Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

01.Carcass - Surgical Steel

For there is no true love
Only varying degrees of lust

Κατά την περίοδο της συναυλίας των Clutch στην Αθήνα συζητούσα με την φίλη μου την Πέννυ περί ανέμων, υδάτων και μετάλλων. Της έλεγα για την συναυλία που θα πήγαινα σε δυο μέρες, για το αν έχει ακούσει το άλμπουμ και αν ξέρει πως βγάζουν φέτος νέο άλμπουμ οι Carcass. "Οι Carcass δεν ήταν και στο Rockwave πριν μια βδομάδα;" μου απάντησε. Νομίζω πως σάστισα λιγάκι. Όχι επειδή δεν το'ξερα ή επειδή μπορούσα να πάω στην Μαλακάσα πριν μια βδομάδα μα επειδή συνειδητοποίησα πως πέρα από την χαρά μου για την επανένωση που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια μάλλον φοβόμουν για μια τυχόν δεύτερη κατάρρευση και ένα ασήμαντο νέο άλμπουμ.

Την 1η του Αυγούστου ενώ χάζευα στο net και έπινα ζεστό γαλλικό καφέ είδα πως είχε διαρρεύσει το "Surgical Steel", ενάμιση μήνα πριν την κανονική ημερομηνία κυκλοφορίας! Στις πρώτες ακροάσεις ήμουν διστακτικός. "Είναι καλό. Το πόσο καλό θα το δούμε" και άλλα τέτοια έλεγα ο φλώρος. Στην συνέχεια ξεθάρρεψα. Νομίζω πως φώναξα "θάνατο στο post-punk και στο indie-folk" σε κάποια φάση. Μέχρι το τέλος Αυγούστου το "Earth Rocker" είχε αποκαθηλωθεί από την πρώτη θέση της λίστας μου.

Αυτό που πέτυχαν οι Steer και ο Walker είναι εκπληκτικό. Χωρίς τον Ammot, για τον οποίο πια αναρωτιέμαι αν υπήρξε πραγματικά σημαντικός για το συγκρότημα, χωρίς τον Ken Owen που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υγείας, έγραψαν ένα άλμπουμ που πατάει γερά στο παρελθόν, ακούγεται σαν το "Necroticism" και το "Heartwork" μα είναι ταυτόγχρονα πάρα πολύ σύγχρονο. Αγγίζει πραγματικά σοβαρά θέματα με πρωτότυπους τρόπους, κάνει πλάκα με τους μουσικούς απογόνους των Carcass, κοροϊδεύει τους hipsters ενώ περιλαμβάνει μέχρι και ένα τραγούδι χωρισμού(;). Θα'θελα να'ξερα ποια πλήγωσε τον Walker και τον έκανε να γράφει για καρδιές από ατσάλι!


~

Δεν υπάρχουν σχόλια: