Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κυκλοφορίες 03-03-2010


Και ναι, γίνεται και επίσημα η μεγάλη αποκάλυψη στην Buffy. Και όχι, δεν άγγιξε αυτή η ιστορία ούτε φανατικούς Whedonites που κρατήθηκαν αμόλυντοι όλον αυτό τον καιρό.

Παραβιάζοντας έναν άγραφο κανόνα που θέλει να ξεκινώ το ποστ με το καλύτερο κατά την γνώμη μου comic της βδομάδας, ξεκινώ με το Buffy The Vampire Slayer Season 8 #33. O Twilight λοιπόν δεν είναι ο Obama, ούτε ο Edward Cullen αλλά - έκπληξη, έκπληξη - o Angel. Αυτό είναι ένα γεγονός που οδηγεί, εκτός από έναν ομηρικό καυγά μεταξύ IDW και Dark Horse, σε ένα από τα χειρότερα τεύχη της σειράς. Φαντάζομαι πως πολλά από τα νέα ερωτήματα που δημιουργεί αυτό το γεγονός και η κακή εκτέλεσή του θα προσπαθήσουν να απαντηθούν αλλά έχω την εντύπωση φτάσαμε σε ένα σημείο αντίστοιχο με του 2ου κύκλου των Heroes που από ένα σημείο και μετά όλα πήγαιναν στραβά και όλες οι προσπάθειες διόρθωσης έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Ώρες ώρες χαίρομαι που ποτέ δεν υπήρξα Angel & Buffy fan αλλά απλώς Firefly fan!

Πάμε σε πιο ευχάριστα πράγματα, στο σύμπαν των Fables. Αυτό τον μήνα είχαμε και Cindy αλλά Jack. Στο Cinderella : From Fabletown With Love #5 η υπερκατάσκοπος Σταχτοπούτα ανακάλυψε σε ποιον παραμυθένιο κόσμο πηγαίνουν τα όπλα και μαζί με τον λιγότερο ικανό από αυτήν Αλαντίν διεισδύει σε αυτόν. Φυσικά από ένα σημείο και μετά πρέπει να βγάλει αυτή το φίδι από την τρύπα και να δοκιμάσει μεγάλη έκπληξη με την αποκάλυψη του σατανικού υπερεγκέφαλου πίσω από όλα αυτά.

Σε άλλους κόσμους τώρα ο Jack Frost οδεύει προς το εκτελεστικό απόσπασμα. Σε αυτόν pulp sci fi κόσμο όμως που βρίσκεται αυτόν τον καιρό τα πράγματα λειτουργούν λιγάκι διαφορετικά αν και όχι και πολύ. Ωραία πάντως αυτή η αλλαγή, από μαγικούς κόσμους σέ έναν τεχνολογικό για να δούμε πόσο κοντά ήταν πάντα τα είδη του fantasy και του sci fi και πως μπορούν να ειπωθούν παρόμοιες ιστορίες ανεξάρτητα με το setting. Αν πρέπει να εντοπίσω κάποιο μεγάλο αρνητικό πάντως στο Jack Of Fables #43 θα έχω εύκολο έργο. Για κάποιον λόγο υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για το artwork από την μέση του τεύχους και μετά. Deadlines?

Στο Detective Comics #862 οι Bat People προσπαθούν να λύσουν τις υποθέσεις τους οι οποίες φαίνεται να παρουσιάζουν κοινά στοιχεία. Έχουμε κάτι που θα μπορούσαμε να πούμε παράλληλο μοντάζ αλλά και την αποκάλυψη πως ένας στους δυο συγγενείς μασκοφόρου εκδικητή υπήρξε και αυτό κάποτε το ίδιο. Ναι, η ξαδέρφη της Batwoman έχει μια στολή στην ντουλάπα της και δεν ξέρω κάτι παραπάνω γι'αυτό! Η side story της Question πάντως είναι καλύτερη αυτήν την φορά και το κομμάτι με την Barbara Gordon είναι πολύ διασκεδαστικό. Μνεία για το artwork του Hamner που αυτήν την φορά σε κάνει να εύχεσαι να ήταν σε όλο το τεύχος καθώς του Jock φαίνεται σε σύγκριση βιαστικό.

Με το First Wave #1 συνεχίζεται το πείραμα που ξεκίνησε με το Batman/Doc Savage Special. Pulp - noir ατμόσφαιρα με ήρωες όπως ο Doc Savage, o Spirit και ο Batman στα πρώτα του βήματα. Γράφει ο Brian Azzarello, σχεδιάζει ο Rags Morales και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσει όσο καλά ξεκίνησε το όλο εγχείρημα στο Batman/Doc Savage και πόσο αποδεκτό θα γίνει από το κοινό.

Στον θαυμαστό κόσμο του Ultimate Marvel Universe κυκλοφορούν ταυτόγχρονα δυο τίτλοι που αφορούν τους ίδιους ακριβώς χαρακτήρες αλλά αναφέρονται σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Αυτά είναι τα Ultimate Comics Avengers #5 των Millar και Pacheco και Ultimate Comics New Ultimates #1 των Loeb και Cho. To παράξενο είναι πως είναι σχετικά καλά και τα δυο. Το πρώτο επειδή έχει τον Millar στα καλά του αν και το χιούμορ με τους Γάλλους έχει πεθάνει εδώ και καιρό με τον Warren Ellis να του έχει βάλει τα καρφιά στην κάσα και το δεύτερο επειδή ο Loeb έχει αρχίσει να συνέρχεται και να γράφει αξιοπρεπή σενάρια μετά την τηλεοπτική καταστροφή του Heroes, την καταστροφή που ήταν όλα σχεδόν τα σενάριά του για τα Ultimate Comics και τον χαμό του γιου του. Α, τονίζω, αξιοπρεπή και με ελαφρυντικό πως δεν θα κάτσω να σχολιάσω αρνητικά τα αυτοβιογραφικά κομμάτια του τεύχους.

Επιγραμματικά τώρα: Καλό το Greek Street #9, όσο πάει γίνεται πιο συμπαγές αυτό το comic και έβαλε στο παιχνίδι και ισλαμιστές τρομοκράτες. Για να δούμε τώρα την αντίδραση της μουσουλμάνας μπατσίνας. Ενδιαφέρον και το Mass Effect Redemption #3. Περιμένω μια μεγάλη ανατροπή στο 4ο και τελευταίο τεύχος όσον αφορά τον Shadow Broker. Τέλος στο Sword #22, η Dara, σε πολύ δύσκολη θέση, καταφέρνει να βρει μια αδυναμία της Malia και να μειώσει κάπως το πλεονέκτημά της. Αχ, γυναίκες...

2 σχόλια:

Aggelos Pegios είπε...

Προσπάθησα να βρω κάποιο e-mail για να επικοινωνήσω μαζί σου αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορείς να δημοσιεύεις κάποιο e-mail στο blog,για κάποιον που θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου?

Hellboy είπε...

Κοίτα ξανά στο προφίλ μου!