Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κυκλοφορίες 04 - 03 - 2015


Μια πολύ καλή βδομάδα για το sci-fi genre.


INDIES

Με το Descender #1, ξεκινά η νέα δουλειά των Lemire και Nguyen. Σε ένα σχεδόν ουτοπικό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα έχει αναμιχθεί εξωγήινους πολιτισμούς, ρομπότ γιγαντιαίων διαστάσεων, άνευ φανερού λόγου και αιτίας, καταστρέφουν σχεδόν τα πάντα. Χρόνια μετά, ένα ρομπότ με μορφή και συμπεριφορά μικρού παιδιού, ξυπνά από τον "ύπνο" του. Στο Nameless #2, όσο πλησιάζει το εξωγήινο σκάφος τόσο τρελαίνονται τα μέλη της διαστημικής βάσης. Στο Black Science #12, βλέπουμε με ποιον τρόπο επέστρεψε ο Grant από τους νεκρούς. Στο Saga #26, ο Marko τριπάρει άσχημα ενώ η μικρή Sophie αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη. Το Rat Queens #9 είναι το πρώτο τεύχος του νέου σχεδιαστή Stjepan Šejić. Το Dark Engine #5 είναι ενδιαφέρον. Το Big Man Plans #1,που έχει σαν πρωταγωνιστή έναν δολοφονικό νάνο, επίσης.

Στο Crossed Plus 100 #3, η Future επιστρέφει στην πόλη της και εμείς βλέπουμε πως περνούν την μέρα τους οι επιζώντες της καταστροφής. Στο Woods #11, κάποιοι γυρίζουν στο σχολείο την στιγμή που ο Adrian πηγαίνει στο New London. Στο Hellboy And The B.P.R.D. 1952 #4 αποκαλύπτεται πως πίσω απ' όλα κρύβεται ο Von Klempt. Εκείνος ο μουρλός ναζί που βασικά είναι ένα κεφάλι μέσα σ'ένα βάζο. Στο Lady Killer #3, η Josephine χάνει την εμπιστοσύνη της υπηρεσίας της. To Rat God #2 είναι του Corben, 'nuff said.

DC

Στο Grayson #8, ο Minos προδίδει τον Spyral για να καταλάβει στο τέλος πως ήταν απλώς ένα πιόνι της καλύτερης πράκτορός του, της Agent Zero. Κι ενώ όλα αυτά είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, η προσοχή σου στρέφεται στο πόσο καλός είναι ο Dick σε αυτό το comic και στις ακολούθους που αποκτά τόσο εύκολα! Στο Batman Eternal #48, ο Hush ελέγχει τον Bat-Computer, ο Batman είναι μακριά και οι φυλακισμένοι εξεγείρονται. Στο Detective Comics #40, είδαμε κάποια πράγματα που έγιναν με καλύτερο τρόπο στο Batman Eternal. Τουλάχιστον ήταν όμορφο. Με το Green Arrow #40 ολοκληρώνεται η μετάλλαξη αυτού του comic σε κάτι που θυμίζει αρκετά την τηλεοπτική σειρά μα βρίσκεται στο DCU. Στο New 52 Futures End #44 ο Brainiac νικιέται.

Δυο πράγματα μαθαίνουμε στο Hinterkind #16. Πως ο Prince Regent είναι, όπως και στο Black Adder, βλαμμένος και πως όσοι άνθρωποι έχουν επιζήσει είναι επειδή έχουν αίμα sidhe μέσα τους. Τρίτο από το τέλος το Names #7 και μάλλον θα επανέλθω σε αυτό όταν τελειώσει. Δυο κυνηγοί, ένας λύκος, ένα εμπορικό κέντρο, πολλά λίτρα αίμα. Αυτά συνέβησαν στο Wolf Moon #4.

MARVEL

Δεν έχει βγει το τελευταίο τεύχος του Hawkeye των Fraction και Aja και να 'σου το All-New Hawkeye #1 των Lemire και Perez. Αμάν ρε Marvel. Τουλάχιστον κυκλοφόρησε το Miracleman #16, το τελευταίο τεύχος του Moore. Όλα τα υπόλοιπα που αξίζουν μιας ματιάς, διαδραματίζονται κατά μεγάλο μέρος τους στο διάστημα. Μιλάω για τα Rocket Raccoon #9, Avengers #42, Avengers World #18, Guardians Team-Up #1 και φυσικά το Princess Leia #1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: