Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κυκλοφορίες 13 - 06 - 2012



Να μωρέ, ευλογημένη η ώρα που ο Greg Capullo επέλεξε το Batman αντί για το Avengers Vs. Xmen.


Όπως και σε όλα τα προηγούμενα τεύχη έτσι και στο Batman #10 ο Snyder παραδίδει ένα πολύ καλό σενάριο. Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχουν διάφορες ανατροπές. Αποκαλύπτεται ποιος είναι πίσω από όλα αυτά και ταυτόγχρονα πλουτίζεται ή ίσως και όχι η οικογενειακή ιστορία των Wayne. Όλα αυτά, όπως και στα προηγούμενα τεύχη, δένουν τέλεια χάρη στις ικανότητες του Greg Capullo. Του σχεδιαστή που ήταν σαν να προετοιμαζόταν όλα αυτά τα χρόνια στα comics του McFarlane για να αναλάβει αυτόν τον ήρωα. Και σαν να μην έφτανε η καλή κύρια ιστορία, η μικρότερη δεύτερη, με σχέδιο του Rafael Albuquerque είναι εξίσου καλή και κυρίως ενδιαφέρουσα.

Συνεχίζω με Gotham και με το Batman And Robin #10 των Tomasi και Gleason. Πολύ καλό και αυτό το τεύχος. Μια νέα απειλή διαφαίνεται στον ορίζοντα την στιγμή που ο Damian έχει βαλθεί να αποδείξει στους άλλους πρώην και νυν Robins πως αξίζει αυτόν τον ρόλο και πως τελικά αυτοί του μοιάζουν πολύ περισσότερο απ'όσο θέλουν να πιστεύουν. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η το ότι ο Tim Drake καταφέρνει να γίνει πιο ενδιαφέρων σε σχέση με το το comic στο οποίο πρωταγωνιστεί. Κάπως έτσι, με το Batman και το Batman & Robin να είναι τόσο καλά βαριέμαι να γράφω για το Batgirl #10 που είναι απλώς εντάξει.

Από DC υπάρχει και το πολύ καλό Shade #9 το οποίο έχει ακόμα μια φορά διαφορετικό σχεδιαστή, τον Frazer Irving εδώ, που κάνει όμως ακόμα μια φορά υπέροχη δουλειά και ταιριάζει γάντι με το περιεχόμενο του τεύχους. Το Before Watchmen Silk Spectre #1 θα το έλεγα ίσως και χαριτωμένο αν δεν είχε όλο αυτό το βάρος πάνω του. Σίγουρα θα είναι το πιο "girly" των "Before Watchmen". Στο Frankenstein Agent of HATE #10 γίνεται χαμός αλλά καλός χαμός. Τα Demon Knights #10 και Resurrection Man #10 είναι και τα δυο καλούτσικα. Σε όλην τους την διαδρομή όμως ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση έτσι η επικείμενη ακύρωσή τους δεν είναι μεγάλη έκπληξη.

Η Vertigo έχει την μίνι σειρά American Vampire Lord Of Nightmares #1. Snyder στο σενάριο όπως συνήθως και Nguyen στο σχέδιο. Διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Κάτω από μια γέφυρα του Τάμεση υπάρχει μια μυστική βάση των κυνηγών βρικολάκων. Αυτήν έχουν βάλει στο μάτι οι βρικόλακες και τον διάσημο αιχμάλωτό της. Μια χαρά. Επίσης υπάρχει και το πάντα συμπαθές Saucer Country #4 στο οποίο υπάρχει αυτήν την φορά μια πολύ καλή εξήγηση γιατί οι εξωγήινοι αρέσκονται στο να κάνουν anal probes στα θύματά των απαγωγών τους. Κι αυτό μια χαρά.

Το καλύτερο comic της Dark Horse αυτήν την εβδομάδα είναι το Conan The Barbarian #5. Η Belit έχει σχέδιο για να σώσει τον αγαπημένο της Conan μα και αυτός πρέπει να βάλει το χέρι του. Και το άλλο χέρι, και τα πόδια και γενικά να αντέξει το ξύλο που θα φάει. Πολύ καλό. Το Massive #1 είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ο πλανήτης Γη μετά από μια οικολογική καταστροφή και ένα χαμένο ερευνητικό σκάφος. Το Star Wars Knight Errant Escape #1 είναι συμπαθές ενώ το Buffy The Vampire Slayer Season 9 #10 είναι κακό και ακόμη χειρότερα κάνει τα προηγούμενα 8 τεύχη μάλλον να μην έχουν λόγω ύπαρξης. Τουλάχιστον ο Richards κάνει καλύτερη δουλειά από τον Jeanty στο σχέδιο.

Κλασικά από Image υπάρχει το Invincible #92. Αυτήν την φορά ο Kirkman ασχολείται λιγότερο με τον Mark και περισσότερο με τους Rex Robot και Monster Girl και τι τους συνέβη και διέλυσαν την σχέση τους. Ενδιαφέρον είναι και πάλι το Dancer #2. Έχω την αίσθηση πως η Image τα έχει πάρει εργολαβικά τα κατασκοπευτικά comics. Πριν από λίγο καιρό άλλωστε είχαμε το επίσης καλό "Who Is Jake Ellis?".

Κλείνω αυτό το post όπως συνήθως, με Marvel. Μετ τα AvX Vs #3 και Ultimate Comics X-Men #13 μάλλον έχασα τον χρόνο μου. Το Fantastic Four #607 με τις περιπέτειες της ομάδας στην Wakanda ήταν καλούτσικο. Για κάποιον λόγο όμως το FF, που έχει και τον ίδιο συγγραφέα, συνεχίζει να είναι καλύτερο. Το Uncanny X-Force #26 κάνει ένα πραγματικά καλό τεύχος μετά από καιρό. Όμως η καταστροφή που έφερε ο Tocchini δεν έχει ξεπεραστεί. Τέλος, υπάρχει το Spider-Men #1 στο οποίο ο Peter Parker της Earth-616, του "κανονικού" σύμπαντος δηλαδή, πηγαίνει κατά λάθος στην Earth-1610, του Ultimate σύμπαντος. Bendis και Pichelli κάνουν καλή δουλειά και η συνάντηση στο τέλος μεταξύ Peter και Miles προεξοφλεί ένα διασκεδαστικό 2ο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: