Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κυκλοφορίες 18 - 07 - 2012


Χωρίς να ξεχωρίζει κάτι ιδιαίτερα υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.


Έτσι κι εγώ αποφάσισα να ξεκινήσω με τα τρία comics της Vertigo, τα Hellblazer #293, Fables #119 και Unwritten #39. Στο Hellblazer έχουμε το πρώτo μέρος του arc Curse of the Constantines. Θυμάστε που ο John είπε ψέματα στην πεθαμένη αδερφή του πως θα ψάξει για τον χαμένο της γιο; Ε, ήρθαν έτσι τα πράγματα που πρέπει να το κάνει. Στο Fables η πείνα κάνει την μικρή Therese ταιριαστή βασίλισσα των θανατηφόρων παιχνιδιών. Τον καημένο τον κουρδιστό τίγρη... Το Unwritten είναι πολύ ενδιαφέρον ενώ οι δυο νεώτεροι πρωταγωνιστές, Didge και Danny ταιριάζουν πολύ καλά μεταξύ τους. Επίσης, ένας cool μονόκερως.

Γυναικεία επέλαση στο DCU. Στο Batwoman #11 το arc κλείνει με παραπάνω από ικανοποιητικό τρόπο. Μάλιστα σε δεύτερη ανάγνωση τώρα που είναι ολοκληρωμένο φαίνεται καλύτερο από πριν. Καλό είναι και το Wonder Woman #11 στο οποίο επιστρέφει ο Chiang ο οποίος όμως δεν μας είχε λείψει χάρη στον Akins. Αναμέτρηση στην αναμέτρηση με έπαθλο την ζωή ενός παιδιού. Το Catwoman #11 είναι έτσι κι έτσι, το ίδιο και το Birds Of Prey #11 αν και έχουν ενδιαφέρουσες ανατροπές. Τελειώνοντας με τις γυναίκες το Before Watchmen Silk Spectre #2 ίσως να το λεγες καλό αν ξεχνούσες που βασίζεται.

Στο Green Lantern Corps #11 γίνεται χαμός. Alpha Lanterns εναντίον απλών Lanterns και στην συνέχεια Manhunters ενώ οι Guardians να σχεδιάζουν το νέο μοντέλο που θα τους αντικαταστήσει όλους. Και ξύλο, πολύ ξύλο. Καλά περνάς. Το Justice League #11 φαίνεται για μια ακόμη φορά πρόχειρο σεναριακά και σχεδιαστικά. Το σώζει η μίνι ιστορία με την origin του Captain Marvel που βρίσκεται στο τέλος του τεύχους.

Συνεχίζω με Dark Horse και τα πολλά ενδιαφέροντα comics της. Στο Alabaster Wolves #4 ενημερωνόμαστε για την καταγωγή των λυκανθρώπων του τόπου, στο έτσι κι έτσι στην τελική B.P.R.D. Hell On Earth The Devil's Engine #3 βλέπουμε πως η χρήση ενός φορτηγού σε σώζει από τέρατα ενώ στο Baltimore Dr. Leskovar's Remedy #2 έχουμε κακούς βρικόλακες, έναν καλό βρικόλακα και γιγαντιαία καβούρια! Το Dark Horse Presents #14 συνεχίζει να έχει κάτι για όλους ακόμη κι αν μιλάμε για μια μονοσέλιδη κωμική ιστορία με τον Hellboy ενώ το Fatima The Blood Spinners #2 είναι άρρωστο μα ενδιαφέρον.

Καλό το Saga #5 της Image με πολύ διασκεδαστική αρχή. Μακάρι να είχε λίγο πιο δουλεμένο artwork. Αξιοπρόσεκτο το Glory #28 και εγώ ακόμη να μην μπορώ να το πιστέψω. Στο Rachel Rising #9 της Abstract Studios δίνονται επιτέλους κάποιες απαντήσεις κυρίως στο τι τρέχει με το κοριτσάκι που όπου πάει το ακολουθεί καταστροφή. Το Secret History Of DB Cooper #5 της Oni τελειώνει λιγότερα ικανοποιητικά από ότι θα περίμενα μα αυτό δεν θα αποτελέσει αιτία να μην διαβάσει κάποιος αυτήν την μίνι σειρά.

Τελειώνω αυτό το post με Marvel. Αν εξαιρέσει κανείς το New Mutants #46 και λίγο το Fantastic Four #608 δεν υπάρχει κάτι άλλο καλό. Και εντάξει, ακόμα και το Fantastic Four δεν είναι ιδιαίτερα καλό και σε ξενερώνει αν τυχόν έχεις διαβάσει πρώτα το Avengers Vs X-Men #8 το οποίο ρίχνει την ποιότητα της σειράς μετά από δυο σχετικά καλά τεύχη. Καμιά έκπληξη δηλαδή. Τέλος διάβασα και το Captain Marvel #1, με δυσκολία μπορώ να πω καθώς artwork και lettering με αποσυντόνισαν. Αν είχε λίγο παραπάνω Spidey το τεύχος ίσως να άξιζε περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: