Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κυκλοφορίες 31 - 07 -2013


Batman #655 (2006) - Batman Incorporated #13 (2013)


DC

Το Batman Incorporated #13 κλείνει την saga που ξεκίνησε το "μακρινό" 2006 ο Grant Morrison. Αυτό το τέλος δεν είναι άσχημο. Το εννοώ αυτό. Από την άλλη δεν σε ικανοποιεί όσο θα έπρεπε. Και όχι, δεν αναφέρομαι στην τελευταία σκηνή. Πιστεύω πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την επανεκκίνηση του σύμπαντος της DC η οποία μόνο κακό έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Προκάλεσε αρκετές αλλαγές ενώ στην περίπτωση του Damian έκανε έναν, μπορεί και αναλώσιμο, χαρακτήρα αναντικατάστατο. Τέλος όμως, έκλεισε το πακέτο, μπήκε ο φιόγκος, τώρα πρέπει να ξαναδιαβαστεί στην ολότητά του αυτό το έργο και να επανεκτιμηθεί.

Με τα Wake #3, Collider #1 και Tom Strong And The Planet Of Peril #1 η Vertigo βροντοφωνάζει πως είναι ξανά εδώ. Το τρίτο τεύχος του Wake είναι τόσο καλό όσο και τα προηγούμενα ενώ ταυτόγχρονα ανεβάζει τα επίπεδα του τρόμου. Συνάμα το artwork των Murphy και Hollingsworth είναι χάρμα οφθαλμών. Το Collider των Simon Oliver και Bobbi Rodriguez είναι ένα comic επιστημονικής φαντασίας στο οποίο οι φυσικοί νόμοι παύουν μερικές φορές να λειτουργούν και το Federal Bureau of Physics αναλαμβάνει να τους επαναφέρει. Το Tom Strong αφού βολόδερνε από δω κι από κει πήρε μεταγραφή στην Vertigo. Δεν είναι πια Moore μα είναι συμπαθητικό.


Έριξα και μια ματιά σε κάποια Annuals. Το Animal Man Annual #2 ήταν σχετικά καλό και είχε να κάνει άλλη μια φορά με τον θρήνο του Buddy για τον χαμό του γιου του. Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα του Batman Annual #2. Το κύριο όμως θέμα του ήταν η μεταμόρφωση του Arkham από ψυχιατρείο που ήταν παλιά σε φυλακή για super villains και οι συνέπειες που έχει αυτή. Το συμπαθητικό Detective Comics Annual #2 ασχολείται με την Jane Doe που μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλει και τα προβλήματα που φυσικά δημιούργησε στην Gotham.

MARVEL

Στο Guardians Of The Galaxy #5 ο Peter Quill αναζητά βοήθεια από κάποιον που και καλά δεν περιμένεις. Μα δεν επικεντρώνεις την προσοχή σου εκεί. Την επικεντρώνεις στο ξύλο που ρίχνει η άρτι αφιχθείσα στο Marvel Universe Angela στην Gamora. To FF #10 είναι καλό. Επίσης οι δημιουργοί έγραψαν τους εαυτούς τους στο τεύχος. Το μόνο πραγματικά κομμάτι του Uncanny X-Men #9 είναι το τέλος του. Το X-Men #3 δεν είναι ιδιαίτερα καλό. O Wood μπορεί καλύτερα αλλά, όπως φάνηκε και στο Ultimate X-Men, όχι στους X-Men. Τέλος το Ultimate Comics The Ultimates #28 μου φάνηκε μέτριο.


INDIES

To Amala's Blade #4 είναι το τελευταίο τεύχος της σειράς. Δεν είναι άσχημο, απλώς όλα έρχονται πολύ πολύ βολικά. Το B.P.R.D. Vampire #5 διαβάζεται, το Captain Midnight #1 φαίνεται ενδιαφέρον ενώ το King Conan The Hour Of The Dragon #3 είναι καλό και η σειρά αποτελεί μια πολύ καλή διασκευή του ομώνυμου έργου του Howard. Το Sex #5 είναι καλό. Τι προβλήματα αντιμετωπίζει κι αυτός ο καημένος "κλώνος" του Bruce Wayne!


Δεν υπάρχουν σχόλια: