Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κυκλοφορίες 24 - 10 - 2012


Συμβαίνει κάτι σχετικά σπάνιο στην ιστορία του blog. Ξεκινώ post με comic της Marvel.


Μιλάω φυσικά για το FF #23, το τελευταίο τεύχος με τον Jonathan Hickman στο τιμόνι. Το οποίο αποτελεί ιδανικό μα και τόσο όμορφο επίλογο για αυτήν την μεγάλη ιστορία που κατόρθωσε να μας δώσει αυτός ο ταλαντούχος συγγραφέας. Σε αυτό το τεύχος η προσοχή είναι στραμμένη στον Franklin Richards. Πιο σωστά, στις δυο εκδόσεις αυτού. Στον ενήλικο χρονοταξιδευτή που λέει αντίο και στον πιτσιρικά που δέχεται τις συμβουλές του πρώτου και ακονίζει τις δυνάμεις του και την φαντασία του σε μια άλλη διάσταση. Ο Nick Dragotta στο σχέδιο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και κάπως έτσι αυτό το τεύχος γίνεται ένα από τα καλύτερα της εβδομάδας. Το Ultimate Comics The Ultimates #17 από την άλλη είναι ένα κακέκτυπο του δεύτερου Volume των Ultimates. Έχει καλό σκίτσο όμως.



Περνάω στην DC και συγκεκριμένα στην Gotham. Στο Batman Incorporated #4 συνεχίζεται όμορφα η ιστορία αν και δεν έχω ιδέα πια αν φτάνει ή όχι στο φινάλε της. Αν κάτι με χαλάει σε αυτό το τεύχος είναι πως εξαιτίας του relaunch η έκπληξη στο τέλος μόνο έκπληξη δεν είναι και γενικά αυτή η προσπάθεια να εντάξουν έναν τόσο preDCnu τίτλο στο DCnU μόνο μπερδέματα μπορεί να φέρει. Το Batman The Dark Knight #13 είναι τόσο καλό όσο το αφήνει να γίνει ο David Finch. Δηλαδή όχι και πολύ. Το Talon #1 όμως είναι αρκετά καλό. James Tynion και Snyder στο αξιοπρεπές σενάριο, Guillem March στο πολύ καλό σχέδιο, αξίζει δηλαδή μια ματιά.

Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τα I Vampire #13, All-Star Western #13, Justice League Dark #13 και Red Lanterns #13. Περισσότερο όμως για το I Vampire που έχει μια πολύ καλή αντιστροφή ρόλων και το Justice League Dark με τις συναντήσεις παλιών φίλων που γίνηκαν εχθροί. Μαθαίνω πάντως πως ούτε ο Lemire στεριώνει σε αυτό το comic. Για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος.

Από την Vertigo και το Fables #122 μα και το Unwritten #42 είναι καλά. Στο Fables γίνεται ένα διαλειμματάκι από την κανονική ιστορία και διαβάζουμε για το παρελθόν του Bigby και πως μάλλον θα καταφέρει να καθορίσει το μέλλον του. Στο Unwritten η παράξενη αυτή συντροφιά που αποτελείται από μονόκερους, βαμπίρ και δυσλεκτικές αστυνομικούς προσπαθεί να στείλει τον Tommy να βρει και να σώσει την χαμένη φιλενάδα του. Ας πούμε τα καταφέρνει, ας πούμε όχι τόσο καλά μα με πολύ ενδιαφέρον τρόπο.



Τελειώνω με Dark Horse και Image. Από την πρώτη υπάρχει το πάντα ενδιαφέρον Dark Horse Presents #17, το Ghost #1 και το Buffy The Vampire Slayer Spike #3. Διαβάζονται. Από την δεύτερη το αρκετά καλό Invincible #96 στο οποίο υπάρχει επίλογος στην ιστορία των Robot και Monster Girl και το Prophet #30 που ήταν απλώς εντάξει αυτήν τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: