Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κυκλοφορίες 16 - 03 - 2011


Τα τόσα λίγα πράγματα αυτής της βδομάδας σε αφήνουν απροετοίμαστο για τον χαλασμό της επόμενης.



Έκτο και τελευταίο τεύχος για το Knight & Squire, αυτήν την ενδιαφέρουσα όσο και διασκεδαστική μίνι σειρά των Paul Cornell και Jimmy Broxton. Στο προηγούμενο τεύχος η αναπάντεχη δημοφιλία της βρεταννικής και φυσικά καθόλου επικίνδυνης έκδοσης του Joker, δώρο από τους πρώην αντιπάλους του μιας και χάνει την μάχη με τον καρκίνο, είχε αναπάντεχες επιπτώσεις. Να, ζήλεψε ο γνήσιος και έφτασε στην απροετοίμαστη γι'αυτόν νήσο με άγριες διαθέσεις. Ποτάμια αίματος στον Τάμεση. Ένα πολύ καλό τεύχος, ένα όμορφο τέλος, ένα ιδανικό κλείσιμο.

Στο Unwritten #23 οι περιπέτειες του Tommy στην κοιλιά της φάλαινας είναι αρκετά διασκεδαστικές. Σε κάνουν να σκέφτεσαι κιόλας πόσες ιστορίες έχουν παρόμοιο θέμα είτε στην μυθολογία είτε στην λογοτεχνία είτε ακόμα και σε κάποιες θρησκείες.
Εδώ που τα λέμε, ο Ιωνάς και το κύτος φαίνεται πια σαν φτωχός και λιγότερο ρεαλιστικός - αν είναι δυνατόν, είναι, είναι - συγγενής του Πινόκιο. Πάντως η φάλαινα, το κύτος, ο Λεβιάθαν κάτι άλλο συμβολίζει όπως όλα άλλωστε σε αυτό το κόμικ και το Tommy πρέπει να το ανακαλύψει.

Batman #708 και Xombi #1 "λένε" περισσότερο για το artwork των Guillem March και Frazer Irving αντίστοιχα παρά για την ιστορία. Δηλαδή ο Azrael, ο πιο βαρετός χαρακτήρας των Bat τίτλων είναι κάτι σαν απειλή και κάτι σαν το χέρι του θεού; Βαρετό. Καλύτερα να διαβάζαμε πάλι για τον Vandal Savage. Όσον αφορά το άλλο, θα δείξει. Δεν είναι κάτι σπουδαίο στο πρώτο τεύχος αλλά φαίνεται σχετικά πάντα ενδιαφέρον.

Στο Ultimate Avengers Vs New Ultimates #2 οι δυο ομάδες τσακώνονται μεταξύ τους, κάποιος είναι προδότης κτλ. κτλ. και όλο αυτό μόνο και μόνο για να σκοτωθεί ο Spidey σε κάποιο άλλο comic. Meh. Το Amazing Spider-Man #656 αυτήν την φορά αξίζει να αναφερθεί μόνο για το artwork. Μέτρια ιστορία και επίσης μέτρια νέα στολή. Τέλος, το Τhe Guild - Tink έχει πλάκα και θα αρέσει στους fans της σειράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: