Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφορίες 19 - 01 - 2011


Αλήθεια, λίστα γάμου στο Alchemy Gothic είχαν;


Ναι, συνέβη το μοιραίο, ο John Constantine δεν είναι πια ελεύθερος να καταστρέφει ζωές αθώων κορασίδων, να σαγηνεύει λεσβίες, να κάνει ακόλαστη ζωή. Ή και όχι. Το μέλλον θα δείξει για την επιτυχία αυτού του γάμου, το οποίο ο όρος επεισοδιακός δεν τον περιγράφει, ούτε καν ξύνει την επιφάνεια του. Evil doppelgangers, πρώην γκόμενες, δαίμονες, φαντάσματα και συγγενείς που, διάβολε, δεν θα έπρεπε να πατήσουν το πόδι τους εκεί...

Ίσως να είχα γράψει για το Northlanders παλιότερα. Αυτήν την φορά όμως ασχολούμαι μαζί του χάρη στην Becky Cloonan που έχει την θέση του σκιτσογράφου για δυο τεύχη, το #35 και το #36. Ένα ηλικιωμένος ερημίτης βρίσκει το πτώμα μιας κοπέλας σε μια παγωμένη λίμνη της σπαρασσόμενης από πόλεμο Ισλανδίας. Πως πέθανε, γιατί δεν την έψαξε κανείς και τελικά η αναζήτηση της αλήθειας τι επιπτώσεις θα έχει;

Το 2011 πρέπει να είναι χρονιά θαυμάτων. Πρώτα χάνει ο ΠΑΟ στο μπάσκετ από τον αιώνιό του αντίπαλο και στην συνέχεια βγαίνει ένα πραγματικά καλό τεύχος Buffy. To 40o τεύχος φέρει την υπογραφή του Whedon στο σενάριο. Πολύ λίγο πολύ αργά όμως. Ακόμη και καλύτερο να ήταν, να έφερνε ακόμη περισσότερο τα πάνω κάτω, δεν μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τα προηγούμενα άσχημα και σχεδόν χωρίς λόγο ύπαρξης πια τεύχη. Α, και ο Giles είναι ακόμα πεθαμένος ενώ ο John Constantine παντρεύτηκε πιπίνι οπότε κλάφτε τα.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Riddler και την κόρη του που δεν έχουν λόγω ύπαρξης στα τελευταία τεύχη το Batman #706 είναι καλό. O Sensei έχει απαγάγει τον Lucius Fox νομίζοντας λάθος πως ο δεύτερος θα του αποκαλύψει κάποιο μυστικό ενώ ο Batman Grayson με την βοήθεια της Kitrina βάζει την έρευνά του στον σωστό δρόμο. Τελικά η Kitrina έχει πλάκα και φαντάζομαι πως ένας ικανός συγγραφέας θα κάνει θαύματα με αυτήν και τον Damian. Πάντως και ο Tony Daniel δεν τα καταφέρνει άσχημα σε αυτό το one man show του.

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα. Το Superior #4 κοπιάρει Superman και είναι ανέλπιστα εντάξει. Το Boys έφτασε το τεύχος #50 αλλά δεν μου πάει η καρδιά να το διαβάσω. Καλό το Scarlet #4, ενδιαφέρον το Mass Effect Evolution #1 όπως και το Wolverine And Jubilee #1.

3 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Δε σου πάει η καρδιά να το διαβάσεις; Γιατί; Χάνεις πάντως...

Hellboy είπε...

Το έχω σταματήσει εδώ και καιρό. Παρ'όλα αυτά διαβάζω που και που κανένα τεύχος, συνήθως όμως απογοητεύομαι.

Raggedy Man είπε...

Δεν ξέρω... Εμένα μ' άρεσε και μ' αρέσει πάαααααρα πολύ κι ας πλατιάζει λίγο...