Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 10-11-2010


Κυριακή και δεν έχει εκλογές. Σαν να νιώθω ένα κενό. Για να δούμε τι καλό είχε η προηγούμενη βδομάδα:



Το έκτο και τελευταίο Batman The Return Of Bruce Wayne πάσχει από προβλήματα παρόμοια με αυτά του Batman & Robin #16. Πολλοί και διάφοροι σχεδιαστές, και εδώ ούτε καν πολύ καλοί, λάθος χρονική στιγμή έκδοσης καθώς έπρεπε να βγει πριν από το δεύτερο. Κατά τ'άλλα ο Morrison δείχνει ακόμη μια φορά πως ο Bruce Wayne χρησιμοποιώντας το μυαλό του και ότι έχει εύκαιρο μπροστά του καταφέρνει όχι μόνο να χαλάσει τα σχέδια των αντιπάλων του αλλά να τα προσαρμόσει έτσι ώστε να βγουν υπέρ του, είτε αυτοί είναι άνθρωποι, υπεράνθρωποι, θεοί κ.ο.κ. Η ειρωνεία των τελευταίων σελίδων με την τεράστια νυχτερίδα στο βαθύ παρελθόν το υπογραμμίζει αυτό. Στην τελική ακόμη και αν δεν μπορεί να πει κάποιος πως βρήκε εκπληκτικό το τεύχος σίγουρα το μπορεί να πει πως είναι απολύτως ταιριαστό και βάζει ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ.

Στο Unwritten #19 είναι ένα τεύχος με χαμηλότερους ρυθμούς στο οποίο λέγονται και γίνονται πράγματα τα οποία θα είναι σημαντικά κάτι που δεν πολυκαταλαβαίνεις αρχικά. Η δυναμική της σχέσης των τριών συντρόφων θα αλλάξει σημαντικά όχι για έναν αλλά για δυο λόγους. Επίσης υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα σε έναν γνώριμο "κακό" και έναν νέο, απ'ότι φαίνεται "κακό". Μειδιώ γιατί οι κάθε λογής μαριονετίστες και κατασκευαστές μαριονετών έχουν αρνητικό ρόλο στα comics της Vertigo. Ναι, είναι αναφορά στα Fables, για όποιον δεν κατάλαβε.

Το Knight & Squire, το comic στο οποίο έχουμε να κάνουμε με την αγγλική έκδοση των Batman & Robin έχει φτάσει στο 2ο τεύχος. Η δημιουργική του ομάδα είναι ο καλός Paul Cornell και ο ταλαντούχος, απ'ότι φαίνεται εδώ, στην πρώτη του δουλειά που βλέπω δηλαδή, Jimmy Broxton. Με πιο χαρούμενη συμπεριφορά από τους Αμερικάνους εμπνευστές τους, οι Knight & Squire ζουν σχεδόν μια φυσιολογική κατά τ'άλλα ζωή στην επαρχιακή Αγγλία και αντιμετωπίζουν παράξενους εχθρούς. Στο πρώτο τεύχος, λύνουν το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μια pub που θυμίζει αυτή της τηλεοπτική σειράς No Heroic ενώ στο δεύτερο μια παράξενης κάλτας παγανιστών.

To American Vampire έχει φτάσει στο 8ο τεύχος και γενικά είναι ενδιαφέρον. Νέες φυλές βαμπιριών, παλιοί γνώριμοι, κυνηγοί και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Για το Hellblazer - City Of Demons #3 πολύ θα ήθελα να γράψω κάτι αλλά δεν έχει "βγει" ακόμη και δεν το έχω διαβάσει. Γκαντεμιά.

Τελειώνω με Dark Horse. Στο B.P.R.D. Hell On Earth New World #4 σημεία και τέρατα, γυναίκες και παράξενα παιδιά, ξέρετε, με μερικά πλοκάμια παραπάνω. Όχι άσχημο, τίποτα ιδιαίτερο. Καλό και Star Wars Knight Errant #2, με την Jedi Kerra να βρίσκεται ανάμεσα στην διαμάχη δυο Sith αδελφών. Αρκετά καλό και το δεύτερο τεύχος αν και εδώ που τα λέμε θα προτιμούσα το απλό artwork του Joe Quinones που κάνει τα εξώφυλλα από αυτό του Federico Dallocchio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: