Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

2010, comics: άλλη μια λίστα;

Σε αυτό το σημείο φτάνω να έχω βαρεθεί τις αριθμημένες λίστες. Θα ακολουθήσω άλλη τακτική, θα παραθέσω μερικά καλά φετινά comics σε τυχαία σειρά και θα πω δυο λογάκια και δεν θα φοβηθώ να ξεχάσω τίποτα. Άλλωστε, υπάρχουν πάντα και τα σχόλια!

Grant Morrison's Batman Comics
Φέτος ο Grant Morrison παρέα με διάφορους σχεδιαστές σε διάφορους τίτλους Batman διηγήθηκε την επιστροφή του Bruce Wayne αλλά και τις αλλαγές που συντελέστηκαν κατά την απουσία του. Πέρα από τα διάφορα προβλήματα, μερικά χαμένα deadlines και άλλα τέτοια μικρά το σχέδιό του πέτυχε. Τα comics που έχουν σχέση με τον Batman τον τελευταίο καιρό είναι αν μη  τι άλλο ενδιαφέροντα ενώ αυξάνονται αριθμητικά έχοντας αρχίσει να θυμίζουν σε αυτόν τον τομέα το μοντέλο ανάπτυξης των X-Men.


The Unwritten
Οι περιπέτειες του Tommy Taylor συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και το 2010. Αυτός ο ήρωας, αμάλγαμα ενός Tim Hunter, ενός Harry Potter και άλλων παρόμοιων ηρώων παιδιών που ανακαλύπτουν πως έχουν μαγικές ικανότητες προσπαθεί να βρει τον πατέρα του για να ζητήσει εξηγήσεις για διάφορα μυστήρια  αλλά και για το πως να ξεφύγει από τους διώκτες του.


Hellblazer Comics
Μια πολύ καλή χρονιά για τον John Constantine. Η κανονική σειρά του μας γύρισε πίσω στην εποχή της punk-rock μουσικής και στα νεανικά του χρόνια ενώ ταυτόγχρονα έχτισε και τον ρομάντζο του John και της Epiphany που, αν είναι δυνατόν, καταλήγει σε γάμο! Επιπλέον πολύ καλή ήταν και η μίνι σειρά City of Demons και είχε και το bonus του Sean Murphy στο σκίτσο!



Scott Pilgrim's Finest Hour
Ο τελευταίος τόμος του Scott Pilgrim εξιστορούσε την μεγάλη μονομαχία μεταξύ του Scott και του Gideon για την καρδιά της  Ramona  αλλά περισσότερο για την αξιοπρέπεια του πρώτου. Πολύ καλός επίλογος για αυτήν την σπουδαία σειρά που ευτύχησε να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αν και δυστυχώς όχι εισπρακτικό.


Neonomicon
Πολυεπίπεδο, τρομακτικό, ανατρεπτικό, γεμάτο μαύρο χιούμορ και  πολύ τολμηρό. Συνάντησε επαίνους, κυρίως  από τους πιο μεγάλους fans του Moore, μέχρι αδιαφορία και απέχθεια από τους περισσότερους άλλους. Είναι δύσκολο, υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε όποιον το διαβάσει αλλά σε όποιον αρέσει θα αρέσει πολύ. Lovecraft όπως ποτέ δεν ξανάδαμε.


X'ed Out
O Charles Burns επιστρέφει με το X'ed Out. Έναν παρανοϊκό φόρο τιμής στον Tin Tin του Herge όπως μόνο αυτός θα μπορούσε να αποτυπώσει στο χαρτί. Αναμένεται και συνέχεια!


Και μερικά ακόμα...

Λοιπόν τα υπόλοιπα που άξιζαν στα γρήγορα. Από Hellboy περισσότερο τo standalone Hellboy - In Mexico Or A Drunken Blur και το crossover Beasts Of Burden-Hellboy. Ξέφευγαν αρκετά από την μετριότητα που δυστυχώς έχουν περιπέσει οι περισσότεροι τίτλοι του. Το Fables εξακολουθεί να είναι πολύ καλό ενώ το 100ο του τεύχος ήταν υπέροχο. Το Joe The Barbarian των Morrison και Murphy που διηγείται την φαντασίωση ενός αγοριού στο χείλος του θανάτου είναι και αυτό πολύ καλό όπως και η σειρά I, Zombie που έχει σαν κεντρικό χαρακτήρα μια κοπέλα που γλίτωσε τον θάνατο και έχει μια αδυναμία στα μυαλά. Το Supergod του Warren Ellis ήταν πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό παρά την μαυρίλα του ενώ το S.W.O.R.D της Marvel θα ήταν άξιος διάδοχος του Νextwave αν δεν κοβόταν στο 5ο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: