Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 01-09-2010


Πάλι καλά που έχουν αργία στην Αμερική και δεν βγήκαν τα νέα τεύχη. Πολύ το καθυστέρησα. Dark Horse, DC και Shadowland από Marvel.


Λοιπόν, τέλειωσε και αυτό το κεφάλαιο της σάγκας του Hellboy με το Hellboy - The Storm #3. Ο Hellboy αποφασίζει ακόμη μια φορά να πάρει τον δικό του μοναχικό δρόμο για την επίλυση του προβλήματος του μυστικού αυτού πολέμου. Κάτι θα του κοστίσει, κάπως θα βρει τον τρόπο τα περισσότερα όμως θα γίνουν γνωστά στην επόμενη σειρά. Κλασσικά. Στην συνέχεια ίσως να γυρίσει να βοηθήσει τους παλιούς του φίλους στην B.P.R.D. αλλά μέχρι τότε έχουμε πολύ καιρό.

Το Baltimore - The Plague Ships #2 έχει ενδιαφέρον. Σε αυτό το τεύχος ο λόρδος Baltimore διηγείται μια ιστορία από το παρελθόν του και εξηγεί τραύματα και σημάδια,σ σωματικά και ψυχικά. Ναι, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο τα βαμπίρια στήνανε τσιμπούσια ανάμεσα στα χαρακώματα. Που είναι το παράξενο.

Το Buffy The Vampire Slayer #36 έχει και αυτό ενδιαφέρον αλλά ταυτόγχρονα είναι γεμάτο και φάσεις που μπορεί και παρακινήσουν τους φανατικούς της Buffy να βγάλουν τα μάτια τους. Ναι, ο Spike έχει διαστημόπλοιο το οποίο το οδηγούν τεράστιες κατσαρίδες. Αλλά το παράξενο δεν είναι αυτό αλλά η αποκάλυψη στο τέλος. Να πω πως το γράφει ο Whedon το τεύχος, όχι ότι είναι πια δείγμα ποιότητας, αλλά είναι από πριν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα σε αντίθεση με το σκίτσο.

Καλό το I, Zombie #5. Δεν συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα αλλά τουλάχιστον η ηρωίδα, που έχει πια περισσότερη αυτογνωσία, έχει μια στιγμή ηρεμίας χάρη στην καλή της φίλη το φάντασμα. Κατά τ'άλλα μεγάλη πλάκα η διαπίστωση πως ο τύπος που της αρέσει μάλλον είναι κυνηγός υπερφυσικών όντων - Μπάφι ανάποδα - και πως καλός της φίλος έκανε βούκινο πως είναι were-dog!

To Jack Of Fables #47 είναι λίγο από δω, λίγο από κει. Τίποτα ιδιαίτερο, απλώς προετοιμάζει για μια συνάντηση παλιών φίλων η οποία είναι αναπόφευκτη πια. Πάρα πολύ αστείες όμως η σκηνές με το πρώην "diner",μεταλλαγμένο σε θεματικό πάρκο πια! Για να δούμε πως θα πάει αυτή η μονομαχία των δυο Jack, του ήρωα εναντίον του δράκου και ποια η συμβολή των αδελφών Page!

Στο Shadowland - Elektra η ομώνυμη ηρωίδα κάνει κάτι σαν ενδοσκόπηση, δέρνει ένα κάρο νίντζα και αποφασίζει να ανεβεί το μεταφορικό βουνό και να βοηθήσει τον Matt. Στο Shadowland #3 ο Matt μετά από μια σειρά γεγονότων αρνητικών ως προς την "βασιλεία" του αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη μαλακία. Πάλι καλά που η Ηλέκτρα προλαβαίνει να τον σταματήσει. Και από αυτά τα δυο τεύχη που αναμασούν απλώς ότι έκανε καλύτερα ο Miller πριν από 25 με 30 χρόνια πριν κρατάμε το ξυλίκι που δίνει η Ηλέκτρα.

4 σχόλια:

dark tyler είπε...

Καλά, για Buffy τα έχουμε πει, δε σώζεται. Χαίρομαι που είμαστε στο τελευταίο story arc τουλάχιστον. Άντε με το καλό.

Η ερώτηση, και παρντόν για το άσχετο. Έψαξα λίγο στο μπλογκ σου αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό. Punisher/Franken-Castle διαβάζεις καθόλου; Το πέτυχα στο άσχετο, και φεύγει νεράκι, είμαι κάπου στη μέση του run. Έχεις γνώμη;

Hellboy είπε...

Μπα, δεν έχω κάτσει να το διαβάσω. Ούτε καν το πρώτο τεύχος δοκιμαστικά, πράγμα παράξενο ακόμη και για μένα. Τώρα που μου το θύμισες θα το κοιτάξω!

Hellboy είπε...

Επίσης θυμήθηκα και γιατί δεν έχω διαβάσει. Επειδή άρχισε κάπου στο 10ο του κανονικού Punisher και βαριόμουνα να διαβάσω τα προηγούμενα. Ή κάτι τέτοιο.

dark tyler είπε...

Και τα πρώτα γαμάτα είναι όμως, τσέκαρέ το!