Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κυκλοφορίες 08 - 06 - 2011


Φινάλε!



Το Echo #30 είναι το τελευταίο τεύχος της αυτής της καλής σειράς. Και δυστυχώς μάλλον είναι απογοητευτικό. Τόσο καιρό ο Terry Moore μας προετοίμαζε για κάτι σαν αυτό; Για μια μαυρίλα που τελικά δεν αλλάζει και πολλά; Για μια σύγκρουση που τελικά δεν περιείχε το στοιχείο αυτής; Για μια σεκάνς με δυο δεύτερους χαρακτήρες που δεν νοιάζουν κανέναν μπας και προκληθεί κάποιο συναίσθημα; Για μια Αποκάλυψη που τελικά δεν ήρθε. Και κάπου εδώ σκέφτομαι την Promethea και την δική της Αποκάλυψη που ήρθε και ήταν τόσο διαφορετική απ'όσο περίμενε κανείς και, διάβολε, πόσο μου λείπει η Promethea.

Στο Unwritten #26 ο αιχμάλωτος Tommy βγαίνει σε πλειστηριασμό. Ναι, καλά διαβάσατε. Είναι πολύτιμος άλλωστε. Μαζί με αυτόν βγαίνουν στο σφυρί και πολλά προσωπικά αντικείμενα του τα οποία ήταν και ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση ο Tommy. Στο κοινό βρίσκονται παλιοί γνώριμοι με την μαριονετίστα Rausch να είναι μέσα σε αυτούς. Πως θα ξεφύγει ο Tommy; Απάντηση: με λίγη βοήθεια από τους καλούς του φίλους.

To American Vampire - Survival Of The Fittest #1 αποτελεί το πρώτο τεύχος μιας μίνι σειράς βασισμένης στην γνωστή πια "created by Stephen King" σειρά της Vertigo. Στο κείμενο ο Scott Snyder ενώ στο σκίτσο ο υπέροχος Sean Murphy που έχει πάρει αμπάριζα ό,τι μίνι σειρές βγαίνουν από Vertigo κάνοντάς τες must read. Μυστικοί πράκτορες με ειδικότητα στο κυνήγι βρικολάκων, θεραπείες βαμπιρισμού και ναζί είναι μερικά πράγματα με τα οποία ασχολούνται σε αυτό το comic. Must read λέμε.

Όχι τόσο must read όμως το Batman And Robin #24. Έτσι κι έτσι το σενάριο, κατώτερο τον περιστάσεων το σχέδιο. Α, ρε Morrison, μας έβαλες να αγοράζουμε έναν έξτρα Batman τίτλο ο οποίος τώρα μάλλον φυτοζωεί.Το Batman Arkham City #2, αυτό το tie-in του video game, είναι πολύ πολύ καλύτερο, απ'όλες τις απόψεις και με το σχέδιο να είναι η οφθαλμοφανής τους διαφορά.

Τελειώνω με New Avengers #13 και Ultimate Comics Spider-Man #159. Κακό το πρώτο. Όλο αυτό το πράγμα για να αποκτήσει υπερδυνάμεις η Mockingbird και να βγει ο Spidey σωστός όσον αφορά την Victoria Hand. Μeh! Καλύτερο το δεύτερο. Συνεχίζεται το ξύλο στην γειτονιά του Spidey, η θεία May ξεχνά λιγάκι το χίπικο παρελθόν της και διάβολε, θα τον πεθάνουν πραγματικά; Ή απλώς μιας και τώρα έμαθε όλος ο κόσμος ποιος είναι θα σκηνοθετήσουν τον θάνατό του; Θα δούμε.

2 σχόλια:

Mirela and Soula είπε...

Καλε, οι "δευτεροι χαρακτήρες" στο Echo δεν ειναι δευτεροι!! Είναι VIP guests απο το Strangers in Paradise. :P

Κατα τ'άλλα όντως underwhelming το φινάλε, ο Terry Moore τα καταφέρνει καλύτερα όταν δεν ασχολείται με genre πράγματα.

Hellboy είπε...

Α, δεν το χα προσέξει, δεν έχω κάτσει να το διαβάσω το SiP. Και στην τελική δεν ξέρω αν το βρίσκω χειρότερο ή καλύτερο αυτό.