Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Falling for Lionheart


Ο Ηλίας Κυριαζής είναι γνωστός στον κόσμο των κόμικς στην Ελλάδα. 9, Blast Comics, Zuda, IDW είναι μερικές λέξεις που ιχνογραφούν την πορεία του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το Falling for Lionheart είναι η νέα του δουλειά και η πρώτη ολοδική του στην Αμερική που κυκλοφορεί σε μορφή graphic novel.

Σεναριακά τα πράγματα είναι απλά. Είναι ό,τι καλύτερο έχει γράψει. Καλύτερο και από το Melody του Zuda και από τα δυο Μανιφέστα. Και παρ'όλο που εγώ προτιμώ για κάποιον άγνωστο λόγο ακόμα το ημιτελές Blockbuster βρίσκω το Falling for Lionheart καλύτερο. Πέρα του ότι καταφέρνει να σχολιάσει τον κόσμο των comics από την πλευρά των καλλιτεχνών και των αναγνωστών, των κόσμο των celebrities, των κόσμο των jocks και των geeks, όπως παρουσιάζονται τουλάχιστον μέσα από τις ταινίες, φτιάχνει και μια ιστορία αγάπης που λειτουργεί αυτόνομα. Διανθίζει με χιούμορ τους διαλόγους και εγώ που δεν έχω σαν πρώτη μου γλώσσα τα αγγλικά δεν καταλαβαίνω πως το έχει γράψει κάποιος με την ίδια ιδιότητα!

Τώρα από άποψη σκίτσου, να πω την μαύρη αλήθεια, δεν μπορώ να πω πως έχω εντυπωσιαστεί. Όχι γιατί είμαι αυτός που δεν κατάλαβε πως το κόμικ μέσα στο κόμικ είχε λόγο για να είναι έτσι και δεν ξέχασε να σχεδιάζει ο Κυριαζής. Ούτε γιατί δεν είναι καλή η δουλειά που έχει κάνει, που είναι. Απλώς νομίζω πως έχει κάνει καλύτερες.

Συνολικά λοιπόν είναι το καλύτερο μέχρι τώρα comic του - όχι δεν είναι, Blockbuster, Blockbuster, Blockbuster. Προτείνω αγορά, στους πολλούς fans μου! Υπάρχουν πολύ φθηνά web shops!

Δεν υπάρχουν σχόλια: