Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κυκλοφορίες 15 - 01 - 2014


Kimota!


MARVEL

Το περιμέναμε καιρό το Miracleman #1 και γενικά περιμέναμε πάρα μα πάρα πολύ καιρό την επανέκδοση αυτού του έργου του Alan Moore. To Miracleman ή Marvelman είναι το βρετανικό κακέκτυπο του Captain Marvel ή Shazam. Την δεκαετία του '80 o Moore το έπιασε και του άλλαξε τα φώτα κάνοντάς τον πρωταγωνιστή του τίτλου ενδιαφέρων μα και δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα comics όλων των εποχών. Διάφορα νομικά κωλύματα απέτρεπαν την επανέκδοσή του. Αυτά, μετά από χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες ξεπεράστηκαν και κάπως έτσι βρίσκεται στα χέρια μας το Miracleman του Moore έστω και αν, με δική του εντολή, το όνομά του δεν υπάρχει πουθενά και έχει αντικατασταθεί με το "the original writer".

Και ξαφνικά, στο All-New X-Men #21, σταματάς να νοιάζεσαι για τους ήρωες. Φοβούνται να τους σκοτώσουν μην συμβεί παράδοξο. Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως αν είναι καλύτερο ή χειρότερο του Amazing X-Men #3 που έχει πειρατικά καράβια στις θάλασσες της κόλασης ή κάτι τέτοιο. Το Uncanny X-Men #16 λειτουργεί σαν προάγγελος της προσωπικής σειράς του Magneto. Επίσης σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μιλάνε μεταξύ τους στην Marvel καθώς διαδραματίζεται στο νησί Madripoor που αυτόν τον καιρό, στις Avenger σειρές, βρίσκεται στην πλάτη ενός τέρατος . Το Fantastic Four #16 είναι το τελευταίο τεύχος αυτού του φιλόδοξου arc που βγήκε από το μυαλό του Matt Fraction. Τι κρίμα που δεν το τέλειωσε ο ίδιος όμως. Ο Kesel ακολούθησε το σχέδιο του Fraction δεν κατάφερε όμως να γράψει ποτέ τόσο καλά.

DC

Το Coffin Hill #4 είναι το καλύτερο comic της DC αυτήν την εβδομάδα. Κι αν αναλογιστούμε πως είναι απλώς καλό σημαίνει πως αυτή η βδομάδα είναι μάλλον κακή για την DC. To Batgirl #27, μέρος του Gothtopia, χωρίς να είναι άσχημο είναι μάλλον αδιάφορο. Το Worlds' Finest #19 ξεφεύγει της μετριότητας επειδή η Elena συναντά επιτέλους τον Batman. To Constantine #10 σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο out of character θα συνεχίσει να είναι ο John. Τα Justice League 3000 #2 και Justice League Of America #11 είναι ψιλοχάλια ενώ το Superman Wonder Woman #4 ενώ δεν είναι άσχημο δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιον λόγο υπάρχει.

INDIES

To B.P.R.D. Hell On Earth #115 είναι καλό. Δυο διαφορετικές ομάδες εισχωρούν στην κατεστραμμένη Νέα Υόρκη με στόχο το αρχηγείο της Zinco Corp. Καλή ιστορία και υπέροχο artwork από τον James Harren. To Skyman #1 που έχει έναν παραπληγικό υπερήρωα απλώς διαβάζεται. Στο Archer And Armstrong #17 ο Archer καταλαβαίνει πόσο σαν κόπανος συμπεριφέρθηκε. Το Prophet #42 είναι πανέμορφο ενώ το God Is Dead #5 αντισταθμίζει την ομορφιά που του λείπει με καφρίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: