Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Κυκλοφορίες 30 - 05 - 2012


Μερικά ενδιαφέροντα annuals αλλά λιγοστά κατά τ'άλλα πράγματα αυτήν την βδομάδα.


Στο Animal Man Annual #1 ο Lemire με τον σχεδιαστή Timothy Green βάζουν τον γάτο να διηγηθεί μια ιστορία από το παρελθόν που σχετίζεται άμεσα με το παρόν. Διαβάζουμε λοιπόν για την προηγούμενη φορά που avatars του "green" και του "red" συνεργάστηκαν για να πολεμήσουν την "rot". Καλό τεύχος και με τον Green να θυμίζει έντονα τον Foreman. Καλό επίσης είναι και το Batman Annual #1 στο οποίο οι Snyder, Tynion και Fabook δίνουν μια νέα origin story στον Mr.Freeze. Παρόμοια μα και σημαντικά διαφορετική.

Φέυγω από τα annuals για να καταπιαστώ με τα American Vampire #27 και New Deadwardians #3 της Vertigo. Καλά και τα δυο. Θα σταθώ όμως κυρίως στο δεύτερο χάρη στην εξαιρετική σκηνή στο πορνείο. Μέσω διαλόγου μεταξύ του αστυνομικού βαμπίρ και του "εργαζόμενου κοριτσιού" δίνονται πολλές πληροφορίες όχι μόνο για την υπόθεση μα και για τον κόσμο στον οποίο κατοικούν οι χαρακτήρες και για τους ίδιους. Γενικά, δυο καλά τεύχη από μια έτσι κι αλλιώς πάντα καλή σειρά αλλά και από την νέα ελπιδοφόρα σειρά.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι Amazing Spider-Man Annual #39. Τι θα συνέβαινε στον κόσμο αν δεν υπήρχε ο Peter Parker. Κλισέ θέμα, συμπαθητική εκτέλεση. Μιας και έπιασα την Marvel να συνεχίσω με αυτήν. To FF #18 είναι άλλο ένα καλό, αστείο και έξυπνο τεύχος. Υπόδειγμα για το πως μια ανάλαφρη ιστορία μπορεί να σοβαρέψει ξαφνικά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Το Ultimate Comics The Ultimates #11 δεν είναι άσχημο μα πάσχει από τις εναλλαγές σχεδιαστών μέσα στο ίδιο τεύχος. Το Wolverine And The X-Men #11 ευτυχώς έχει τον Bradshaw στο σχέδιο αλλά δυστυχώς είναι χωμένο βαθιά μέσα στο crossover ενώ το New Mutants #43 είναι και αυτό χωμένο βαθιά σε crossover, διαφορετικό όμως και με καμία διάθεση να το παρακολουθήσω.

Τελειώνω με Dark Horse. To B.P.R.D. - Hell On Earth: The Transformation Of J. H. O'Donnell είναι ένα oneshot που αξίζει μια ματιά. Το Angel And Faith #10 μάλλον αποτελεί το καλύτερο τεύχος της σειράς. Δυο μάγισσες θείες του Giles καταφθάνουν στο σπίτι όπου κατοικούν Angel και Faith για να ζητήσουν βοήθεια μα και να δώσουν απ'ότι φαίνεται στην συνέχεια. Διασκεδαστικό, έξυπνο, γεμάτο σπιρτόζικο διάλογο και με μια απουσία της μίρλας που έχει κατακλύσει τους τίτλους του "Whedonverse". Αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: