Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κυκλοφορίες 30-06-2010


Λίγη ζέστη, πολύ υγρασία...


Στο Invincible #73 ο Omni-Man και ο Omni-kid συσφίγγουν τις σχέσεις τους όσο περιμένουν να γιάνουν οι πληγές του Invincible. Ενώ αυτό ακούγεται βαρετό για τον αναγνώστη, ο Kirkman μας δείχνει ψήγματα του ταλέντου του και μέσω ενδιαφερόντων συζητήσεων και χιουμοριστικών καταστάσεων, σε κάνει να θες κι άλλο! Ταυτόγχρονα όσοι σύμμαχοί τους έχουν επιζήσει προσθέτονται στις δυνάμεις εναντίον των Viltrumites και εμείς παρακολουθούμε αποσπασματικά κάποιες από τις επιχειρήσεις τους. Καθόλου άσχημα και εκεί. Γενικά, ένα πολύ καλό τεύχος.

Το Abe Sapien The Abyssal Plain #1 έχει τον Abe και ένα ρωσικό υποβρύχιο στο οποίο βρίσκεται μια μαγική περικεφαλαία! Ένα ατύχημα στέρησε την δυνατότητα στον κόκκινο στρατό να προσθέσει αυτό το πολύτιμο αντικείμενο στην πληθώρα των παραφυσικών αντικειμένων που ήδη κατείχε και τώρα η B.P.R.D. προσπαθεί με την σειρά της να το περιλάβει στην συλλογή της. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε μια επιχείρηση στα βάθη της θάλασσας όταν ο δύτης - ο Abe - είναι εκεί καλύτερα από την στεριά;

Είχα ξεχάσει την ύπαρξη του Astonishing X-Men χάρις στο Xenogenesis! Στο τεύχος #34 οι ήρωές μας έχουν να αντιμετωπίσουν το ένα γιγαντιαίο τέρας μετά το άλλο ενώ στο τέλος βρίσκουν την "φωλιά τους". Κάποιος πολύ κακός τύπος τους περιμένει σε ένα μέτριο γενικά τεύχος που γίνεται ολοένα λιγότερο εντυπωσιακό όσο εμφανίζονται ολοένα μεγαλύτερα τέρατα. Κρίμα να πω; Όχι, υπάρχει πάντα το Xenogenesis.


Δεν ασχολούμαι με την Wonder Woman αλλά στο τεύχος #600 γίνεται ένα retcon που συμπαρασύρει μαζί και την στολή της. Η νέα στολή θα ήταν ακόμη και καλή αν δεν υπήρχε αυτό το μπουφάν που ξέθαψε ο Jim Lee κάπου από την δεκαετία του '90 και την Image. E, λοιπόν, η DC θα μπορούσε απλώς να κοπιάρει κάποια από τις πολλές στολές της Promethea, της οποίας έχει τα δικαιώματα και να κατάφερνε κάτι καλύτερο και ταυτόγχρονα κινηματογραφικό μιας και αυτός φαίνεται να ήταν ο βασικός λόγος της αλλαγής!

Το Batman Beyond #1 μας μεταφέρει στον κόσμο της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς! Ο Bruce Wayne έχει γεράσει αλλά υπό τις οδηγίες του ο πιτσιρικάς Terry McGinnis γίνεται ένας πολύ καλός Batman. Στο συγκεκριμένο τεύχος, που υπογράφουν οι Adam Beechen και Ryan Benjamin σε κείμενο και σκίτσο αντίστοιχα, μια απειλή από το παρελθόν εμφανίζεται στην Gotham. Συμπαθητικό.

2 σχόλια:

dark tyler είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hellboy είπε...

Τίποτα σπουδαίο το τεύχος. Φαντάζομαι επίσης πως η αλλαγή στολής ήταν κάτι το αναγκαίο για την περίπτωση που θέλουν να γυρίσουν κάποια ταινία. Αν δεν υπάρξει ταινία σύντομα θα έχουμε επιστροφή στην παλιά στολή ή σε κάτι ενδιάμεσο.