Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κυκλοφορίες 17-03-2010


Και άλλα βαμπίρια... Γέμισε ο κόσμος.

Μιλάω φυσικά για το American Vampire #1 στο εξώφυλλο του οποίου βρίσκεται και το όνομα του Stephen King. Ο King γράφει την δεύτερη ιστορία του τεύχους ενώ η πρώτη είναι γραμμένη από τον Scott Snyder ενώ τα σχέδια κάνει ο Rafael Albuquerque. Δυο ιστορίες λοιπόν με κοινό παρανομαστή τους βρικόλακες σε αμερικάνικο έδαφος, η πρώτη στο Hollywood το 1925 ενώ η δεύτερη στο Colorado το 1880. Ηθοποιοί και παραγωγοί στην πρώτη, ληστές στην δεύτερη, ένας μάλλον κοινός χαρακτήρας και στις δυο και ένα καλό γενικά πρώτο τεύχος.

Το Groo Hogs Of Horder #4 είναι το τελευταίο αυτής της μίνι σειράς. Αυτήν την φορά ήταν και αρκετά επίκαιρο με σάτιρα πάνω στην οικονομική κρίση αλλά και τις οικονομικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας. Όλα αυτά βέβαια σε δεύτερο πλάνο και εδώ που τα λέμε πάλι καλά! Πολλή μιζέρια έχει πέσει, δεν χρειάζεται να σταματήσουμε να γελάμε με τις περιπέτειες του Groo! Και μιας και μιλάω για comic των Evanier - Aragonez να θυμίσω πως βγήκε και το MAD Magazine #503 και έχει ένα εκπληκτικό spoof του Big Bang Theory!

Στο Batman #697 έχουμε την αποκάλυψη της ταυτότητας του Black Mask. Καμία έκπληξη εκεί, ήταν η πρώτη μου επιλογή ανάμεσα στις δυο ολόκληρες που είχα στο μυαλό μου. Γενικά το τεύχος αρκείται στην τελική αναμέτρηση ανάμεσα στον Batman και στον Black Mask. Τουλάχιστον βλέπουμε με τα μάτια μας και κάτι άλλο που μαντεύαμε πως θα γίνει, δηλαδή το ότι η Selina αποκτά και αυτή sidekick.

To Joe The Barbarian #3 παραμένει πανέμορφο χάρη στην έξοχη δουλειά του Sean Murphy! Ταυτόγχρονα ο Grant Morrison συνεχίζει να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτά που βλέπεις είναι στο κεφάλι ενός παιδιού με πρόβλημα υγείας ή αν υπάρχουν και άλλοι παράξενοι και παραμυθένιοι κόσμοι, όπως ακριβώς και ο Del Toro με το Pan's Labyrinth. Ωραίο τεύχος και αυτό με καλή δράση, εναλλαγές στην πλοκή, προφητείες και ψηλούς νάνους!

Στο Fables #93 έχουμε το δεύτερο μέρος της filler ιστορίας. Ένα goblin το οποίο μετά από οινοποσία τρώει κατά λάθος έναν σκίουρο, πολίτη του βασιλείου του Flycatcher. Τώρα τι θα γίνει; Δίκη; Και ποια θα είναι η τιμωρία του goblin και πως θα την αντιμετωπίσουν τα άλλα goblins; Ωχ, εντάξει, αξιοπρεπής ιστορία στην οποία υπάρχει για άλλη μια φορά η ιστορία του σκορπιού και του βατράχου αλλά filler, τίποτα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: