Πρέπει να βρω λόγια.
DC
Έφτασε η ώρα του Sandman Overture #1. Ενός τεύχους δηλαδή που σηματοδοτεί την επιστροφή του Neil Gaiman στον τίτλο και δίνει την ευκαιρία στον JH Williams ΙΙΙ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στον ονειρικό αυτό κόσμο. Φυσικά και είναι καλό. Το πόσο, θα το δούμε στα επόμενα τεύχη μα και σε βάθος χρόνου. Αυτό που μπορεί να δει κανείς από τώρα είναι η υπέροχη δουλειά των Williams και Stewart στο artwork. Κλασικά πράγματα. Αλλαγή τεχνοτροπιών ανάλογα με την περίσταση, παράξενες γωνίες, double spreads με περίτεχνο layout που όμως δεν λειτουργούν αρνητικά στον ρυθμό της ιστορίας. Μα τι λέω; Που σου στρέφουν την προσοχή εκεί που πρέπει και μάλιστα βοηθούν στην ανάγνωση της ιστορίας! Ο Gaiman έχει δουλέψει με πολλούς ταλαντούχους σχεδιαστές. Ο Williams όμως είναι σίγουρα από τους καλύτερους. Σταματώ εδώ πριν γράψω κι άλλη παράγραφο μόνο για τον ταλαντούχο JH.
Το Sandman κάνει λίγο περιττή την ύπαρξη άλλων comics αυτήν την βδομάδα από πλευράς DC μα υπάρχουν μερικά. To Damian Son Of Batman #1, μίνι σειρά που έχει να κάνει με τον Damian σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που δεν είναι νεκρός. Τα ενδιαφέροντα annuals Aquaman Annual #1 και Swamp Thing Annual #2. Τα όχι και τόσο ενδιαφέροντα Action Comics Annual #2, Green Lantern Annual #2, Nightwing Annual #1, και Teen Titans Annual #2.
MARVEL
Ας μιλήσουμε για το χειρότερο comic της βδομάδας, τελευταίο κομμάτι ενός από τα χειρότερα events των τελευταίων χρόνων. Ναι, για το X-Men Battle Of The Atom #2 λέω. Ένα τεύχος κακογραμμένο και σχεδιασμένο στο πόδι από διάφορους, κατά τ'άλλα ταλαντούχους, σχεδιαστές στο οποίο δεν ξεδιαλύνεται σχεδόν τίποτα και απλώς ανακατεύει λίγο την τράπουλα. H Kittie πάει με τους άλλους X-Men και στον κόσμο της Marvel υπάρχουν πια κι άλλοι μεταλλαγμένοι από διάφορες χρονικές περιόδους. Γιατί αν κάτι έλειπε ήταν επιπλέον χαρακτήρες. Για γέλια.
Οι Avengers και οι σύμμαχοί τους νικούν τους Builders μα η Γη έχει καταληφθεί από τον Thanos. Αυτά στο Infinity #5. Στο Avengers #22 βλέπουμε την επιστροφή τους και τα διάφορα σχέδια που καταστρώνει ο Captain America. To ψιλομέτριο Guardians Of The Galaxy #8 σχετίζεται λίγο με τα πρώτα δυο μα το μόνο που έχει σημασία είναι πως η Angela αποφασίζει να βοηθήσει. Και να γίνει μέλος της ομάδας στο μέλλον.
Έριξα μια ματιά στο Superior Spider-Man Team-Up Special #1. Απεχθάνομαι συνήθως ό,τι έχει να κάνει με τον Superior Spider-Man μα αυτό το τεύχος το σχεδίασε, επιτυχημένα μπορώ να πω, ο Μιχάλης Διαλυνάς. Το Thor The Crown Of Fools #1 μάλλον οφείλει την ύπαρξή του στην ταινία που βγαίνει αυτόν τον καιρό. Το Ultimate Comics X-Men #33 σταμάτησε πια να έχει. Το Kick-Ass 3 #4 διαβαζόταν.
INDIES
Ξεκινώ με το Saga #15 σε αυτό το σκέλος του ποστ. Χρονολογικά και αυτό το τεύχος τοποθετείται πριν το #12. Έτσι ο Vaughn έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τους χαρακτήρες μα και να βάλει σε μεγάλους μπελάδες κάποιους από αυτούς. Χιούμορ, δράμα, συζυγικό σεξ. Επίσης από την Image αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στο Sex #8 που χρησιμοποιεί το σεξ ή την απουσία αυτού ώστε να εξερευνήσει τον ψυχισμό των χαρακτήρων του και ίσως και στο Prophet #40.
Από την Dark Horse οπωσδήποτε πρέπει να διαβαστεί το Edgar Allan Poe's The Raven And The Red Death. Επειδή... Corben. Μια ματιά αξίζει το τρισχαριτωμένο Itty Bitty Hellboy #3 μα και το επαρκές King Conan The Hour Of The Dragon #6. Στο True Lives Of The Fabulous Killjoys #5, προτελευταίο τεύχος της σειράς, γίνεται μια προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια πράγματα. Δεν είναι απολύτως επιτυχημένη πάντως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου