Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 08 - 12 - 2010


100


Το εκατοστό τεύχος των Fables έχει περισσότερες σελίδες ως είθισται με τα επετειακά τεύχη, έξτρα ιστορίες και την κεντρική η οποία είναι πραγματικά πολύ καλή. Η πρώην Totenkinder και νυν Bellflower μονομαχεί με τον Mr. Dark ή Duladan όπως τον ονομάζει σε κάποια φάση. Επική λοιπόν αυτή η μονομαχία, γεμάτη ευρήματα και μια κατάληξη που αναγκάζει τον κόσμο των Fables να αλλάξει ακόμη μια φορά. Εξαίσια δουλειά στο artwork από τους Buckingham, Leialoha και Peppoy και ιδιαίτερα στο χρώμα από τον Lee Loughridge. Δίνουν το κάτι παραπάνω στην μονομαχία αλλά και στα υπόλοιπα συμβάντα αυτού του τεύχους.

Αρκετά καλό και πολύ αστείο το Knight & Squire #3. Η σύγχρονη τεχνολογία καταφέρνει να αναστήσει τον Ριχάρδο τον 3ο, τον παλιό βασιλιά της Αγγλίας. Αυτός φυσικά είναι παλιοχαρακτήρας και θα προσπαθήσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία, άλλωστε το νομικό κενό που υπάρχει από την μη ύπαρξη συντάγματος σε αυτήν την χώρα είναι μεγάλο. Όπως πολύ σοφά γράφει ο Paul Cornell στα σχόλια στο τέλος, "το άγραφο σύνταγμα της Βρετανίας αφήνει το πολιτικό σώμα να κάνει, βασικά, ό,τι θέλει αρκεί αυτό να έχει ξαναγίνει ή κανένας σημαντικός να μην διαμαρτυρηθεί."

Το Echo #26 έχει πολύ κουβεντούλα ανάμεσα στους κεντρικούς χαρακτήρες. Έχουν φτάσει κοντά στις CERN-like στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ξαποσταίνουν σε ένα καφέ που ανήκει σε δυο συμπαθείς λεσβίες. Η Julie όσο πάει ο καιρός φτάνει την φυσική τελειότητα ενώ η Evey έχει το κορμί έφηβης κάτι που έχει συνέπειες και στην δυναμική του γκρουπ πια. Ενδιαφέρον λοιπόν τεύχος.

Καλούτσικο το B.P.R.D.- Hell On Earth New World #5. Δείχνει το χάσμα που μεγαλώνει ανάμεσα στον Abe και τo B.P.R.D. Συμπαθητικό το Star Wars Knight Errant #3. Η Jedi Kerra όσο πάει και μπλέκεται περισσότερο στην διαμάχη των δυο Sith. H σεκάνς στο διαστημόπλοιο που την κυνηγούν είναι πωρωτική. Παράξενο το Let Me In - Crossroads #1, αξιοπρεπές αλλά μπορεί και να αγνοηθεί.

Τελειώνω με το Batgirl #16 που είχε πλάκα χωρίς να είναι τίποτα φοβερό, το Detective Comics Annual #12 που αξίζει μια ματιά και το Dragon Age #6 που φτάνει με αυτό το τεύχος στο τέλος και έχει γίνει εντελώς ξεπέτα. To New Avengers #7 είχε μια πλάκα. Ο Bendis σε καλή σχετικά φόρμα και ο πάντα καλός Immonen στο σκίτσο. Είχε και αναφορά στο Nextwave!

Δεν υπάρχουν σχόλια: