Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κυκλοφορίες 25 - 04 - 2012


Μερικές μέρες πριν τις εκλογές ψηφίζω υπεύθυνα και αποφασιστικά Vertigo.


Είναι μια συνετή και απολύτως λογική επιλογή καθώς τα τρία comics του imprint είναι τα πιο ενδιαφέροντα αυτής της βδομάδας. Στο American Vampire #26 ο Snyder χωρίς τον Albuquerque αλλά με τον Roger Cruz άξιο αντικαταστάτη μας πάει σε μια πόλη της Αλαμπάμα όπου ο ρατσισμός είναι έντονος και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Στο New Deadwardians #2 η έρευνα οδηγεί τον George Suttle σε παράξενα μέρη ενώ δίνονται κάποια στοιχεία που σε κάνουν να καταλαβαίνεις τι συνέβη σε αυτόν τον κόσμο και να μπαίνει καλύτερα στο κλίμα της ιστορίας. Το Spaceman #6 είναι καλό κι αυτό. Ενδιαφέρον και παράξενο, όπως σε όλα τα προηγούμενα τεύχη.

Από τις πλημμυρισμένες μεγαλουπόλεις του Spaceman στο Aquaman #8. Flashback στο παρελθόν του ήρωα, πριν συναντήσει την Mera, όταν ήταν ένα τσογλάνι που δεν έδινε δεκάρα για τους άλλους ανθρώπους. Ναι, και ο Aquaman πέρασε μια σκοτεινή φάση. Και είχε συντρόφους που ευτυχώς τον έσπρωξαν σε έναν πιο σωστό δρόμο οι οποίοι όμως τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται θύματα ενός παλιού εχθρού. Αρκετά καλό. Τι έκπληξη αυτό το comic.

Justice League Dark #8 και I Vampire #8 συνεχίζουν το μεταξύ τους crossover. Μάλιστα αυτό το Justice League Dark είναι και το τελευταίο τεύχος του Milligan ο οποίος μάλλον απογοήτευσε με αυτήν τη σειρά. Constantine και σια καταφέρνουν να φέρουν πίσω, από τον κόσμο των νεκρών, τον Αndrew Bennet ο οποίος δίνει ένα καλό μάθημα στον αρχιβρικόλακα Cain. Μόνο που ο αναστηθείς Bennet εμφανίζεται με πολύ περισσότερες ικανότητες απ'ότι είχε και αποτελεί ίσως και ο ίδιος απειλή τώρα. Συνολικά καλούτσικα τα δυο τεύχη με εμφανώς πιο αδύναμο το Justice League Dark.

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα της DC. Voodoo #8 και All-Star Western #8 αξίζουν. Flash #8 και Batman The Dark Knight #8 διαβάζονται. Μένουμε μακριά από Blackhawks #8, που είναι και το τελευταίο, Green Lantern New Guardians #8, Superman #8 και Teen Titans #8. Κυρίως Teen Titans.

Από Dark Horse και το Angel And Faith #9 αλλά και το B.P.R.D. Hell On Earth The Pickens County Horror #2 με απογοήτευσαν. Το Angel And Faith κλείνει με εξαιρετικά μέτριο τρόπο το όλο arc που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα με την εμφάνιση της Drusila. To B.P.R.D. δεν στέκεται αντάξιο του προηγούμενου τεύχους ενώ αφήνει υπερβολικά πολλά στον αέρα για μια μίνι σειρά δυο μόλις τευχών.

Από Marvel υπάρχει το πολύ καλό FF #17. Ο Human Torch είχε αποφασίσει να συγκατοικήσει με τον Spidey. Όχι επειδή δεν είχε λεφτά ή τίποτα τέτοιο. Απλώς, μετά από αυτά που πέρασε στην Negative Zone η παρέα με έναν από τους καλύτερους του φίλους θα του έκανε καλό. Αυτή η συγκατοίκηση μπορεί να μην αφήσει απόλυτα ευτυχισμένο τον Pete, εμάς όμως τους αναγνώστες θα μας αφήσει με ένα πλατύ χαμόγελο. Hickman και Dragotta τα'σπάνε εδώ.

O Ηickman όμως έχει ακόμη ένα παράσημο αυτήν την βδομάδα για το Ultimate Comics The Ultimates #9. Μαζί με τον εξαίρετο για άλλη μια φορά Ribic δίνουν ένα πολύ καλό τεύχος γεμάτο προδοσίες, ανατροπές και καταστροφές που σου κόβουν την ανάσα. Μαζί με το Ultimate Spiderman ότι αξίζει περισσότερο στην Ultimate σειρά. Και με αυτήν την ευχάριστη νότα τελειώνω αυτό το post.

Δεν υπάρχουν σχόλια: