Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κυκλοφορίες 10 - 09 - 2014


Άλλο ένα sci-fi western!


INDIES

Την τιμητική του σαν είδος έχει το sci-fi western. Εκτός από το East Of West #15 υπάρχει και το Copperhead #1! Στο East Of West ασχολούμαστε με την απόδραση του γιου του Θανάτου από την φυλακή που τον είχαν οι τρεις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Στο Copperhead των Faerber και Godlewski συναντούμε την Clara Bronson και τον μικρό της γιο ενώ κατευθύνονται προς την πόλη Copperhead του πλανήτη Jasper για να αναλάβει, η πρώτη, τα καθήκοντά της ως σερίφης. Πολύ ενδιαφέρον το πρώτο τεύχος. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το 68 Homefront #1 επειδή... "ζόμπι". Δεν είχα καν περιέργεια δηλαδή αφού το Walking Dead #131 ήταν τόσο ενδιαφέρον!

Στο Invincible #114 ο τσαντισμένος Mark πάει να βρει τον Robot, τον βρίσκει και κάνει μια μεγάλη τρύπα στο νερό. Το Lazarus #11 είναι το τεύχος που είχε φτάσει αυτή η ενδιαφέρουσα σειρά των Rucka και Lark πριν θυμηθώ πως υπάρχει. Δεν είναι από τις καλύτερες δουλειές του Rucka μα αξίζει σε γενικές γραμμές. Διχόνοια στους κόλπους της παρέας των κλεφτών και οι συνέπειες ενός overdose χαπιών στο MPH #3. Στο Velvet #7, ενώ η Velvet ήδη βρίσκεται στο Λονδίνο, η οπτική γωνία αλλάζει σε αυτήν του Colt πρώτα και του Roberts αργότερα. Στο Archer And Armstrong #24 μαθαίνουμε το παρελθόν της Mary-Maria ενώ αυτό συγκρούεται σφοδρά με το παρόν της. Στο Abe Sapien #16 έχουμε ένα πισωγύρισμα. Στο Dark Ages #2 οι τοίχοι μιλάνε και λένε ενδιαφέροντα πράγματα.

MARVEL

Θα μπορούσα να γράψω αρκετά για το Death Of Wolverine #2 μα θα μείνω μόνο σε ένα: γιατί να μην έχει συνέχεια μούσι ο Logan; Γιατί; Τέλος πάντων. Το Magneto #9 έχει και origin story και Red Skull και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Το All-New Ultimates #8 είναι μετριότατο. Η δουλειά του Μυλωνογιάννη στο σχέδιο υπολείπεται πολύ αυτής που είχε κάνει στο Prophet. Το Fantastic Four #10 είναι ένα αδιάφορο τεύχος μιας όλο και πιο αδιάφορης σειράς. Κρίμα. 



Στο Captain Marvel #7 η Carol βρίσκεται πίσω στο διαστημόπλοιό της και έχει να αντιμετωπίσει την παράλογη εμμονή του Rocket ότι η γάτα της είναι εξωγήινη. Κι αν δεν είναι τόσο παράλογη; Στο Ms. Marvel #8 η Khamala αποκτά το καλύτερο κατοικίδιο που θα μπορούσε να έχει κανείς: τον Lockjaw από τους Inhumans! Το Hawkeye #20 ασχολείται με την Kate Bishop που ευτυχώς στο τέλος ξεκινά τον μακρύ δρόμο της επιστροφής στην Νέα Υόρκη.

DC

Ας ξεκινήσω με τα τρία τεύχη που δεν ανήκουν στο Future's End. Στο Batman Eternal #23 o Batman μάχεται με τον Architect μα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η συνάντηση της Selina με τον Rex Calabrese που, ω τι έκπληξη, όχι πραγματικά, είναι ο πατέρας της. Στο Superman Unchained #8 γίνεται μια επική μάχη ανάμεσα στον Superman και τον Wraith. Στο Coffin Hill #11 έχουμε μάγισσες, μάγους, ψυχοπαθείς δολοφόνους και ένα ραντεβού. Καλό τεύχος.

To Batman Futures End #1 είναι με άνεση το καλύτερο των όλων των Future's End αυτής της βδομάδας. Ένας σακατεμένος Batman, μια διάρρηξη σε εργαστήριο του Lex Luthor, αρκετά είπα. Το Batgirl Futures End #1 είναι ένα σχετικά καλό τεύχος και δείχνει μια Batgirl όπως δεν θα την φανταζόμασταν. Το New 52 Futures End #19 έχει ενδιαφέροντα κομμάτια. Για τα υπόλοιπα, οκτώ νομίζω, τεύχη βαριέμαι να γράψω λέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: