Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορίες 26 - 01 - 2011


Ναι, πάλι με Fables θα ξεκινήσω.



Στο 101ο τεύχος των Fables γίνεται ένα διάλειμμα από τα προβλήματα με τον Mr Dark και την νέα προσφυγιά. Η ιστορία εδώ έχει να κάνει με τον Buffkin και τους συντρόφους του που έχουν παγιδευτεί στο "Business Office" και, όπως είδαμε και στο 100ο τεύχος χάρη και στη ερώτηση της Cobie Smulders, σκυλοβαριούνται. Ο Buffkin λοιπόν μετά από συμβούλιο ξεκινά να βρει μια έξοδο κάτι που, ας το μαρτυρήσω, όχι μόνο θα καταφέρει αλλά θα τον κάνει να βγει και στον κόσμο από τον οποίο προήλθε και είχε πολύ καιρό να δει.

Το Detective Comics #873 κινείται σε παράξενα μέρη, πιο ταιριαστά στην ιδιοσυγκρασία του Bruce Wayne παρά του Dick Grayson. Ψυχότροπα αέρια, παραισθήσεις, μεταλλάξεις και άλλα ωραία σε ένα ενδιαφέρον τεύχος. Ο Jock πάντως αφήνει την αίσθηση πως κάνει αγγαρεία - προχειροδουλειά. Δεν μου άρεσε η δουλειά του ιδιαίτερα στις σελίδες της εναέριας καταδίωξης.

Την Zatanna την μάγισσα, την είχαμε αφήσει στο έλεος μιας μαριονέτας. Στο 9ο τεύχος πρέπει και να ξεφύγει από την δύσκολη θέση αλλά και να βρει το γιατί που αυτή η μαγεμένη κούκλα θέλει το κακό της. Επίσης στο ίδιο τεύχος υπάρχει και μια συμπληρωματική ιστορία με την ηρωίδα σε μικρή ηλικία να βάζει σιδεράκια στα δόντια, κάτι που αποτελεί πιο τραυματική εμπειρία σε σχέση με των συνομηλίκων ομοιοπαθών της μιας και την εμποδίζουν και στα μαγικά της.

Συνεχίζω με το "The New York Five". Ένα comic των Bryan Wood και Ryan Kelly, συνέχεια του "The New York Four", που ασχολείται με την ζωή μερικών φοιτητριών στην Νέα Υόρκη, τα προβλήματά τους, τις ζωές τους γενικά. Είναι πιο ενδιαφέρον από το πως το περιγράφω πάντως, αξίζει μια ματιά αυτό αλλά και ένα ξέθαμα στο προηγούμενο τους που αναφέρω πιο πάνω.

Τελειώνω το ποστ με Ultimate Universe επί τρία. Με το Ultimate Avengers 3 #6 των Millar - Dillon απλώς γελάμε. Αντικλιμακτικό τέλος που κάνει ακόμη και την υπάρξη των προηγουμένων, κακών έτσι κι αλλιώς, τευχών περιττή και τον Dillon εκτός φόρμας. Όχι άσχημο το Ultimate Doom #2 αλλά ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Reed είναι κακός αλλά και πόσο μύλος έγινε το Ultimate Universe και πόσο έχει αρχίσει να μοιάζει με το παλιό! Θυμάστε που κάποτε ο Wolverine του Ultimate Universe ήταν ψηλός και όμορφος σαν τον Hugh Jackman; Πάντως το Ultimate Comics Spider-Man #152 είναι καλό και αυτός ο τίτλος, ακόμη και στα χειρότερά του, διαβάζεται. H Gwen επιστρέφει για τα καλά, ο Iron Man κάνει βλακεία, η Black Cat είναι σέξι και θυμίζει περισσότερο Catwoman από παλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: