Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κυκλοφορίες 14- 07 - 2010


Scott Pilgrim's Finest Hour, Dudes!


Ο έκτος και τελευταίος τόμος των περιπετειών του slacker Scott Pilgrim και κυρίως του αγώνα που κάνει για την καρδιά της Ramona έφτασε. Η ανυπομονησία ήταν μεγάλη στους fans αυτής της σειράς και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο χάρη στον καταιγισμό από υλικό της ταινίας που βασίστηκε σε αυτήν. Αποζημιώνει ο τελευταίος τόμος και κλείνει καλά την σειρά; Μπορώ να πω άνετα πως ναι! Ξεκινά με τον Scott σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κουρέλι από την εξαφάνιση της Ramona να προσπαθεί να συνέρθει και κλείνει με την επικότερη επική μάχη που έγινε ποτέ απέναντι στον τελευταίο και πραγματικά κακό πρώην, τον Gideon Graves. Διαβάζεται μονορούφι όπως όλα τα υπόλοιπα άλλωστε, διασκεδάζει και κυρίως σου ζωγραφίζει ένα πλατύ χαμόγελο που το κρατάς για κανά πεντάλεπτο μετά.

Το Batman #701 λειτουργεί στην πλοκή της σειράς καλύτερα απ'ότι θα λειτουργούσε ένα αγριογούρουνο στην όρεξη του Οβελίξ. Η επιστροφή της πλοκής αμέσως μετά την σύγκρουση μεταξύ Batman και Black Glove σηματοδοτεί και την επιστροφή του Tony Daniel στο οπτικό κομμάτι. Οι Morrison και Daniel λοιπόν γεφυρώνουν τα γεγονότα μεταξύ της παραπάνω σύγκρουσης και αυτής του Batman με τον Darkseid. Απ'ό,τι έχει φανεί ήδη και από το Return of Bruce Wayne αυτά τα δυο φαινομενικά άσχετα γεγονότα συνδέονται με παραπάνω από έναν τρόπους. Μένει μόνο να μας δείξει ο Morrison το τι είχε στο μυαλό του και αν είναι κάτι που το σχεδίαζε από την αρχή της ανάληψης των συγγραφικών καθηκόντων του Batman.

Καλό και το Unwritten #15. Η Lizzie την κοπάνησε για άλλον κόσμο και χρονική περίοδο αλλά άφησε στοιχεία χρήσιμα για την αναζήτηση του Tommy. Αναζήτηση που ίσως τελικά και να καρποφορήσει παρ'όλες τις ενδείξεις για το αντίθετο. Οι "κακοί" εν τω μεταξύ προετοιμάζονται με τον τρόπο τους και καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Αυτό που μου άρεσε πάντως ιδιαίτερα σε αυτό το τεύχος είναι η εικονογράφηση της σκληρότητας της βαρβαρότητα και της δυστυχίας του κόσμου στον οποίο βρέθηκε η Lizzie κάτι που όμως δεν την αγγίζει χάρη στην μοντέρνα συμπεριφορά που έχει αποκτήσει.

Το Astonishing Spider-Man and Wolverine #2, αυτή η σχεδόν Elseworlds ιστορία συνεχίζει να είναι καλή. Χιούμορ και ηρωισμός σε έναν κατεστραμμένο κόσμο με τους δυο ήρωες να μην αντέχουν ο ένας τον άλλον. Ενδιαφέρον ήταν και το Ultimate Comics Spider-Man #12 με τον Chameleon να έχει πάρει την μορφή του Parker και να έχει βαλθεί να "τρελάνει" όλους όσους είναι κοντά του. Καημένες Gwen και MJ! Τέλος, στο Daredevil #508 που συνεχίζει το Shadowland arc τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους πιο φυσιολογικούς φίλους του Matt. A, και στο τέλος επιβεβαιώνονται κάποιες προβλέψεις που έκανα όταν έγραφα για το Shadowland #1.

Κλείνω το post αυτό με το Codebreakers #4. Όλα αποκαλύπτονται σε αυτό το τεύχος αλλά αυτό που μένει κάνει αυτήν την σειρά να μοιάζει περισσότερο με τον Scott Pilgrim παρά με κάποια από τις άλλες που έχω διαβάσει αυτήν την βδομάδα. Η αγάπη λοιπόν είναι τρομερό κίνητρο και δίνει δύναμη για να περαστούν πολλά εμπόδια. Αλήθεια! Και αυτό σε μι σειρά με μυστικούς πράκτορες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: