Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κυκλοφορίες 27 -02 - 2013


R.I.P. Damian.

DC

Είσαι ο Grant Morrison, έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια για τον Batman, τα βάζεις σε εφαρμογή, λειτουργούν, κοντεύεις να τα φέρεις εις πέρας και τότε κάτι πάει στραβά. Τι κάνεις; Συνεχίζεις σαν να μην συνέβη τίποτα και βλέπεις τις ιδέες σου να εισχωρούν παντού, ακόμη κι εκεί που δεν είχαν καμιά δουλειά. Αν σκεφτείς το Batman Incorporated #8 σαν pre52 comic, όπως ουσιαστικά είναι δηλαδή, βγάζει πολύ περισσότερο νόημα σε σχέση με τώρα και με τις αλλαγές που θα φέρει σε όλα τα Bat-comics εκεί έξω. Το ζουμί είναι πως ο Damian Wayne, το κακομαθημένο παλιόπαιδο και καλύτερος Robin εδώ και πάρα πολύ καιρό, πεθαίνει. Το κάνει σε ένα γενικά καλό τεύχος που τα δυνατά του σημεία υπερκαλύπτουν τα αδύναμα. Πένθος στην Gotham μα και στους fans.

Πως μετά από αυτό να ασχοληθείς με το συμπαθές Batman The Dark Knight #17 ή το καλό Talon #5; Πόσο μάλλον με το μέτριο Before Watchmen Dr. Manhattan #4 ή τα σχετικά καλά ή έστω αξιοπρεπή I Vampire #17, Aquaman #17, Justice League Dark #17, και Red Lanterns #17 . Άντε να δώσεις μια παραπάνω ευκαιρία στο Unwritten #46 που έχει βαμπίρ εναντίον ζόμπι και μεταφορές δυνάμεων και δυσλεκτικές ντετέκτιβ.

MARVEL

Τα FF #4 και Hawkeye #8 είναι τα δυο καλύτερα comics της Marvel γι΄αυτήν την εβδομάδα. Τα εύσημα πάνε στον Fraction που γράφει και τα δυο και στους ταλαντούχους σχεδιαστές τους Mike Allred και David Aja. Κάτι διαβολόπαιδα που προσπαθούν να καταστρέψουν το ραντεβού της She-Hulk στο πρώτο, μια damsel in distress στο δεύτερο που φέρνει την καταστροφή στην ζωή του Hawkeye. Και κάνει το comic να θυμίζει ακόμα περισσότερο Daredevil των '80s.



To Uncanny Avengers #4 είναι σχετικά καλό. Σημειώνω, όχι πολύ, σχετικά. Kαλή ιστορία με μια έκπληξη στο τέλος που αναμένουμε να δούμε πως θα σταθεί, απλώς αξιοπρεπής δουλειά στο σχέδιο. Το Young Avengers #2 είναι χαριτωμένο, τίποτα παραπάνω. Το Ultimate Comics X-Men #23 είναι κακό. Ούτε το κούρεμα της Storm δεν καταφέρνει να το ανεβάσει.

INDIES

Το Amala's Blade #0 είναι απλώς η ανατύπωση σε μορφή τεύχους της ιστορίας των Horton και Διαλυνά που πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο Dark Horse Presents. Καλή ήταν και τότε, καλή είναι και τώρα. Λειτουργεί ως εισαγωγή της κανονικής σειράς που ξεκινά τέλη Απριλίου. Το Angel And Faith #19 δεν είναι κακό. Οπότε σταματώ να γράφω γι'αυτό. Από την Image διάβασα το Legend Of Luther Strode #3 που είναι απολαυστικά βίαιο και αιματηρό και το Prophet #34 που συνεχίζει να μην θυμίζει τους χαρακτήρες στους οποίους βασίστηκε, κάτι πολύ καλό στην πραγματικότητα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: