Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

01. The Sword - Warp Riders


You don't age when you live out of time
A thousand years in the blink of an eye

Ό,τι καλύτερο φέτος για μένα. Του είχα κρατήσει την πρώτη θέση από την αρχή της δημιουργίας αυτής της λίστας. Θα έλιωνε στο πικάπ αν ήμασταν σε κείνη την εποχή. Δεν είμαστε όμως, οπότε αρκεί να πω πως από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2010, είναι αυτό που έχω ακούσει περισσότερο.

Οι Sword βάλθηκαν να γράψουν, κάτι που μάλλον έχει ξαναγίνει της μόδας, ένα "concept album"! Sci-fi/fantasy θέμα, παράξενοι ταξιδιώτες, μάγισσες, διαστημόπλοια, μαγικές σφαίρες, ταξίδια στο χρόνο, ό,τι πρέπει! Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με κομμάτια που διηγούνται ένα παράξενο και επικίνδυνο ταξίδι και τελικά καταφέρνουν και να αποδώσουν αυτήν την ιστοριούλα αλλά και να σταθούν μουσικά ένα επίπεδο παραπάνω από τις προηγούμενες δουλειές τους και μάλλον άνετα.

Καταρχήν πρέπει να ειπωθεί πως ίσως και να υπάρξει μια προσωρινή στενοχώρια επειδή εδώ δεν κινούνται σε τόσο doom-stoner μονοπάτια. Έχουν πιο καθαρό ήχο, πιο έντονες επιρροές από συγκροτήματα των απαρχών του metal όπως επίσης southern rock και progressive στοιχεία. Δεν έχουν όμως χάσει το προσωπικό τους στυλ και όταν κανείς συνηθίσει την ελαφρώς διαφορετική τους κατεύθυνση εντυπωσιάζεται. Ο παραγωγός Matt Bayles, που από τα χέρια του έχουν περάσει και οι Mastodon, κάνει καλή δουλειά και το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαγές άλμπουμ, με αρχή, μέση, τέλος που ακούγεται πολλές φορές και κάποιες από αυτές συνεχόμενες.



Με ίσως την πιο προσωπική μου επιλογή τελειώνει λοιπόν αυτή η λίστα! Και του χρόνου! Ας κάνω όμως και μια ανακεφαλαίωση:

01. The Sword - Warp Riders
02. High on Fire - Snakes for the Divine
03. Cathedral - The Guessing Game
04. Kvelertak - Kvelertak
05. Kylesa - Spiral Shadow
06. Volbeat - Beyond Hell Above Heaven
07. Electric Wizard - Black Masses
08. The Dillinger Escape Plan - Option Paralysis
09. Black Tusk - Taste The Sin
10. Stone Sour - Audio Secrecy
11. Samsara Blues Experiment - Long Distance Trip
12. VA - Scott Pilgrim VS The World
13. Rotting Christ - Aealo
14. Evelyn Evelyn - Evelyn Evelyn
15. Zoroaster - Matador
16. Gonjasufi - A Sufi and A Killer
17. Grinderman - Grinderman 2
18. Slough Feg - The Animal Spirits
19. Harvestman, US Christmas, Minsk - Hawkwind Triad
20. My Chemical Romance – Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό μου μίλαγε κι ένας φίλος προχθες. Αν και το έχω από τότε που βγήκε, μου έχει ξεφύγει και δεν το έχω ακούσει καθόλου.

Hellboy είπε...

Ευκαιρία είναι!

Soul Auctioneer είπε...

Κι εγώ δεν τον είχα ακούσει τον δίσκο και είναι όντως πολύ καλός. Και το εξώφυλλο που παραπέμπει σε Star Trek II: The Wrath of Khan τα σπάει ασύστολα