Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κυκλοφορίες 20-10-2010


Batman,Robin,Fables και πιο πολύς John Constantine απ΄όσο αντέχει ο οργανισμός!


Στο Batman And Robin #15 ο Robin είναι αιχμάλωτος του Joker που διασκεδάζει πολύ παραπάνω απ'ότι συνήθως και πρέπει να ομολογήσω μου μεταδίδει και μένα όλη αυτή την χαρά! Ακόμη μεγαλύτερη πλάκα έχει πως δεν θέλει το κακό του, δεν προσπαθεί να τον δολοφονήσει! Μάλιστα τον βοηθά γιατί όπως έχει αφήσει ο Morrison να εννοηθεί, ο Joker θέλει πίσω την Νέμεσή του! O υποδυόμενος τον Thomas Wayne, Dr. Hurt, φυσικά έχει αντίθετα σχέδια και όταν κατορθώνει να πιάσει αιχμαλώτους τους Batman και Robin σχεδιάζει να τους δολοφονήσει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει, έχει γίνει υπερβολικά ξιπασμένος και δεν βλέπει πως η παγίδα που έστησε στην "bat-family" είναι μέρος μιας μεγαλύτερης παγίδας της οποίας είναι ο ίδιος πιόνι! Πάρα πολύ καλό τεύχος, με τον Frazer Irving να δίνει ρέστα στο artwork ιδιαίτερα όποτε εμφανίζεται ο Joker.

Στο Fables #99 ο Βόρειος Άνεμος προσπαθεί να κάνει τον Κύριο Σκοτεινό να αναθεωρήσει και να εγκαταλείψει τον κόσμο μας. Δεν ήταν δική του σκέψη όπως θα καταλάβουμε αργότερα αλλά της Tottenkinder, αναγνωριστική επίσκεψη πριν την μάχη για την οποία ετοιμάζεται. Η υπηρεσία του αυτή δεν είναι χωρίς αντάλλαγμα. Η αμοιβή του είναι γνώση που θα προκαλέσει ουκ ολίγες τριβές στον κόσμο των Fables και θα είναι μια από τις πολλές αλλαγές που αναμένονται σε αυτόν. Καλό τεύχος λοιπόν με νέο καλλιτέχνη επίσης, τον πολλά υποσχόμενο Inaki Miranda που δεν φοβάται να κάνει homage σε ένα εξώφυλλο του James Jean μέσα στο τεύχος.

Στο Hellblazer #272 η Epiphany είναι χαμένη στα '70s όπου γνωρίζει ένα πανκιό με όνομα John Constantine και φυσικά του κάθεται! Ας τον δοκιμάσει τον John όταν ήταν νέος μιας και ο άλλος, στην εποχή της, της ρίχνει αρκετά χρόνια! Ο άλλος John, αυτός της εποχής μας κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει την Epiphany, θέλει να την παντρευτεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αποτελεί από τις πρώτες του σχέσεις εξάλλου αλλά όλοι κι όλες προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν... Οι Bisley και Camuncoli μοιράζονται έξοχα τις χρονικές περιόδους σχεδιαστικά σε ένα τεύχος που γράφει ο Peter Milligan.

Περισσότερος John Constantine χάρις στην πρώτη επίσημη δημοσίευση της ιστορίας "Shoot" δια χειρός Warren Ellis και Phil Jimenez στο Vertigo Resurrected. Το "Shoot", που έχει σαν θέμα την ενδοσχολική βία, θα δημοσιευόταν στο τεύχος 141 του Hellblazer αλλά συνέπεσε με τους φόνους στο Columbine και ακυρώθηκε κάνοντας τον Ellis να φύγει τελικά από τον τίτλο. Στο Vertigo Resurrected υπάρχουν και άλλες πολύ καλές αδημοσίευτες ιστορίες από δημιουργούς όπως οι Brian Azzarello, Grant Morrison, Garth Ennis,Jim Lee, Frank Quitely, Bernie Wrightson και άλλοι.

Τελειώνω αναρωτώμενος πόσο κακό είναι το Shadowland Tie-In, Daredevil #511 και γιατί το Kick-Ass 2 #1 είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε έχει καταπιαστεί ο Millar τον τελευταίο καιρό. Ή μάλλον λάθος, το ότι θα ήταν καλύτερο, κάτι απλώς καλό, σε σχέση με τα άλλα που ήταν άθλια δεν είναι απορία. Η απορία είναι γιατί αυτό ξέφυγε από την ελεύθερη πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: