Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 02 - 12 - 2010


Λόγω "θενξγκίβιν" βγήκαν μια μέρα αργότερα,ε; Δεν πειράζει.


Πολλά και διάφορα και πολύ ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο I, Zombie #8. Κυνηγοί τεράτων μάχονται με βαμπίρισσες. Η νύφη του Φράνκενσταιν, τρελή επιστήμονας και η ίδια πια με ειδικότητα στις νεκραναστάσεις είναι παλιά γνώριμη του Revenant Amon ο οποίος δεν τα έχει καλά μαζί της. Η πρωταγωνίστριά μας έχει πολλά στο μυαλό της, ένα ραντεβού με τον "εχθρό" καθώς και τις σκέψεις της μάνας μιας παλιάς την φίλης. Το I, Zombie είναι πιο ενδιαφέρον από ποτέ και ο Allred σε καλή κατάσταση στον τομέα της απεικόνισης.

Πέμπτο και τελευταίο τεύχος για το Baltimore - The Plague Ships. Ο Λόρδος Baltimore τελειώνει την ιστορία του, οι ζωντανοί νεκροί επιτίθενται αλλά η μεγάλη μάχη μένει, πολύ σωστά όπως θα δείτε, μόνο στην φαντασία μας. Αυτές οι περιπέτειες θα αλλάξουν την δυναμική μεταξύ του Baltimore και της συντρόφου του ενώ το τέλος του τεύχους απλώς μας προετοιμάζει πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Το American Vampire #9 κλείνει την ιστορία που αφορά την ανοικοδόμηση του Hoover Dam. Κλασσικά, μια τελική αναμέτρηση με παράξενες συμμαχίες και νέα θύματα του προδοτικού χαρακτήρα και της κακίας του Skinner Sweet. Όχι ότι καλύτερο σαν τεύχος αλλά στα συνήθως καλά στάνταρ της σειράς.

Στο Buffy The Vampire Slayer #39 είχαμε τον θάνατο του Elseworlds Constantine, Giles. Και αυτός ο θάνατος, αυτού του γενικά αγαπητού και πολύ σημαντικού χαρακτήρα, μάλλον περνά στο ντούκου. Ούτε ο Jonathan να ήταν... Αλλά τι να περιμένεις στο αναίτια παραφορτωμένο, κακογραμμένο και κακοσχεδιασμένο "Buffy" του τελευταίου καιρού. Δεν πιστεύω πως το τελευταίο και γραμμένο από τον Whedon 40ο τεύχος θα σώσει την παρτίδα όπως δεν έγινε και με το τελευταίο επεισόδιο Dollhouse.

Φυσικά, στον κόσμο των comics όπως και παντού υπάρχουν και χειρότερα. Το Shadowland #5 είναι ένα από αυτά. Και επειδή δεν θέλω να γράψω κάτι παραπάνω γι'αυτό θα πω δυο λόγια για κάποια για τα Ultimate Spiderman #150 και New Ultimates #4 τα οποία παρέλειψα την προηγούμενη βδομάδα.

Το πρώτο λοιπόν, είναι εορταστικό τεύχος, αρκετά συμπαθητικό, έχει περισσότερες σελίδες απ'ό,τι συνήθως ενώ αλλάζει την αρίθμηση καθώς και γυρίζει το όνομα από Ultimate Comics σε Ultimate. Το δεύτερο, διαβάζεται εύκολα αν και η μετάλλαξη του Thor των Ultimates σε έναν Thor πιο κοντά στο κανονικό Marvel Universe δεν ξέρω αν με χαροποιεί.

3 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

To I, Zombie το λατρεύω και ο Allred είναι θεός... Από αισθητικής απόψεως το καλύτερο απ' τα "καινούρια" της Vertigo...

Hellboy είπε...

Να σου πω, από αισθητικής άποψης ίσως και να μην το έβγαζα καλύτερο, αλλά ναι, είναι πολύ καλό. Αυτόν τον καιρό ότι έχει βγάλει ο Sean Murphy είναι κορυφαίο.

Raggedy Man είπε...

Δεν έχεις κι άδικο... Απλά ο Allred έχει αυτό το απαράμιλλο δικό του στυλ που, νταξ, μόνο με του Hernandez μπορώ να το συγκρίνω σε φάση "τι μου κάνει στο μάτι"...