Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κυκλοφορίες 09-09-2010


Damian, o πιο αστείος Robin όλων των εποχών σύμφωνα με τον κλόουν πρίγκηπα του εγκλήματος.


Αυτή είναι μία μόνο από τις υπέροχες διαπιστώσεις που κάνει ο Joker στο Batman And Robin #14. Τι ωραίο τεύχος, πραγματικά! Ο Frazer Irving κάνει υπέροχη δουλειά στο artwork ενώ ο Morrison πέρα από την κυρίως ιστορία με τον Dr. Hurt και τους ακολούθους γράφει σκηνές ανθολογίας πάνω στην "σύγκρουση" του Damian με τον Joker. Ο Damian λοιπόν είναι πολύ χειρότερος Robin απ'ότι η εκπαίδευσή του και τα γονίδιά του δείχνουν και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα του. Κάτι παρόμοιo βέβαια μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για τον Grayson σαν Batman. Είναι κάτι τις λιγότερο καχύποπτος, τουλάχιστον όμως δεν διεκδικεί το αλάθητο.

Περνάω στο Batman Odyssey #3 όπου ο Neal Adams δείχνει πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι και πως μπορεί να γίνει μια ιστορία Batman γεμάτη χιούμορ χωρίς να ξεφεύγει στην γελοιότητα. Ομολογώ, δεν είναι απολύτως επιτυχημένο το εγχείρημα εξ'ολοκλήρου, γενικά όμως κινείται προς θετική κατεύθυνση κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς για Batman #703. Σε αυτό το τεύχος έχουμε την για τα καλά επιστροφή της Vicki Vale, μερικά flash back και στα συγγραφικά καθήκοντα τον Fabian Nicieza που όπως και να το κάνουμε δεν έχει μεγάλο ταλέντο.

Στα της Vertigo τώρα. Το American Vampire #6 είναι το πρώτο τεύχος χωρίς καθόλου τον Stephen King στα συγγραφικά καθήκοντα. Δεν έχει μεγάλη διαφορά πάντως, έτσι κι αλλιώς ο King ήταν για την διαφήμιση, για το concept και την μικρή origin story. Αυτός που θα "έτρεχε" την σειρά ήταν ο Scott Snyder, έτσι κι αλλιώς. Αλλαγή περιβάλλοντος λοιπόν, από την Καλιφόρνια στην Νεβάδα, ένας φόνος από βαμπίρ και ένας πασίγνωστος νταβατζής! Αρκετά καλό τεύχος λοιπόν σε αντίθεση με το Greek Street #15 που επειδή το κόβουν άρον άρον πρέπει στα τελευταία να κλείσει βιαστικά τα storylines του και να δώσει επίλογο.

Στο B.P.R.D.- Hell On Earth - New World #2 πολλά συμβαίνουν και τίποτα δεν συμβαίνει. Ενδοϋπηρεσιακές προστριβές με μια υπερφυσική εσάνς από την μια και η αναζήτηση ενός παλιού μέλους της ομάδας που μπορεί να κινδυνεύει από την άλλη. Εντάξει, υπάρχει και ο Guy Davis στο σκίτσο πάντα! Παρ'όλα αυτά ούτε που πλησιάζει σε βαρεμάρα το Ultimate Comics Avengers 3 #2 το οποίο φυσικά παίζει και σε άλλη κατηγορία, σε αυτή των κακών comics. Millar και Dillon σε νέα, ανεξερεύνητα βάθη. Ο πρώτος βέβαια θα το σπάσει εύκολα το ρεκόρ με την έλευση του νέου Nemesis αλλά εντάξει, έχει γίνει καλύτερα με zombies αυτό που προσπαθούν και έβγαζε και νόημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: