Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες 27 - 04 - 2011


Catfight θα είχαμε μόνο αν δεν μιλάγαμε για μια κοπέλα που ντύνεται σκορπιός και για άλλη μια που ντύνεται νυχτερίδα.



Από που να ξεκινήσει κανείς! Ε, εντάξει, από τα συνηθισμένα. Batman Incorporated #5, Morrison - Paquette, πώρωση γι'ακόμα μια φορά. Ναι είμαι fanboy σε σημείο που να παραβλέπω ελαττώματα αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα πολύ καλό τεύχος. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στα Falklands, Άγγλοι και Αργεντίνοι ήρωες, η Batwoman και ο Batman, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της περιοχής του φάρου που είδαμε στα προηγούμενα τεύχη. Τα καταφέρνουν εν μέρει, η Batwoman έχει μια προσωπική και πολύ ωραία μονομαχία με την Scorpiana ενώ ο Batman κάνει άλλη μια εντυπωσιακή είσοδο. Είναι σαν τους Silents στο Doctor Who αλλά από την ανάποδη. Αυτούς τους βλέπεις εύκολα, τρομάζεις και τους ξεχνάς ενώ τον Bats δεν τον αντιλαμβάνεσαι έως ότου το θελήσει, τρομάζεις και δεν τον ξεχνάς ποτέ...

Επιτέλους βγήκε και το Locke & Key - Keys To The Kingdom #6. Τελευταίο τεύχος αυτού του Volume, γεμάτο αποκαλύψεις, συγκρούσεις και ένα ανατρεπτικό τέλος που καθηλώνει. Τελικά ο Joe Hill, γιος του Stephen King, έχει και ταλέντο αλλά φέρνει και μια φρεσκάδα στον χώρο των comics και της λογοτεχνίας τρόμου. Πάλι καλά, γιατί ο πατέρας του έχει στερέψει δημιουργικά και προσωπικά δεν μπορώ να του συγχωρήσω το τα τελευταία βιβλία του Dark Tower. Πολλά εύσημα και στον Gabriel Rodriguez στο σκίτσο που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος.

Συνεχίζω με το Brightest Day #24. Ναι είναι τίτλος με τον οποίο δεν έχω πολυασχοληθεί αν και διαβάζω καλά λόγια γι'αυτόν. Τι προκάλεσε αυτή την παρασπονδία; Μα, η επίσημη επιστροφή στους τίτλους του DCU των Swamp Thing και John Constantine! Και ναι, ο μεγάλος πράσινος τύπος δεν έχει δικό του comic οπότε δεν έγινε και τίποτα, ο Άγγλος μάγος όμως έχει και τον τελευταίο καιρό είναι και πολύ καλός. Δεν έγινε και τίποτα λέει η DC, ο Constantine της Vertigo θα συνεχίσει ως έχει και θα είναι ξεχωριστός από αυτόν του DCU. Για να δούμε λοιπόν. Αυτό που θέλω πάντως είναι να εμφανιστεί ο John στο "Zatanna", να θυμηθούν τα παλιά με την "Z"!

Ούτε με το Action Comics ασχολούμαι πολύ. Το επετειακό-εορταστικό-με αυξημένες σελίδες Action Comics #900 μου κέντρισε όμως την περιέργεια. Η κεντρική ιστορία του Paul Cornell είναι εντάξει. Δηλαδή απ'ότι φαίνεται το Action Comics από τότε που ανέλαβε ο Cornell είναι το λιγότερο αξιοπρεπές και έχει και bonus τις εμφανίσεις της Death των Endless. Αυτό όμως που έκανε αίσθηση στην κοινή γνώμη είναι η μίνι ιστορία των Goyer - Sepulveda στην οποία ο Supes απεκδύεται την αμερικάνικη υπηκοότητά του γιατί δεν θέλει να τον βλέπει ο κόσμος σαν όργανο της αμερικάνικης πολιτικής! Τα εγκεφαλικά στο Fox News είχαν ξεκινήσει πριν καν βρεθεί και σκοτωθεί ο Οσάμα!

Στο Detective Comics #876 ο Jock επιστρέφει στα καλλιτεχνικά καθήκοντα. Το τεύχος ξεκινά με την ανακάλυψη μια ψόφιας φάλαινας όρκα μέσα σε μια τράπεζα. Πως βρέθηκε εκεί και γιατί βρέθηκε εκεί είναι δυο ερωτήματα που θα προσπαθήσει να απαντήσει ο Dick Grayson σε μια υπόθεση που έχει σχέση και με το δικό του παρελθόν. Ξεκινά καλά το storyline.

Σε πιο υπερφυσικά μονοπάτια τώρα με το American Vampire #14 και το Xombi #2. Το πρώτο είναι αρκετά ενδιαφέρον. Η δράση έχει μεταφερθεί στο πεδίο μάχης του Ειρηνικού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Skinner Sweet είναι φυσικά και εκεί. Το Xombi είναι πολύ καλό και εξαιρετικά ενδιαφέρον στα πρώτα του δυο τεύχη. Καλογραμμένο και γεμάτο παράξενους χαρακτήρες και με το artwork του Frazer Irving να κάνει την διαφορά.

Το King Conan The Scarlet Citadel #3 είναι καλό όπως αναμενόταν και εντάξει είναι ο τίτλος Conan που αξίζει να διαβαστεί αυτόν τον καιρό. Θα έκανε καλή και ταινία! To FF #2 δεν μου άρεσε. Να φταίει μόνο το τέλος, γενικά το όλο τεύχος, το ό,τι ο Spidey βρίσκεται σε όλους τους τίτλους της Marvel αυτόν τον καιρό; Όλα αυτά μαζί; Διαλέγετε και παίρνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: