible ως ήρωα. O Mark ωριμάζει επιτέλους. Εξάλλου, ποιος ο λόγος να έχεις τόση δύναμη μόνο και μόνο για να σταματάς κλέφτες τραπεζών; 8/10


@Hell_b0y: Καλό τεύχος ήταν. Ολίγον game changer αν και το περίμενες εδώ και καιρό.  Τα ψιθυριστά λόγια “Dinosaurus was right” δεν χρειάζονταν πάντως. Χαλάνε το όποιο μυστήριο για τις κινήσεις του Mark στο υπόλοιπο του τεύχους. 7/10

Συνολικό: 7,5/10



THE BOYS #60

@amatyultar: Για όποιον το διαβάζει ακόμα, το The Boys μετά από την τεράστια κοιλιά που είχε κάνει φτάνει σε λίγο στο τέλος του και πλέον θυμίζει λίγο τις παλιές του δόξες. Το τεύχος ξεκινάει με την πραγματικά λυπηρή απώλεια της ομάδας και συνεχίζει δείχνοντάς μας πώς όλα συγκλίνουν στην πλέον αναπόφευκτη σύγκρουση των Boys με τους Seven. 7/10



FEAR AGENT #32
 

Hell_b0y: Με το Fear Agent #32 τελειώνει με επικό, λυτρωτικό και πολύ συγκινητικό τρόπο η ιστορία του Heath Huston. Του βασανισμένου αυτού αστροναύτη και χρονοταξιδιώτη, που πέρασε τα πάντα ώστε να σώσει τον κόσμο και να βρει μια μοναδική στιγμή ευτυχίας. Το τέλος είναι ιδανικό, κλείνει όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι τελευταίες σελίδες αν και δεν πρωτοτυπούν ταιριάζουν τέλεια. Ένα μεγάλο μπράβο στον συγγραφέα Rick Remender και στους σχεδιαστές που κατά καιρούς πέρασαν από την σειρά, Tony Moore, Jerome Opena, Mike Hawthorne και Kieron Dwyer. Αξίζει δηλαδή να κάτσει κανείς να διαβάσει όλη την σειρά. Εντελώς υποκειμενικά 10/10.
  



Συνοπτικά οι τίτλοι της εβδομάδας:


NEW MUTANTS #33 7,75/10
OUR LOVE IS REAL #1 7/10
AVENGERS ACADEMY #20-21 6,75/10
UNCANNY X-MEN #1 5,8/10


ACTION COMICS #3 5,8/10
AMAZING SPIDER-MAN #673 8,5/10
X-MEN #20 3/10
HAWK AND DOVE #3 -0,67/10
RED LANTERNS #3 6/10
ANIMAL MAN #3 7,33/10
SWAMP THING #3 7,67/10
GREEN ARROW #3 0/10
O.M.A.C. #3 6,67/10
JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL #3 3/10
DETECTIVE COMICS #3 4/10
VILLAINS FOR HIRE #0.1 3/10
STORMWATCH #3 6/10
THE STRANGE TALENT OF LUTHER STRODE #2 7,67/10
INVINCIBLE #84 7,5/10
THE BOYS #60 7/10
FEAR AGENT #32 10/10

2 σχόλια:

Οχι αλλο ενα μπλογκ είπε...

Πωπω αν δεν περιφερομουν κατα λαθος στο μπλογκ δεν θα εβλεπα το καινουργιο comic roast...
Το Animal Man μεσα στο όλο μπλιαχ το αγαπησα δεν ξερω γιατί αλλά όλο αυτό το συνοθήλευμα από σάρκες και γλίτσες και τους Hunters το καραγουστάρω. Το Swamp Thing επιτελους απεκτησε προσανατολισμο και ενα crossover με το παραπανω θα το αγαπησω σιγουρα. Επισης εμενα οι δυο σχεδιαστες δεν μου φαινονται καθολου. Το Action Comics οντως ηταν κατωτερο εμφανως απο τα προηγουμενα αλλα πιστευω στον Morisson και πιστευω οτι ακομα και στα μετρια του ειναι καλος. Ο ΟΜAC ειναι ακόμα fun και φαινεται να ειναι πολυ καλη η συναργασια Giffen και Didio που κανουν και οι δυο τα παντα, δεν με ενοχλει και η αυτοτελεια που παρουσιαζει ως τωρα ο τιτλος. Τέλος ο μικρος Luther ειναι αγάπη, διαμαντακι πραγματικα. Δηλαδη η εναλλαγη στο σκιτσο απο το αιμα και το splatter στο φιλακι με την γκομενα με καρδουλες και Smooch! ειναι χρυσος πραγματικα.

Hellboy είπε...

Αν εξαιρέσεις το Batwoman για μένα Lemire και Snyder έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Οπότε θα είναι και πολύ καλό το διαφαινόμενο crossover.