Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Κυκλοφορίες 28-04-2010


O Τζακ και η τεχνο-φασολιά;

Ναι λοιπόν, το setting είναι διαφορετικό, πιο τεχνολογικό, πιο sci fi έστω και στην pulp μορφή του και ο κεντρικός ήρωας δεν είναι ο κανονικός Τζακ αλλά ο γιος αυτού. Αυτό που συνέβη όμως είναι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στον πατέρα του, ακόμη και αν οι προθέσεις του μικρού Τζακ ήταν καλές σε αντίθεση με αυτές του πατέρα του. Ο μικρός Τζακ ανέβηκε κάτι σαν φασολιά και βρήκε κάτι σαν παλάτι στα σύννεφα και εκεί συνάντησε ένα πλάσμα που θυμίζει τον γίγαντα του παραμυθιού. Τότε και μέχρι το τέλος του τεύχους άρχισε να καταλαβαίνει πως για ακόμη μια φορά τίποτα δεν είναι όπως νόμιζε και πόσο τελικά δύσκολο είναι να είσαι ήρωας.

Στο Invincible #71 κάποιες τελευταίες ετοιμασίες γίνονται, οι σύμμαχοι μαζεύονται και η αποστολή που θα φέρει τέλος στην κυριαρχία των Viltrumites ξεκινά. Ότι είναι να πάει στραβά θα πάει αλλά τα σημαντικά κομμάτια είναι αυτά στα οποία η Eve πάλι δεν λέει το μυστικό της στον Mark, μάλλον αποφασίζει πως είναι καλύτερα να μην ξέρει για την ώρα και όταν ο πατέρας του Mark συναντά την μάνα του μετά από καιρό.

Στο Detective Comics #864 η κυρίως ιστορία των David Hine και Jeremy Haun ασχολείται με τον νεότερο τρόφιμο και πρώην διευθυντή του άσυλου Arkham, τον Jeremiah Arkham! Πόσα από τα ενδιαφέροντα που απεικονίζονται σε αυτό το τεύχος συμβαίνουν μόνο στο μυαλό του μάλλον θα μάθουμε στο επόμενο τεύχος. Στην side story των Rucka και Humner ο αθάνατος Vandal Savage που πιστεύει πως είναι ο βιβλικός Κάιν αλλά μπορεί και μην είναι αλήθεια θέλει να απαλλαγεί από το σημάδι στο κούτελό του και απ'ότι φαίνεται μόνο οι δυο ηρωίδες μπορούν να τον βοηθήσουν!

Επιγραμματικά τα υπόλοιπα. Ενδιαφέρον το Terminator 2029 #2, ακόμα και αν το πάρει κανείς σαν ιστορία εκτός κανόνα που φαντάζομαι πως θα'ναι μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας αυτού του χαμένου ταξιδιώτη στον χρόνο. Μια βδομάδα μετά τέλος του Ultimate Comics Avengers 1 ακολουθεί το Ultimate Comics Avengers 2 #1. Σε αυτό το μέτριο τεύχος βλέπουμε την μετατροπή του Punisher σε αρχηγός των Black Ops της Shield! Τελειώνω με το Fraggle Rock #1, comic που βασίζεται στην πολύ διάσημη και αγαπητή, ακόμη και στην Ελλάδα, παιδική τηλεοπτική σειρά. Έχει μεγάλη πλάκα, καλή η προσπάθεια της Archaia Comics, φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στο νου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: