Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κυκλοφορίες 18 - 04 - 2012


Home invasion


Στο Batman #8 οι "κουκουβάγιες" εισβάλλουν στο Wayne Manor. Πιο γρήγορα και πιο αναπάντεχα απ'όσο ίσως να περίμενε ο Bruce που ακόμα δεν έχει συνέρθει από τις δοκιμασίες των προηγούμενων τευχών. Οι Snyder και Capullo κάνουν πάλι εξαιρετική δουλειά και συγκεκριμένα ο δεύτερος κάνει τις σκηνές μάχης να ξεχωρίζουν. Το τεύχος όμως δεν τελειώνει εκεί, έχει και μερικές σελίδες τις οποίες σχεδιάζει ο Rafael Albuquerque στις οποίες περιγράφεται το σχέδιο του "Court of Owls" στην ολότητά του και καλούνται όλοι οι σύμμαχοι του Batman να μπουν στην μάχη.

Οι σύμμαχοί του όμως με τι ασχολούνταν πριν τους πιάσει αυτό το crossover; Στο καλό Birds Of Prey #8 η Black Canary μετά από μια σειρά γεγονότων έρχεται αντιμέτωπη με το αμαρτωλό της παρελθόν. Στο Catwoman #8 η Selina διασκεδάζει πολύ στην "δουλειά" με τον νέο της συνεργάτη αλλά εμείς θα διασκεδάζαμε περισσότερο αν δεν έλειπε ο Guillem March από το σχέδιο. Το Red Hood And The Outlaws #8 δεν αξίζει αλλά το Nightwing #8 που από το προηγούμενο τεύχος έχει μπει για τα καλά στο crossover είναι αρκετά καλό.

Στο Wonder Woman #8 των Azzarello και Chiang η Diana αποφασίζει να κατεβεί στον κάτω κόσμο για να σώσει την Zola και το αγέννητο παιδί της. Ο Ήφαιστος της δίνει τον καλύτερο εξοπλισμό, ο Ερμής θα είναι ο οδηγός της, οι συνθήκες δηλαδή δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες. Στον κάτω κόσμο όμως, στο βασίλειο του Άδη όλα μπορούν να συμβούν και όποιος έχει διαβάσει έστω και λίγη μυθολογία γνωρίζει πως ο Άδης δεν στερείται πονηριάς.

Στο Green Lantern Corps #8 των Tomasi και Pasarin ο παρορμητικός Gardner φαίνεται να ανταμείβεται και μια φορά ενώ ο συγκροτημένος Stewart βρίσκεται σε θέση πιο δύσκολη απ'ότι άξιζε. Το Justice League #8 έχει να κάνει με τον Green Arrow που δεν μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας ενώ η δεύτερη ιστορία του αφορά τον Captain Marvel όσο είναι ακόμα ο Billy Batson. To Supergirl #8 ήταν χαριτωμένο μα και ανάξιο προσοχής.

Περνάω στην Vertigo με το Fables #116. Η μικρή Therese γίνεται βασίλισσα των σπασμένων παιχνιδιών ενώ ο αδερφός της με την βοήθεια του μηχανικού τίγρη αρχίζει να την ψάχνει. Αρκετά καλό. Στο Hellblazer #290 νεκροί γυρίζουν στην ζωή, υποσχέσεις δίνονται και υποσχέσεις δεν τηρούνται και στο τέλος υπάρχει η υποψία μια μονομαχίας μέχρι εσχάτων. Καλό κι αυτό. Τα Dominique Laveau Voodoo Child #1 και #2 δεν με έχουν εντυπωσιάσει μέχρι τώρα. Για να δούμε αν θα γίνουν πιο ενδιαφέροντα.

Marvel Universe και New Mutants #41. Ένα τεύχος στο οποίο βλέπουμε τους ήρωες απλώς να διασκεδάζουν αλλά καταφέρνει να είναι αρκετά καλό και να προσφέρει μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη χαρακτήρων. Συνεχίζω με το Uncanny X-Force #24 το οποίο το διαβάζεις και σου βγαίνει ένα τεράστιο αίσθημα ανακούφισης. Όχι επειδή είναι εξαιρετικό ή κάτι τέτοιο, απλώς καλό είναι. Η έλλειψη όμως του Gregg Tochinni στο σχέδιο κάνει τεράστια την βελτίωση.

Το Avengers Vs X-Men #2 συνεχίζει να είναι κακό. Δεν ξέρω, αν ήμουν 10χρονος ίσως και να μου άρεσε όλος αυτός ο χαμός και να μην πρόσεχα πόσο κακό είναι. Ε, τέλος πάντων. Το Wolverine And The X-Men #9 δεν είναι άσχημο. Είναι όμως ένα αχρείαστο κομμάτι του crossover ενώ ο Bachalo με κάνει να πιστεύω πως μας τρολλάρει όλους με αυτό το χρώμα. Το X-Factor #234 είχε μια πλάκα αλλά και πολλά ανόητα σημεία. Όπως σε όλα τα τελευταία τεύχη δηλαδή.

Από Dark Horse ξεκινώ με το B.P.R.D. Hell On Earth The Long Death #3. Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε were-jaguar εναντίον undead moose, εδώ έχουμε were-jaguar εναντίον wendigo. Και έναν επίλογο στην ιστορία του πράκτορα Daimio. To Dark Horse Presents #11 αξίζει μια ματιά, είναι μια σταθερά πια με αυτό το comic. Επίσης και το Ragemoor #2. Είπαμε, Strnad και Corben.

Ας τελειώσω αυτό το post με το Prophet #24 και το Rachel Rising #7. Το δεύτερο συνεχίζει να είναι ενδιαφέρον. Η Jet ξυπνάει όπως και η Rachel ενώ στο νεκροταφείο γίνεται...γιορτή;! Το Prophet είναι πολύ παράξενο και πολύ καλό. Εντάξει, ας σταματήσει η πλάκα. Κάποιος ήθελε να βγάλει ένα comic και ζήτησε από τον Liefeld να χρησιμοποιήσει τον τίτλο και αυτός του πε κάνε το αλλά βάλε και καλά ένα δυο στοιχεία πως έχει κάποια σχέση με το παλιό. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: