Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφορίες 02 - 01 - 2013


Και ελληνικό ενδιαφέρον αυτήν την βδομάδα. Διπλό μάλιστα.


DC

Αρχίζω με το Punk Rock Jesus #6. Αυτό το τεύχος αποτελεί έναν καλό επίλογο. Μπορεί να ειπωθεί πως κλείνει την σειρά κάπως άγαρμπα όμως τα'χει όλα: φανατικούς, θυσίες, εκδίκηση, κάθαρση, δεν μένω τελικά παραπονεμένος. Άντε τώρα να δούμε την επόμενη δουλειά του Sean Murphy. Αυτή μαθαίνω πως θα'ναι σε σενάριο του Scott Snyder ο οποίος υπογράφει το American Vampire #34 αυτήν την βδομάδα. Ένα τεύχος που είναι το τελευταίο πριν το hiatus της σειράς. Είχα γράψει εσφαλμένα πριν κάνα μήνα πως ήταν το 33. Μικρό το κακό.

Το Batman Incorporated #6 έχει τον Σκοτεινό Ιππότη σχετικά μόνο απέναντι στο χάος που προσπαθεί να φέρει η Talia. Τι γινάτι αυτή η γυναίκα τελικά! Αμάν κορίτσι μου, κι άλλες αγάπησαν και το παιδί το οποίο έφεραν στον κόσμο με τεχνητή μήτρα διάλεξε τον βιολογικό του πατέρα αλλά δεν έκαναν έτσι. Ή και όχι. Το Batman The Dark Knight #15 έχει καλά στοιχεία και ένα πρωτότυπο τρόπο χορήγησης αντιδότου σε πλήθος. Το Talon #3 είναι αρκετά ενδιαφέρον ιδιαίτερα στο δεύτερο κομμάτι του, αυτό της ληστείας.

Μια ματιά αξίζει να ρίξει κανείς στα All-Star Western #15, I Vampire #15, Justice League Dark #15 και Red Lanterns #15. Για το Superman #15 δεν είμαι σίγουρος. Ίδια ιστορία με το Red Hood, επίσης των Lobdell και Rocafort. Έχει καλά στοιχεία μα μπορεί να γίνει απάλευτο σε μηδενικό χρόνο. Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο τεύχος με γκεσταριλίκι Λεξ Λούθορ είναι εντάξει. Το προηγούμενο όμως ας μην το συζητήσουμε.

MARVEL

To All-New X-Men #5 των Bendis/Immonen, αν καταφέρεις και κλείσεις το κομμάτι του μυαλού σου που φωνάζει "τι θα γίνει με το continuity", γίνεται πολύ καλό. Ταυτόγχρονα μπορεί να το θεωρήσει κανείς σαν μια προσπάθεια επαναφοράς της Jean Grey, έστω και για λίγο, χωρίς να πειραχτεί ιδιαίτερα το continuity. Γενικά όμως, μου αρέσει μια ομάδα X-Men με τα κλασικά μέλη συν την Kitty. To Ultimate Comics Spider-Man #19 πάλι του Bendis είναι ενδιαφέρον αν και μάλλον εκεί ο συγγραφέας παίζει καθυστερήσεις μέχρι να εμφανιστεί ο Venom.

INDIES

Από την Dark Horse έχουμε το πολύ καλό Hellboy In Hell #2. Δεν τα περνά και πολύ άσχημα ο Hellboy στην κόλαση. Νομίζω πως έχω περάσει χειρότερα σε διακοπές. Συν το ό,τι βλέπει και αυτός μα και εμείς την γέννησή του και πως απέκτησε το μεταλλικό χέρι του. Το 47 Ronin #2 παραμένει αρκετά ενδιαφέρον. Θα είναι ότι πρέπει σε TPB. To Willow - Wonderland #3 δεν το λες άσχημο. Κακό αυτό για μένα καθώς συνεχίζω να βρίσκω χαρά στο να βρίζω τα Μπαφοκόμικς.

Από την Image καλά είναι τα Fatale #11 και Prophet #32, ενδιαφέρον το Glory #31 ενώ μετριότατο το Invincible #99. Τα ξεπετάω γρήγορα γιατί θέλω να ασχοληθώ με το Youngblood #75. Γιατί; Επειδή συμμετέχει στην συγγραφή του ο Μανώλης Βαμβούνης, ναι, εκείνος, ο αρχηγός του Comics Roast. Πως το βρήκα; Μάλλον καλό. Συνεχίζω να μην χωνεύω αυτούς τους χαρακτήρες και να έχω προβλήματα με το σχέδιο του Malin μα η ιστορία ήταν σχετικά διασκεδαστική, με έξυπνο χιούμορ σε κάποια σημεία ενώ ο Malin είναι καλύτερος του Liefeld. Πάντως, ακόμη και τώρα δεν νομίζω πως με κέρδισε ώστε να το παρακολουθώ τακτικά όπως κάνω για παράδειγμα με το Prophet.

Κλείνω αυτό το ποστ με το Doctor Who #4 της IDW. Στο οποίο ο Ηλίας Κυριαζής δίνει ένα χέρι βοήθειας στον βασικό σχεδιαστή Philip Bond και αποτελεί τον βασικό λόγο που με έκανε να διαβάσω αυτό το τεύχος και στην συνέχεια να ανατρέξω στα προηγούμενα τα οποία βρήκα χαριτωμένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: