Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Blogoscars - Σκηνοθεσία


10.Tom Hooper - The King's Speech
09.Neil Marshall - Centurion
08.Roman Polanski - The Ghost Writer
07.Martin Scorsese - Shutter Island
06.Ben Affleck - The Town


05.Christopher Nolan - Inception
04.Lee Unkrich - Toy Story 3
03.Darren Aronofsky - Black Swan
02.Joel and Ethan Coen - True Grit
01.Edgar Wright - Scott Pilgrim VS The World

Καμία έκπληξη εδώ. Αν κοιτάξει κανείς και ένα παλιό κινηματογραφικό μου post θα βρει κάποιες ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες οπότε φαντάζεται και πως θα διαμορφωθεί η λίστα των καλύτερων ταινιών μου. Η πλάκα είναι πως το King's Speech μάλλον ωφελημένο θα βγει από το ότι έχουμε να κάνουμε με 20άδες και 10άδες αντί για 10άδες και 5άδες.

Στο σενάριο πάντως θα είναι λιγάκι διαφορετικά τα πράγματα. Όχι πολύ, λιγάκι. Τέλος ελπίζω να μην μείνω μόνος στην ψήφιση του Neil Marshall για το Centurion.

4 σχόλια:

dark tyler είπε...

Σου άρεσε το Centurion ρε τελειωμένε; Ως μέγας φαν κι των τριών προηγούμενων Νηλμαρσαλειάδων, νομίζω ότι ήταν μακράν η χειρότερη στιγμή του. (Και μη νομίζεις ότι δε διακρίνω την αναλογία στο σχόλιό μου με την άποψή σου για το Social Network :p)

Hellboy είπε...

Ήταν υπεργαμάτη - it's a word, really - και άνετα καλύτερη από την προηγούμενη του. Δηλαδή ακόμα και αν θέσεις το επιχείρημα Ρόνα Μίτρα σου λέω Όλγα Κ. και σε κερδίζω και πάλι. Σοβαρά, μόνο το Descent βάζω πιο πάνω.

dark tyler είπε...

Όλγα Κ. φίλε αξίζει από μόνη της 2 αστεράκια σε οποιαδήποτε ταινία (μόνο ο Στέιθαμ παίρνει παραπάνω, τον υπολογίζω στα 2,25) αλλά παραπάνω δεν πάει η ταινία. Broing! Και προβλέψιμη! Καμία σχέση με το uber-fun προηγούμενο hot mess του, και φυσικά εντάξει, το Descent είναι σε άλλη κλίμακα.

Hellboy είπε...

Ούτε βαρετή ούτε καν τόσο προβλέψιμη. Δηλαδή είναι η ιστορία της χαμένης λεγεώνας, ήξερες πως δεν θα βρεθεί και ακόμη και κει υπάρχει παραλλαγή. Γενικά η πολλή ένταση, το κυνηγητό, η βία με άφησαν παραπάνω από ευχαριστημένο. Και τι ωραία και διδακτική σκηνή αυτή με τους λύκους. Και ότι πρέπει για Doctor Who fans.