Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κυκλοφορίες 11 - 05 -2011


Βουνό τα ενδιαφέροντα πράγματα την συγκεκριμένη εβδομάδα.



Με τι να πρωταρχίσω. Το βρήκα! Ακόμη μια φορά με το Batman Incorporated #6. O Grant Morrison μέσω ενός συνηθισμένου τρικ αφήγησης παρουσιάζει τις περιπέτειες όλων τον μελών της διευρυμένης οικογένειας του Σκοτεινού Ιππότη. Διάφοροι Batmen σε διάφορες χώρες υπό την εποπτεία του Bruce κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν την άκρη του νήματος που λέγεται Leviathan. Στο σχέδιο ο καλός Chris Burnham.

Στο Unwritten #25 ο Tommy καταφέρνει να επιστρέψει πίσω στο σύμπαν μας αφού "αποκρυπτογράφησε" το μυστικό της φάλαινας. Φυσικά επιστρέφει ακριβώς εκεί που βρίσκονται οι σύντροφοί του! Κάθεσαι και τρως το πρωινό σου και σου πετάγεται ένας άνθρωπος μέσα από ένα ποτήρι νερό. Επικό. Και τους ξαναβρήκε την κατάλληλη στιγμή, εκεί που έχουν κάνει σχέδια για διάφορες ληστείες σε κάποια κειμήλια του πατέρα του Tommy που βγαίνουν στο σφυρί!

Πρέπει να πω πως το Flashpoint #1, ένας τίτλος που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει τον χαρακτηρισμό "Elseworlds" μου άρεσε. Ο Flash Barry Allen βρίσκεται με κάποιον παράξενο τρόπο σε ένα εναλλακτικό σύμπαν. Τι συνέβη; Που είναι ο Superman; Γιατί ο Batman πετάει ανθρώπους από πολυκατοικίες και έχει βάλει το κόκκινο στην παλέτα του; Αυτά και άλλα ερωτήματα ελπίζω να απαντηθούν στα επόμενα τεύχη αυτού του τίτλου από τους Geoff Jones και Andy Kubert!

Στο Cinderella - Fables Are Forever #4 η Cindy θυμάται μια ακόμη αναμέτρησή της με την Dorothy. Δεν έχει και κάτι άλλο να κάνει. Έπεσε επίτηδες στην "παγίδα" της δεύτερης για να πάει ταξιδάκι να την συναντήσει. Και κάπου εκεί θα ανακαλύψει άλλο ένα portal για κάποιον παραμυθένιο κόσμο, ανέγγιχτο από τον πρώην Adversary. Το που είναι αυτό το μέρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία πάντως. Αξιοπρεπές τεύχος, στα καλά στάνταρ της μίνι σειράς.

Ας τελειώσω με τα comics της DC εδώ κάνοντας αναφορά στο καλό Batman - Arkham City #1 που σχετίζεται με το παιχνίδι που θα βγει και με αυτό που είχε ήδη βγει. Καθόλου άσχημα για video game tie-in. Επίσης να πω πως το Batgirl είναι πολύ ενδιαφέρον γενικά κάτι που επιβεβαιώνεται με το Batgirl #21. Ποιος θα το λεγε!

To Hellboy - Being Human είχε όλα τα συστατικά για να είναι ένα καλό one-shot. Ιστορία από το σχετικά κοντινό παρελθόν του Hellboy, τον Richard Corben στο σχέδιο και τον Roger. Παρ'όλα αυτά δεν φεύγει από την μετριότητα. ο Corben όχι στην καλύτερη δουλειά του ιδιαίτερα όταν προσπαθεί στα flashbacks να φέρει το στυλ του κοντά σε αυτό του Mignola και μια ιστορία εκδίκησης που δεν την λες και καλή. Δεν πειράζει, την άλλη φορά.

Περνάω στο Chew #27. #27; Τι διάολο, στο #18 δεν είχαμε μείνει; Ναι, σπάνε πλάκα με μας τους αναγνώστες οι συντελεστές αυτού του comic δίνοντας, ποιος ξέρει για ποιον λόγο, ένα τεύχος από το μέλλον. Δεν θυμώνουμε όμως, το πιάσαμε το αστείο. Ελπίζω όλοι όμως. Για να δούμε πόσοι θα διακόψουν το διάβασμα αυτού του comic μετά από αυτό;

Τελειώνω με το Astonishing X-Men #37 και το FF #3. Ναι, το δεύτερο δεν μου αρέσε. Ίσως να φταίει πως δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τις περιπέτειες του Spidey που εμφανίζεται πια ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΤΗΣ ΜΑΡΒΕΛ! H να φταίει πως ξαφνικά οι Reed Richards είναι πολλοί και δεν μπορώ να θυμηθώ το γιατί! Το άλλο καλούτσικο ήταν. Μου θύμισε πως είχα ξεχάσει να διαβάσω το τεύχος #35 ή πως το χα διαβάσει και είχα ξεχάσει τι γινόταν. Αλτσχάιμερ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: