Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κυκλοφορίες 04 - 02 - 2015


Βρε την Image!


INDIES

Αυτή η βδομάδα ανήκει δικαιωματικά στην Image. Ακόμη και τα όχι καλά της comic είναι άξια αναφοράς για διάφορους λόγους. Ναι, βασικά μιλάω για σένα Spawn #250, που είσαι το τελευταίο τεύχος πριν το reboot της σειράς και την επιστροφή του Al Simmons και λιγότερο για το αξιοπρεπές Sinergy #4. Από κει και πέρα, βάζω τα υπόλοιπα και πραγματικά καλά, με αλφαβητική σειρά.

Στο Birthright #5, μετά από μια τρομερή μάχη ο Mikey σκοτώνει τον μάγο. Όμως αυτό έχει σαν συνέπεια να αποκαλυφθεί το μυστικό του στον αδερφό του. Στο East Of West #17, o Θάνατος συνευρίσκεται με την γυναίκα του, μια τελευταία φορά, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους οριστικά. Στο Nameless #1, συνεργάζονται ξανά οι Morrison, Burnham και Fairbairn δημιουργώντας ένα πολύ καλό αμάλγαμα sci-fi και τρόμου. Στο Saga #25 συναντάμε την Rebel Alliance. Όχι. Την Rebellion. Πάλι όχι. Την Revolution. Στο Velvet #9, η Velvet συνειδητοποιεί πως η απόδραση του Damian ήταν μάλλον το πιο εύκολο κομμάτι του σχεδίου της. Στο Wytches #4, ο Charlie διηγείται στην γυναίκα του την παράξενη συνάντηση που είχε με την ακόμα πιο παράξενη γυναίκα των προηγουμένων τευχών, για να καταλάβει στο τέλος πως είναι ο μόνος που έχει ανάμνηση της κόρης τους.

Στο Annihilator #5 διαβάζουμε πόσο μεγάλο κάθαρμα είναι ο Nomax. Απίστευτα μεγάλο. Στο Woods #10 εμφανίζεται μια μεγάλη απειλή. Στο Ghost #12, η Elisa θυμίζει μια πιο φονική Kitty Pryde. To Hellboy And The B.P.R.D. 1952 #3, είναι γεμάτο πιθήκους που έχουν υποστεί πειράματα ώστε να γίνουν φονικοί. To Rat God #1 είναι του Richard Corben. Αυτό μου είναι αρκετό!

DC

Διπλή δόση Superman αυτήν την εβδομάδα. Στο Action Comics #39 καταφέρνει να εξουδετερώσει την απειλή που τον έχει αιχμαλωτίσει στην Smallville. Στο Superman #38, η μονομαχία του με τον Neil τον φέρνει στα όριά του και τον κάνει να ανακαλύψει μια νέα ιδιότητά του. Ο Batman από την άλλη, στο Detective Comics #39, αντιμετωπίζει τον Anarky, που προκαλεί χάος για να κρύψει κάποια από τα κίνητρά του. Στο Batman Eternal #44 αντιμετωπίζει προβλήματα υπερφυσικού τύπου. Στο Grayson #7 απλώς εμφανίζεται σε μερικά καρέ για να πάρει την αναφορά του Dick, o οποίος έφερε εις πέρας μια δύσκολη και παράξενη αποστολή.

Στο Swamp Thing #39, την στιγμή που η Lady Weeds γίνεται η κυρίαρχος της δύναμης του Rithm, o Alec βρίσκει κρυμμένα αποθέματα δύναμης. To Green Arrow #39 είναι αφιερωμένο στην Felicity. Βρε τι μας έκανε η τηλεοπτική σειρά! Μέσα σε πέντε τεύχη προωθήθηκε σε βασικό μέλος της παρέας του Oliver! Στο New 52 Futures End #40, η επανεμφάνιση του Brainiac φέρνει και την επιστροφή του Superman. Τα Earth 2 #31 και Earth 2 World's End #18 τα διάβασα από συνήθεια. Το ίδιο και το Aquaman And The Others #10.

Το American Vampire Second Cycle #6, πρώτο τεύχος για το 2015, συνεχίζει τα γεγονότα του 4ου τεύχους που βγήκε τον Αύγουστο. Σε αυτό έχουμε συνάντηση της Pearl με την Felicia Book και άλλα μέλη της VMS και μια εντελώς διαφορετική ανάγνωση του ψυχρού πολέμου. Στο Hinterkind #15, βλέπουμε τον στρατό των Skinlings να προελαύνει προς την πόλη των Ξωτικών. Στο Wolf Moon #3 έχουμε έναν λυκάνθρωπο σε ένα εμπορικό κέντρο. Ε, φανταστείτε. Τέλος, υπονοεί άραγε το Names #6 πως η μητρική αγάπη είναι ένα ψέμα;

MARVEL

To Miracleman #15 είναι το προτελευταίο τεύχος της περιόδου του Moore. Αυτό δηλαδή στο οποίο ο John Totleben σχεδιάζει την αιματηρή αναμέτρηση με τον Kid Miracleman. Στo Ms. Marvel #11 έχουμε την τελική αναμέτρηση της Kamala με τον Inventor. To γεμάτο thought bubbles Unbeatable Squirrel Girl #2, στο οποίο η ηρωίδα πρέπει να σταματήσει τον Galactus που έρχεται, είναι καλό. Στο Ant-Man #2 βλέπουμε την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας του Scott που πάει καλύτερα απ' οτι θα περίμενε κι ίδιος. 

To Hawkeye #21 είναι το προτελευταίο τεύχος της περιόδου Fraction/Aja. Μας έβγαλε λίγο την ψυχή αυτό το comic, είναι η αλήθεια. Με το Guardians Of The Galaxy And X-Men Black Vortex Alpha #1 ξεκινά crossover. Στο Avengers #41 βλέπουμε πως ο Namor σώζεται από το Cabal και όλοι αυτοί μαζί καταλήγουν στο Ultimate Universe. Tέλος, υπάρχει και το Star Wars #2, που εντάξει, καλό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: