Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κυκλοφορίες 07-04-2010


Εξαίσια εβδομάδα από πλευράς πλήθους και ποιότητας αν εξαιρέσει κανείς την Buffy.

Ας ξεκινήσω καλύτερα από τον κόσμο των Fables. Στο Jack of Fables #44 το οποίο βγήκε την προηγούμενη βδομάδα ο ηρωικός Τζακ εφορμά προς την αναζήτηση του μεγάλου κακού και δολοφόνου παρθένων γυναικών με το όνομα Empyrean. Πριν καλά καλά φτάσει στα μισά οι "σύντροφοί" του τον προδίδουν ακόμη μια φορά. Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε μετά από τόσες προδοσίες οι πληροφορίες για τον Empyrean δεν θα είναι και τόσο αξιόπιστες. Αχ, ο μικρός Τζακ υπολείπεται της πονηριάς του πατέρα του.

Στο Cinderella - From Fabletown With Love #6 η μεγάλη παρασκηνιακή δύναμη είναι όπως είδαμε στο προηγούμενο τεύχος η Fairy Godmother, η καλή μάγισσα του παραμυθιού. Για δεύτερη φορά μετά το Shreck 2 αποδεικνύεται μεγάλη λέρα η κυρία αλλά λογαριάζει χωρίς την εκπαίδευση και την ευφυΐα της Cindy. Είπαμε, είναι υπερκατάσκοπος. Έξυπνη και διασκεδαστική η ιστορία, καλό το artwork.

Συνεχίζω με το Batman And Robin #11. O Morrison χωρίζει στα δυο την πλοκή. Στο πρώτο κομμάτι ο Bat-Grayson προσπαθεί να βρει άκρη με τους γρίφους και τα στοιχεία που μάλλον του έχει αφήσει ο Bruce στην σπηλιά. Στο δεύτερο έχουμε τον Damien να λαμβάνει χείρα βοηθείας από τον Oberon Sexton που ίσως και να'ναι ο Bruce. Ενδιαφέρουσα η ιστορία με την μάνα του Damien να δείχνει πόσο πραγματικά αδίστακτη είναι αλλά και να εμφανίζεται στο τέλος ένας πολύ αγαπητός κακός! Λειτουργικό το artwork αλλά τίποτα σπουδαίο.

Και εκεί που περίμενα το Invicible #71 βγήκε πριν από αυτό το Invincible Returns #1. Filler τεύχος που αποσκοπεί περισσότερο στο να αλλάξει κουστούμι ο Mark και να γυρίσει στο παλιό αλλά και στο να ξεδιαλύνει κάποια κομμάτι της ιστορίας λίγο πριν αρχίσει πάλι ο χαλασμός. Η Eve δεν αποκαλύπτει πάντως κανένα μυστικό. Έτσι, για να διαολιζόμαστε εμείς το κοινό. Τέλος πάντως, περνά η ώρα ευχάριστα.

Το S.H.I.E.L.D. #1 είναι πολύ καλό. Πρόκειται για μια σχετικά διαφορετική, από ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα, απόδοση της ιστορίας της S.H.I.E.L.D. που ξεκινά από την αρχαία Αίγυπτο και καταλήγει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας. Εισβολές εξωγήινων που αντιμετωπίστηκαν με διάφορους μαγικούς και steampunk τρόπους και κάπου εκεί ο Leonardo Da Vinci σαν υπερήρωας! Τον σκιτσογράφο Dustin Weaver τον ήξερα από το Star Wars : Knights of the Old Republic αλλά τον Jonathan Hickman όχι και τώρα θα τον έχω υπόψιν μου.

Περνάω σε comics που έχουν βασιστεί σε παιχνίδια της Bioware. Καλούτσικο το τελευταίο Mass Effect Redemption #4, δίνει σχετικά ικανοποιητικές αν και όχι πλήρεις απαντήσεις στο τι συνέβη ανάμεσα στον πρόλογο του παιχνιδιού και στο κυρίως παιχνίδι ενώ πάντα έχει πλάκα να βλέπεις την Liara και την Miranda. Στo Dragon Age #1 της IDW, το οποίο συγγράφει ο πολύς Orson Scott Card ξεκινά με μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια μάγισσα και έναν Templar, κάτι απαγορευμένο στον κόσμο αυτό. Για να δούμε και την συνέχεια του.

Καλό το Greek Street #10. Όπως λένε και αλλού έχει να γίνεται καλύτερο και η ιστορία που προσπαθεί να διηγηθεί πιο ξεκάθαρη και λιγότερο χαοτική. Ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας ακόμα είναι η stripper που έχει τον ρόλο του χορού αλλά και ο Menon δεν πάει πίσω. Σε αυτό το τεύχος ο δεύτερος έχει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την κόρη του, τον αιμομίκτη φίλο της και ένα πρώην μέλος των SAS που τον εκβιάζει.

Τι να πει κανείς για το Buffy The Vampire Slayer #34; Πως αυτό το comic που ξεκίνησε τόσο καλά έχει πέσει τόσο χαμηλά; Από που να πιαστεί κανείς; Από το artwork που ακόμη μια φορά είναι μέτριο και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι έπαθε ο Georges Jeanty; Από τις εξηγήσεις του Angel τύπου Balance To The Force; Ή από όλο αυτό το κοσμικό σεξ; Συγγνώμη, σχεδόν πάντα μου αρέσουν οι σκηνές σεξ στα comics, ναι το ομολογώ. Εδώ όμως, η προσπάθειά τους να πιάσουν κάτι από Alan Moore σε Miracleman,Promethea ή έστω Frank Miller σε σκηνή μεταξύ Supes και Wonder Woman δεν λειτουργεί. Και βγάζει γέλιο, όχι γιατί προσπαθεί να γίνει αστεία αλλά μάλλον γιατί δεν το πετυχαίνει. Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: