Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Top 10 TV Shows of 2010

Έκανα λοιπόν μουσική λίστα για την χρονιά που μας πέρασε, καιρός να κάνω και μια λίστα για τηλεοπτικές σειρές. Δεκάδα λοιπόν, λίγες ίσως, επειδή όμως βαριέμαι να γράφω και να βάλω σε σειρά περισσότερες, που εντάξει, θα φάνε μια εύφημο μνεία στο τέλος!

10. To Νησί
 Ίσως όχι για την αξία της αλλά επειδή είναι ελληνική και επειδή με κάνει να στήνομαι στην TV Δευτέρα βράδυ!


09. Justified
 Ένας παλιομοδίτης lawman στην σύγχρονη εποχή. Timothy Olyphant εναντίον Walt Goggins και Natalie Zea εναντίον Joelle Carter για την καρδιά του πρώτου. Βασισμένο σε γραπτά του Elmore Leonard!


08. Parks and Recreation
 Καημένη Leslie Knope.


07. Treme
Από του δημιουργούς του Wire, μια πολύ καλή σειρά. Πολλή και πολύ όμορφη μουσική αν και θα προτιμούσα, μιας και είναι στην περιοχή, και λιγάκι Sludge.


06. Breaking Bad
H μύγα ρε φίλε.


05. Sherlock
Πάλι Moffat σε αυτήν την μοντέρνα εκδοχή του Sherlock Holmes που ταυτόγχρονα είναι και υπόδειγμα μεταφοράς κλασσικού χαρακτήρα στην σύγχρονη εποχή.


04. Terriers
Αδικοχαμένη σειρά. Ένας ύμνος σε αυτούς που όταν νομίζουν πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα ανακαλύπτουν πως και έχουν και αξίζει να παλέψουν.


03. Fringe
Shapeshifters και ταξιδιώτες από παράλληλα σύμπαντα, ένας πόλεμος που ίσως μπορεί να αποφευχθεί και το Fringe καλύτερο από ποτέ.


02. Doctor Who
Ο Moffat αναλαμβάνει τα ηνία της σειράς, ο Matt Smith γίνεται ο νέος Doctor και η σειρά φτάνει σε νέα ύψη ενώ υπόσχεται ακόμα περισσότερα για το μέλλον.


01. Community
H καλύτερη κωμική σειρά από την εποχή που σταμάτησε το Arrested Development. Έξυπνη, πάρα πολύ αστεία, meta, αγαπησιάρικη, τα'χει όλα!



Ποιες άλλες άξιζαν:
Πφφφφ, ποιες να πρωτοπώ εδώ; Spartacus; Big Love που ήταν καλό αλλά όχι τόσο όσο παλιά; Mad Men; Cougar Town; Modern Family; Luther; Boardwalk Empire; 30 Rock; Και πόσες ακόμα; Κουράστηκα.

2 σχόλια:

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Γεια σου Hellboy.
Από τις επιλογές σου δεν έχω δει "Justified" και "Parks and recreations", αλλά είναι στα υπόψιν ήδη. Τα υπόλοιπα αγαπημένα. Ειδικά "Terriers" και "Community".
Καλή χρονιά να έχεις...

Hellboy είπε...

Επίσης καλή χρονιά. Και μου θύμισες πως ξέχασα να κάνω σχόλιο στην δική σου με ερώτημα που είναι το Doctor Who!