Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κυκλοφορίες 10-03-2010


Σνιφ, κλαψ, λυγμ...

Αυλαία για το S.W.O.R.D. μόλις με το 5ο τεύχος! Αχ, καταραμένη Marvel, όποτε βγαίνει κάτι δικό σου που αρχίζει να μου αρέσει τελειώνει. Το S.W.O.R.D. ήταν ένα comic που φαινόταν να προσπαθεί να κερδίσει αναγνώστες εκμεταλλευόμενο συστατικά που άφησε πίσω του o Joss Whedon όταν τέλειωσε με το Astonishing X-Men. Γρήγορα όμως βρήκε την δική του φωνή και άρχισε να φαντάζει σαν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Nextwave. Για λόγους που δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα σχετίζονται με τις πωλήσεις κόβεται μόλις στο 5ο τεύχος. Τουλάχιστον, ακόμη κι έτσι, έχουμε ένα ολοκληρωμένο storyline που βρίσκει στο τέλος το χαριτωμένο ζεύγος Brand και Beast να ρεμβάζει με θέα τον πλανήτη Γη.

Στο Batman And Robin #10 ο Dick και ο Damien ψάχνουν τα ίχνη που τους έχει αφήσει ο χαμένος στον χρόνο Bruce. Δεν χρειάζονται να πάνε πολύ μακριά, το μέγαρο Wayne είναι αρκετό. Φυσικά και ο Bruce έχει κάνει δεύτερη μυστική σπηλιά, φυσικά και η Talia θα έκανε οτιδήποτε για να περάσει το δικό της. Τώρα ακόμα και ο Oberon Sexton να βγει πως είναι ο Bruce και αυτό φυσικό θα μου φανεί. Αξιοπρεπές και λειτουργικό το artwork του Andy Clarke.

Στο Unwritten #11 o Tommy και η παρέα του προσπαθούν να βγουν από το φανταστικό μέρος που έχουν παγιδευτεί. Ή τέλος πάντων αυτό είναι το ζουμί. Περισσότερα δεν θέλω να πω, όχι γιατί υπάρχει κανένα μυστικό αλλά γιατί είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που δίνεται η αντιστροφή της ναζιστικής προπαγάνδας σαν υπερφυσική δύναμη. Όλα τα λεφτά πάντως το τελευταίο ειρωνικό πάνελ!

Το B.P.R.D. King of Fear #3 είναι βαρετό. Τόσο πολύ που αγνοείς το όμορφο artwork αλλά ακόμη περισσότερο τις "αποκαλύψεις" στο τέλος του τεύχους. Σε εισαγωγικά η λέξη γιατί νιώθω πως αυτό το παιχνίδι με το ποιος θα φέρει το τέλος του κόσμου έχει παραπαιχτεί σε αυτήν την σειρά. Τι να πω, μάλλον έχω χάσει την πίστη μου στο σύμπαν του Mignola.

Στο Ultimate Comics Spider-Man #8 ο Spidey και η παρέα του προσπαθούν να βοηθήσουν τον Rick Jones να ελέγξει τις νεοαποκτηθέντες υπερδυνάμεις του. Η προσπάθειά τους τους ταξιδεύει σε παράξενα μέρη και έχουν παράξενες συναντήσεις αλλά τα καταφέρνουν στο τέλος. Τίποτα σπουδαίο, αλλά χαριτωμένο, με καλές δόσεις χιούμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: