Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κυκλοφορίες 03-02-2010


Δεν είναι δυνατόν! Αξιοπρεπές Μπαφοκόμικ και αξιοπρεπής δουλειά από τον Jeph Loeb. "Πως γένεν αυτό", που θα'λεγε και ο Πάτρικ Ογκουνσότο.

Δεν θα ξεκινήσω όμως με τα δυο παραπάνω. Το ενδιαφέρον μου στρέφεται πρώτα στο Mass Effect Redemption #2 και μάλιστα περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα καθώς τώρα έχω τελειώσει και το παιχνίδι. Πως ήταν το παιχνίδι; Υπερτιμημένο, με πολλά αρνητικά τα οποία έγιναν γαργάρα από τους "κριτικούς" που νομίζουν πως το Fallout 3 είναι hardcore rpg αλλά σε γενικές γραμμές καλό με πιο ενδιαφέρον κομμάτι την ιστορία και τους χαρακτήρες του.

Στο δεύτερο τεύχος λοιπόν η Liara και ο Drell συνεργάτης της με την βοήθεια της Miranda Lawson αλλά και της Aria T'Loak, "βασίλισσας" του σταθμού Omega, φτάνουν πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην εύρεση του σώματος του Shepard. Φυσικά δεν επιτυγχάνουν στο εγχείρημά τους, έχουμε δυο τεύχη ακόμα και πρέπει να δούμε γιατί σκοτείνιασε τόσο η ψυχή της Aria από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Στο Buffy The Vampire Slayer #32 γίνεται κάτι το εκπληκτικό. Διαβάζεται το τεύχος ευχάριστα μετά από πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ καιρό. Η Buffy, όπως παρατηρήσαμε στα προηγούμενα τεύχη απέκτησε δυνάμεις ανώτερες από αυτές που είχε. Τώρα πως ακριβώς δεν ξέρω πάντως μου θυμίζει Spidey - Captain Universe φάση! Στο συγκεκριμένο και σχετικά καλογραμμένο τεύχος έχουμε μια geeky επίδειξη αυτών των δυνάμεων αλλά ταυτόγχρονα προχωρά και η πλοκή που θα αποκαλύψει το σχέδιο του Twilight γιατί το ποιος είναι το έχουμε μάθει σχεδόν όλοι πια. Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην βρω και αρνητικά και εδώ θα γκρινιάξω για το artwork που δεν είναι και στα καλύτερά του. Πιστεύω πως η Dawn δεν μεταμορφώνεται σε γουρούνι.



Συνεχίζω με τις εκπληκτικές περιπέτειες της σταχτοπούτας στο Cinderella From Fabletown With Love #4. Η υπερκατάσκοπος Cindy διαλύει την επιχείρηση των τριών χανουμισσών με περισσό στυλ. Εμπόριο μαγικών αντικειμένων με το αντάλλαγμα να θέτει ερωτήματα του στυλ αν έπρεπε να προσέξουν περισσότερο τις πράξεις τους στον πόλεμο με τον Adversary. Ναι, έπρεπε, ο Mr. Dark το τονίζει καθαρά στον άλλο τίτλο αλλά τελικά υπάρχουν και περαιτέρω συνέπειες οι οποίες θα οδηγήσουν την ηρωίδα μας και τους αναγνώστες σε πολλούς και διάφορους μαγικούς κόσμους.

Θα τελειώσω με Ultimate Comics X #1. Πρέπει να είναι το πιο αξιοπρεπές σενάριο που έχει βγει από την πένα του Jeph Loeb δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια. Να συννενοούμαστε όμως, αξιοπρεπές. Αν κάτι κάνει καλό αυτό το τεύχος είναι το υπέροχο artwork του Art Adams! Από υπόθεση:Ultimate Universe, ο Wolverine φαίνεται να έχει πεθάνει μετά τα γεγονότα του αισχρού Requiem και η Kitty Pryde έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία, να βρει τον γιο του. Τον μεγαλώνουν χαρακτήρες με εντελώς διαφορετικούς ρόλους και τόπο διαμονής στο "κανονικό" Marvel Universe οι οποίοι είναι σχετικά δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό. Αυτά τα ολίγα και με περιέργεια για το πως θα συνεχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: