Χαμός στην Gotham City.
DC
Και τα τρία comics που ασχολούνται με την επιστροφή του Joker και τις συνέπειες αυτής είναι καλά. Ίσως να είναι λίγο παράξενο το πως αυτός καταφέρνει να βρίσκεται σε όλα αυτά τα μέρη ταυτόγχρονα μα δεν νομίζω να απασχολήσει πολύ κανέναν. Στο Batman #16 ο Batman εισέρχεται στο Arkham και αντικρίζει πως η τρέλα του Joker έχει ανεβεί πολλά επίπεδα. Ο Capullo δίνει μια από τις πιο Spawn-like δουλειές του στο Batman και εμείς οι fans του Capullo τότε που το Spawn ήταν ακόμη καλό πολύ το ευχαριστιόμαστε. Στο Batman And Robin #16 ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνει ο Joker στον Damian δεν έχει προηγούμενο. Το χειρότερο είναι πως εκμεταλλεύεται, χωρίς καν να το ξέρει, μία από τις πιο νέες και θετικές πλευρές της προσωπικότητας του νέου Robin, την αγάπη για τον πατέρα του. Στο Batgirl #16 ένας γάμος ξεκινά μα όπως σε πολλές ρομαντικές ταινίες εμφανίζεται κάποιος που έχει διαφωνία. Μέσες άκρες βέβαια. Είναι καλό μα με άλλον σχεδιαστή θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.
To Frankenstein Agent Of S.H.A.D.E. #16 αποτελεί το τελευταίο τεύχος αυτής της ομολογουμένως καλής σειράς. Δεν αξίζει όμως και πολλά. Το προηγούμενο, που ήταν κομμάτι του Rotworld, μοιάζει πιο ταιριαστό σαν επίλογος. Τον Frankie πάντως δεν θα τον χάσουμε, θα βρει φιλοξενία σε άλλους τίτλους. Το, πια χωρίς Liefeld, Deathstroke #16 είναι συμπαθητικό, το Demon Knights #16, που δεν είχε Liefeld έτσι κι αλλιώς, το ίδιο. To Insurgent #1 το άνοιξα, με απώθησε το artwork και το ξανάκλεισα. Ίσως άλλη φορά. Το Threshold #1 από την άλλη μου φάνηκε συμπαθητικό και μου θύμισε το comic Star Wars: Knights of the Old Republic.
MARVEL
Λοιπόν. Το All-New X-Men #6 είναι καλό. Οι σκηνές ανάμεσα σε Kitty, Jean και Logan, Scott είναι όλα τα λεφτά. Μπράβο στον Bendis που κατάφερε, για την ώρα, να μας επιστρέψει χαρακτήρες που αγαπήσαμε χωρίς να μας πονοκεφαλιάζει όσο θα περιμέναμε. Το New Avengers #2 είναι και αυτό καλό. O κόσμος απειλείται, οι ήρωες συναντιούνται και προσπαθούν να καταλάβουν το πως και το γιατί και εγώ σπάω πλάκα με αυτούς που δεν διάβαζαν Fantastic Four και δεν καταλαβαίνουν πολλά από αυτά που συμβαίνουν. Γιατί πιστέψτε με, από το Fantastic Four ξεκίνησαν όλα αυτά. Τα Savage Wolverine #1 και Captain America #3 δεν μου πολυάρεσαν. Τουλάχιστον όμως στο πρώτο εμφανίζεται η Shanna η οποία κυκλοφορεί με ένα λεοπαρδαλέ μπικίνι σε όλο το τεύχος.
INDIES
Από την Image έχουμε τα Saga #9 και Todd The Ugliest Kid On Earth #1. Το πρώτο είναι πολύ καλό. Τα θολά backgrounds συνεχίζουν μερικές φορές να με βγάζουν εκτός κλίματος μα μάλλον έχω αρχίσει να τα συνηθίζω. Επίσης ο χαρακτήρας της Gwendolyn δίνει την σπίθα που χρειαζόταν για να γίνει πιο ενδιαφέρων αυτός του The Will. To δεύτερο είναι συμπαθητικό και με εκπλήσσει γιατί ο M.K. Perker, που του έχω αλλάξει γενεές δεκατέσσερις για την κάκιστη δουλειά του στο Unwritten, εδώ κάνει πολύ καλή δουλειά. Μερικές λέξεις για τα υπόλοιπα. Το Fashion Beast #5 της Avatar είναι καλό, τα Black Beetle No Way Out #1 και Conan The Barbarian #12 της Dark Horse επίσης καλά, το B.P.R.D. 1948 #4 συμπαθές, το Archer And Armstrong #6 της Valiant αρκετά διασκεδαστικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου