Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Κυκλοφορίες 25 - 06 - 2014


Αν δεν υπήρχε το Batman θα ξεκινούσα το ποστ με κάποιο, δεν ξέρω ποιο, κόμικ της Image.


DC

Μετά τις θανατηφόρες παγίδες του και τα λιοντάρια του προηγούμενου τεύχους, στο Batman #32, έχουμε ακόμη περισσότερες παγίδες και την απειλή πως η Gotham θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Το τελευταίο θα συμβεί μετά από έναν συνδυασμό της πανουργίας του Nygma και της ωμής δύναμης της αμερικάνικης στρατιωτικής μηχανής. Μόνο ο Batman και οι νέοι σύντροφοί του μπορούν να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Τίποτα λιγότερο λοιπόν από ακόμα ένα εξαιρετικό τεύχος. Στο αρκετά καλό Batman Eternal #12 ο υπαστυνόμος Bard έχει ένα σχέδιο για να φέρει τέλος στον πόλεμο των συμμοριών που αγνοεί ο διεφθαρμένος αρχηγός της αστυνομίας. Φυσικά, χρειάζεται την συνδρομή του Batman για να το θέσει σε εφαρμογή.

Το Justice League #31 είναι πραγματικά καλό. Πως κι έτσι; Απλώς το μισό τεύχος έχει να κάνει με μια αντιπαράθεση μεταξύ Wayne και Luthor. To Superman #32, με την νέα δημιουργική ομάδα των Johns, Romita Jr και Janson είναι και αυτό καλό. Δεν έχει σχέση, ευτυχώς, με το Doomsday crossover και φαίνεται ταυτόγχρονα μοντέρνο και παλιομοδίτικο ενώ η ιστορία αφήνει υποσχέσεις. Τα Aquaman #32, Catwoman #32, Justice League Dark #32 και Sinestro #3 δεν είναι άσχημα, ένα ξεφύλλισμα ρίχνει κανείς. Απλώς να σημειώσω πως η Catwoman, όπου έχει εμφανιστεί σαν guest τον τελευταίο καιρό, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το δικό της comic.

IMAGE

Τι να πρωτοδιαβάσεις από την Image αυτήν την εβδομάδα; Το Saga #20 στο οποίο αρχίζουν να φαίνονται καθαρά οι ρωγμές στον γάμο του Markο και της Alana; Το Deadly Class #6 στο οποίο μια κατά βάθος ερωτική αντιζηλία φέρνει τρομακτική βία μα και έναν από μηχανής θεό; Το Trees #2 των Warren Ellis και Jason Howard που με έκανε να αναρωτηθώ πως διάολο δεν πήρα χαμπάρι το πρώτο τεύχος όταν βγήκε; Ή μήπως το Undertow #5 στο οποίο ο αμφίβιος Gelal πάει τον Anshargal και τους συντρόφους του να κυνηγήσουν μαμούθ; Δεν μπορούσα να αποφασίσω, νομίζω πως τελικά τα διάβασα με αλφαβητική σειρά.

Και δεν σταμάτησα στα προηγούμενα καθώς τα Chew #42, Invincible #112 και Sex #14 ήταν και αυτά αρκετά καλά. Όπως και το Rachel Rising #26 της Abstract στο οποίο διαβάζουμε πως το σπαθί του Σατανά κατέληξε να γίνει το μαχαίρι του Τζακ του αντεροβγάλτη. Τέλος, η Dark Horse είχε ένα καλό Conan κι ένα κακό, το King Conan The Conqueror #5 και το Conan The Avenger #3 αντίστοιχα μα και το συμπαθητικό Ghost #5.

MARVEL

Λοιπόν. Το Guardians Of The Galaxy #16 δεν είναι άσχημο. Αν δεν βρεις αφόρητα κλισέ την σκηνή με τις κατά λάθος αποκαλύψεις σε ζωντανό τηλεοπτικό κύκλωμα. Το Fantastic Four #6 είναι μέτριο. Και η ξαφνική αλλαγή πλεύσης εξαιτίας του Original Sin δεν το βοηθά και πολύ. Το Uncanny Avengers #21 μου άρεσε. Αξιοποιεί σε τεράστιο βαθμό την Rogue και έχει μεγάλες ανατροπές στο τέλος του τεύχους. Να πω την αλήθεια η σειρά είναι καλύτερη τώρα σε σχέση με το πολυδιαφημισμένο της ξεκίνημα με τον Cassaday. To Wolverine #9 είναι κάκιστο αλλά αναγκάστηκα να του ρίξω μια ματιά.

Το Ms. Marvel #5 κρατάει σε υψηλά επίπεδα την σειρά. Βάσανο οι υπερδυνάμεις όταν έχεις υπερπροστατευτικούς και ολίγον συντηρητικούς γονείς, ε; Στο All-New Doop #3 η πράσινη πατάτα που είναι ο ήρωας του κόμικ πάει να βρει την μάνα του. Το All-New Ghost Rider #4 συνεχίζει να είναι τρομερό artwork - κακό σενάριο. Τώρα που θα γυρίσει ο Tradd Moore στο δικό του comic απλώς δεν θα διαβάζεται. Το All-New Ultimates #4 είναι σχετικά άνισο. Και όχι, μου ήταν περιττή η γνώση πως στην Jessica Drew αρέσουν τα κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: