Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κυκλοφορίες 06 - 04 - 2011


Dungeon and Dragons, στο μέλλον...



Δείγματα του Nonplayer #1 είχα πρωτοδεί σε ένα link που είχε παραθέσει ο Warren Ellis στο site του. To link σε παρέπεμπε στο site του δημιουργού Nate Simpson. Πρέπει να πω πως είχα εντυπωσιαστεί από το artwork. H πολύ καλή χρήση των γραμμών και το χρώμα που τονίζει αυτό το προτέρημα καθώς και η bigger than life αίσθηση που σου δίνει γενικά το artwork με έκαναν fan στο λεπτό. Από την Image λοιπόν κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος. Η ιστορία τοποθετείται στο μέλλον. Η ηρωίδα προτιμά τον φανταστικό ψηφιακό κόσμο των πολύ αληθοφανών RPGs εκείνης της εποχής και δεν την αδικεί κανείς. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι οι δυο κόσμοι έχουν αρχίσει κάπου να μπλέκονται.

Συνεχίζω με Image και συγκεκριμένα με το Chew #18. Μια επιχείρηση σε μια χώρα υπό δικτατορία, μια ομάδα γυναικών κομάντο, δυο αστυνομικοί και ένα μυστικό όπλο. Όλα αυτά με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Επίσης Image το Who Is Jake Ellis #3 και πολύ ενδιαφέρον ακόμα μια φορά. Κλασσικό και καλοεκτελεσμένο το τέλος με το πρόσθετο του φανταστικού φίλου του ήρωα που του δίνει πάντα καλές οδηγίες.

Το I, Zombie #12 εκτός από guest artist τον Gilbert Hernandez πατάει φρένο και γυρίζει πίσω στο παρελθόν της Ellie. Έχουμε ένα νεκροταφείο γεμάτο φαντάσματα που περνούν την ώρα του ανταλλάσσοντας ιστορίες και σε κάποιο σημείο την Ellie να διηγείται στους αναγνώστες την δική της. Έως ότου την διακόψει κάποιος απρόσκλητο επισκέπτης. Καλό τεύχος, χωρίς τον Allred αλλά με τον Hernandez να σε κάνει να λες πως θα αποτελούσε ιδανικό καλλιτέχνη να αναλαμβάνει όποτε δεν μπορεί ο πρώτος.

Περνάω στην Dark Horse. Καλό το B.P.R.D. The Dead Remembered #1 που διηγείται μια ιστορία από τότε που η Liz Sherman ήταν μικρή. Επίσης καλό το Witchfinder - Lost And Gone Forever #3 αν και η χρήση του από μηχανής θεού με ξένισε λιγάκι. Πλάκα συνεχίζει να έχει το Axe Cop - Bad Guy Earth #2 και πιστεύω θα γίνει must σε συγκεκριμένους κύκλους.

Αφήνω για το τέλος τα Herc #1 και Skaar - King Of The Savage Land #1 που φαίνονται ενδιαφέροντα και το Ultimate Comics Captain America #4 που τελικά έγινε ακόμα πιο μεγάλη μάπα. Μάχη σε λάσπες; Ας διάβαζαν το πρώτο Dark Knight και ας αντέγραφαν, δεν θα χρειάζονταν και τόσα σφυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: