Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορίες 06 - 07 - 2011


Flashpoint ξανά, Batman ξανά.



Το Flashpoint Batman - Knight Of Vengeance #2 συνεχίζει να είναι καλύτερο από το το κανονικό Flashpoint και από πολλές άλλες σειρές γενικότερα. Είναι αυτό που λέω συνεχώς μετά την ανάγνωση του Batman - Broken City πριν από χρόνια. Οι Azzarello και Risso χρειάζονται ένα δικό τους μηνιαίο Batman comic. Τι κρίμα που κανείς δεν με ακούει επειδή μάλλον τα λέω στα Ελληνικά και είμαι άγνωστος. Ας αφήσω όμως αυτό το παρανοϊκό λογύδριο και ας επιστρέψω στο τεύχος. Ο Azzarello γράφει ένα τεύχος γεμάτο ανατροπές ενώ ο Risso τις εικονογραφεί αυτές με τέλειο τρόπο. Ο Flashpoint κόσμος που έχει σαν Batman τον Thomas Wayne ταιριάζει γάντι με την σκοτεινιά που προτιμούν οι δυο αυτοί δημιουργοί κάτι που κάνει το Knight Of Vengeance #2 υπέροχο.

Το Flashpoint #3 είναι επίσης καλό. H επιμονή του Flash τον ανταμείβει ενώ ο Τhomas Wayne απ'ότι φαίνεται θα κάνει οτιδήποτε ώστε να σώσει την ζωή του γιου του, ακόμη και να ακυρώσει την ίδια του την ύπαρξη. Αυτό όμως είναι κάτι που γίνεται γενικά κατανοητό και ίσως ακόμη περισσότερο αν έχεις διαβάσει και το Knight Of Vengeance. Όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά πως χρειάζονται βοήθεια.Ο Superman που φαίνεται να μην έχει υπάρξει σε αυτόν τον κόσμο θα μπορούσε να δώσει ένα χεράκι. Ο τελευταίος πάντως δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τα  Flashpoint - Abin Sur The Green Lantern #2, Flashpoint - Secret Seven #2, Flashpoint - The World Of Flashpoint #2 να μην είναι αδιάφορα.

Το Batman And Robin #25 δεν ήταν άσχημο σεναριακά. Εντάξει, δεν πρωτοτύπησε σε κάτι, λίγο να'χεις σερφάρει στο net θα έχει καταλάβει πως επίκειται η έκδοση ενός comic με τον Jason Todd σαν πρωταγωνιστή. Αυτό που λέω είναι πως μαντεύεις πως το τέλος θα αποδράσει απ'όλους. Αν κάτι όμως ήταν άσχημο αυτό ήταν το artwork. Βιαστικό και με δυο σχεδιαστές κάτι που ίσως και να σε κάνει να υποθέσεις πως δεν προλάβαιναν τα deadlines. Όσο προχωρά χειροτερεύει αυτό το comic που γνώρισε δόξες όσο το έγραφε ο Grant Morrison.

Στο I Zombie #15 η Gwen παίρνει το πιο αθώο της βλέμμα και ζητά την βοήθεια του Horatio ώστε να γλιτώσει τον φίλο της τον Scott. Ο Scott, o weredog, έπεσε σε μια τρύπα στο νεκροταφείο και βρίσκεται περιτριγυρισμένος και κυνηγημένος από αμέτρητα zombie. Άραγε θα καταφέρουν να τον σώσουν ενώ μέσα σε αυτόν τον χαμό θα μπορέσει να κρύψει το μυστικό της η Gwen ή ο Horatio είναι τόσο ερωτοχτυπημένος που δεν μπορεί να δει τα οφθαλμοφανή;

Στο Chew #19 η αδερφή του πράκτορα Chou και σημαντικό στέλεχος της NASA, Antonelle, ζητά την βοήθειά του σε μια αποστολή. Η συγκεκριμένη αποστολή δεν είναι δύσκολη ενώ η Antonelle θα μπορούσε ίσως και να την καταφέρει μόνη της αν δεν ήθελε να αποκαλύψει ένα μυστικό. Πάντως, μιας και το τεύχος δεν θα γέμιζε μόνο με αυτήν, οι Layman και Guillory μας δείχνουν τι κοσμογονικά γεγονότα θα συνέβαιναν αν τυχόν δεν κατάφερναν τα δυο αδέρφια να την φέρουν εις πέρας. Έξυπνη ιδέα αν μη τι άλλο.

Τελειώνω με το Fear Itself #4. O Bucky ξαναπέθανε όπως είδαμε στο προηγούμενο τεύχος οπότε ο Steve Rogers αναλαμβάνει ξανά τον γνώριμό του ρόλο. Είναι κοντά και η προβολή της ταινίας οπότε θα μπερδεύονταν τα παιδάκια, λογικά πράγματα. Κατά τ'άλλα, μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης του Marvel Universe, o Odin ίσως να είναι λίγο πιο κακός, κάτι που βέβαια δεν εμποδίζει την ύπαρξη μιας από τις τελευταίες  και ίσως της καλύτερης στιγμής του τεύχους, την σπονδή του Tony Stark σε αυτόν. Διορθώστε με όμως αν κάνω λάθος, κρασί προσφέρεις στους Έλληνες θεούς, όχι στους Σκανδιναβούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: