Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κυκλοφορίες 20 - 03 - 2013


Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη.


INDIES

Εντάξει, το Saga #11 είναι πολύ καλό. Περίμενες έναν θάνατο από το προηγούμενο τεύχος μα ακόμα κι εκεί πέφτεις έξω. Επίσης έχει σεξ, μαγεία, τεράστιες ακρίδες και ένα πολύ χαριτωμένο μωρό. Στο Chew #32 ασχολούμαστε με την αντιπαράθεση δυο δεύτερων χαρακτήρων και περνάμε πολύ καλά. Το Invincible #101 είναι έτσι κι έτσι. Αυτά από την Image.

Από την Dark Horse μια ματιά αξίζουν τα B.P.R.D. Hell On Earth #105, Conan The Barbarian #14 και Dark Horse Presents #22. Το Judge Dredd Year One #1 της IDW είναι εντάξει όπως και το X-O Manowar #11 της Valiant.

DC

Γυναικεία υπόθεση αυτή η βδομάδα για την DC. To Batwoman #18 δεν έχει τον JHWIII στο σχέδιο. Ξέρω, τεράστια η απώλεια. Όμως ο Trevor McCarthy κάνει πολύ καλή δουλειά, καλύτερη μάλιστα από αυτήν της προηγούμενης φοράς του στο comic. Έτσι το τεύχος είναι καλό, άσχετα αν δεν φτάνει τα προηγούμενα. Tο Wonder Woman #18 έχει τρεις διαφορετικούς σχεδιαστές κάτι που λειτουργεί αρνητικά σε αυτό το αξιόλογο και σημαντικό για την ιστορία τεύχος. Το Catwoman #18 είναι αρκετά καλό. Η ομάδα των Nocenti και Sandoval λειτουργεί πολύ καλά και η εμφάνιση του Batman δίνει το κάτι παραπάνω. Το Sword Of Sorcery #6 είναι σχετικά ενδιαφέρον ενώ το Birds Of Prey #18 μάλλον μέτριο.

To Constantine #1 είναι το comic που διαδέχεται το Hellblazer και έχει σαν κεντρικό χαρακτήρα τον John Constantine στην εκδοχή που κυκλοφορεί εδώ και κάνα δυο χρόνια στο DCU. Σίγουρα δεν είναι κακό μα μάλλον θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μπορώ να εκφέρω γνώμη, ιδιαίτερα αν αυτή πρόκειται να είναι θετική. Οι πληγές είναι νωπές. Στο Fables #127 η Χιονάτη κακοπερνά στα χέρια του παλιού αρραβωνιαστικού της. Τι ατυχία που έχει αυτή η κοπέλα!

Με το Action Comics #18 τελειώνει το φιλόδοξο αν και όχι εντελώς πετυχημένο πέρασμα του Grant Morrison. Αυτό που στην αρχή νομίσαμε όλοι πως θα ήταν ένα νέο year one storyline ήταν κάτι αρκετά διαφορετικό και ίσως λιγότερο ουσιαστικό απ'ότι θα έπρεπε. Γενικά, ο Superman πάλι ριγμένος πρέπει να νιώθει όσον αφορά τα comics που συμμετέχει. Το Justice League #18 για παράδειγμα είναι μέτριο όπως και το Justice League Of America #2.

MARVEL

Τα All-New X-Men #9, Avengers #8 και Ultimate Comics Spider-Man #21 είναι και τα τρία καλά. Βέβαια κανένα δεν εντυπωσιάζει ή υπολείπεται κάποιων προβλημάτων. Στο All New X-Men έχουν αρχίσει να περιπλέκονται τα πράγματα και αρχίζω να φοβάμαι πως θα σε λίγο θα μου φέρνει πονοκέφαλο όπως πολλά comics των X-σειρών. Το Avengers είναι καλό αλλά λίγο κλισέ. Ο Ultimate Spidey έχει πλάκα και η έμπνευση να μοιάζει ο Venom με πλάσμα του Miyazaki σε κάνει να ξεχνάς πως έχουμε να κάνουμε πάλι με δαύτον.


2 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Καταδέχτηκες να διαβάσεις το Constantine; Εγώ έχω ακόμα νεύρα, θα δείξει...

Hellboy είπε...

Διαβάζω άλλα κι άλλα ρε οπότε θα του δώσω ευκαιρίες. Λόγω νεύρων δεν μπορώ να το κρίνω ακόμα με σιγουριά.