Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κυκλοφορίες 09 - 05 - 2012


Βλέπω τα ποστς μου και σκέφτομαι πως είναι καιρός να γράψω κάτι για τους Avengers. Έχουν περάσει το 1 δις δολάρια κι εγώ τίποτα. Και μετά αλλάζω γνώμη και κάθομαι και γράφω για τα κόμικς της βδομάδας.


Ξεκινώ με Vertigo.Στο I Zombie #25 ο Xitalu πλησιάζει όλο και περισσότερο. Παλιοί εχθροί γίνονται σύμμαχοι μπροστά στην απειλή και άγνωστοι γίνονται σύντροφοι μπροστά σε, ας τα πούμε, μελλοντικά κέρδη. Η Gwen από την πλευρά της έχει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση. Καλό. Στο Fairest #3, το μπλε imp, κάτοχος γνώσης και ιστοριών, κάνει παιχνίδι. Αρκετά καλό τεύχος. To Mystery In Space είναι ένα συμπαθητικό one-shot με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Αξίζει μια ματιά.

Συνεχίζω με την Gotham City του crossover "Night of the Owls". Στα Batman And Robin #9 και Batgirl #9 οι Damian και Barbara αντιμετωπίζουν από έναν Talon έκαστος. Ο Damian μάλλον τα καταφέρνει πιο καλά από την Barb ενώ το Batman And Robin είναι πιο λιτό αλλά τελικά και πιο ουσιαστικό από το Batgirl χωρίς όμως το δεύτερο να υπολείπεται πολύ. Ίσως να είναι από τα καλύτερα τεύχη της σειράς μέχρι τώρα.

Από DC αξίζει να διαβαστεί το Green Lantern #9. Πολύ καλή η ιστορία με την Indigo Tribe, πολύ καλό το σχέδιο του Mahnke. Επίσης καλό βρήκα το Frankenstein Agent Of S.H.A.D.E. #9 το οποίο κάνει ένα μικρό και συνάμα επιτυχημένο crossover με το Animal Man εδώ. Demon Knights #9 και Resurrection Man #9 είναι απλώς εντάξει ενώ το Deathstroke #9 έγινε η, συγγνώμη και για την λέξη, κουράδα που φανταζόμασταν πως θα γίνει με την έλευση του Rob Liefeld.

Το Buffy The Vampire Slayer Season 9 #9 δεν είναι Deathstroke #9 αλλά δεν γράφεται/σχεδιάζεται από τον Liefeld για να υπάρχει κάποια εξήγηση. Νομίζω πως συνεχίζω να το διαβάζω από περιέργεια για το πόσο κακό μπορεί να γίνει. Από την Dark Horse υπάρχουν επίσης τα άνετα καλύτερα Alabaster Wolves #2 και Lobster Johnson The Burning Hand #5 τα οποία δεν φτάνουν όμως σε υψηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα το πρώτο φαίνεται αρκετά προχειρογραμμένο σε ορισμένα σημεία του.

Η Image έχει πολύ καλύτερα πράγματα αυτήν την εβδομάδα. Το Invincible #91 είναι καλούτσικο αν και σίγουρα θα μπορούσε να λείπει η λόγω παρεξήγησης μάχη και να οδηγούμασταν στο τέλος με διαφορετικό και λιγότερο κλισέ τρόπο. Το Thief Of Thieves #4 είναι σχετικά καλό μα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως θα γίνει τηλεοπτική σειρά το αντιμετωπίζεις με προκατάληψη και ίσως και δίκαια. Το Fatale #5, τελευταίο τεύχος αυτού του volume, είναι όπως πρέπει. Σκοτεινό, βίαιο, πεσιμιστικό. Άλλο ένα στολίδι στην συνεργασία των Brubaker - Phillips.

Marvel, Ultimate Universe και Ultimate Comics The Ultimates #10. Άλλο ένα καλό τεύχος από τον Hickman ο οποίος είναι χωρίς τον Ribic αυτήν τη φορά. O Luke Ross κάνει αξιοπρεπή δουλειά πάντως. Για το Ultimate Comics X-Men #11 πέραν του σχεδίου δεν έχω άλλα καλά λόγια. Sentinels πάλι ρε. Στο άλλο κατέστρεψαν την Washington, σκότωσαν τον πρόεδρο και αυτό πάλι με sentinels ασχολείται.

Ακολουθεί κι άλλη γκρίνια. Bachalο, συγγνώμη, αλλά έχεις γίνει απάλευτος. Κοίτα τι κάνει ο JHWIII παρέα με τον Dave Stewart και κοίτα τι κάνεις εσύ στο Wolverine And The X-Men #10. Έλεος δηλαδή! Τουλάχιστον το Uncanny X-Force #25 φαίνεται να μπαίνει ξανά σε σωστή τροχιά και έχει και και δυο sidestories με σχέδιο του Opena. Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: