Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Οι αγαπημένες σειρές της δεκαετίας!

Δεν πρόλαβα να ψηφίσω για τις ταινίες και τα μουσικά άλμπουμ οπότε ψήφισα με πολύ χαρά για τα κόμικς της δεκαετίας που μας πέρασε και ζάλισα τα μυαλά του Tyler να κάνει μια φηφοφορία για τις σειρές. Ιδού λοιπόν οι επιλογές μου.

#20-16

20.Six Feet Under
19.Άμυνα Ζώνης
18.Mad Men
17.Futurama
16.House MD

Χαμηλά το Six Feet Under γιατί πραγματικά μου άρεσαν οι δυο πρώτοι κύκλοι του. Έβαλα και μια ελληνική, έβαλα το πολύ καλό Mad Men, την καλύτερη ιατρική σειρά κατά τη γνώμη μου, το έξυπνο και πολύ διασκεδαστικό Futurama. Bender Bending Rodriguez ρε!


#15-11

15.Dexter
14.Big Love
13.Dοctor Who
12.30 Rock
11.The Sarah Connor Chronicles

Ε, να και ο Dexter. To Big Love ξεκίνησε απλώς συμπαθητικά για να γίνει μια από τις καλύτερες σειρές που παίζονται, πιστέψτε με. Στον πρώτο του κύκλο και εγώ δεν εντυπωσιάστηκα για να φτάσω τώρα να περιμένω με περισσή ανυπομονησία την επάνοδό του. Το Doctor Who είναι άνισο σαν σειρά αλλά έχει επεισόδια διαμάντια και προκαλεί ανείπωτη χαρά ακόμη και με την εμφάνιση των τίτλων αρχής. Το 30 Rock συνεχίζει να είναι η πιο αστεία σειρά και το The Sarah Connor Chronicles είναι η πιο αδικοχαμένη σειρά μετά το Firefly και είχε τα φόντα να γίνει το ίδιο σημαντική.


#10-6

10.Californication
9.Carnivale
8.Freaks and Geeks
7.Deadwood
6.Arrested Development

Ο Hank Moody είναι ο άντρας που καθε ένας straight εργένης θα ήθελε να μοιάσει. Ακόμη και με τα αρνητικά του. Το Carnivale δεν τέλειωσε σωστά όσο κράτησε όμως ήταν εκπληκτικό, το ίδιο και το Deadwood. Το Freaks and Geeks έδωσε διέξοδο σε αυτούς που ήθελαν να δούνε μια νεανική σειρά και δεν άντεχαν το Dawson και τελικά ανακάλυψαν πολλά παραπάνω πράγματα. Το Arrested Development πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει. Έχετε πέσει από την καρέκλα σας από τα γέλια;


5.True Blood



Αρκετά ψηλά, ίσως και χωρίς να το αξίζει. Είναι όμως η σειρά που περιμένω αυτήν τη στιγμή με την μεγαλύτερη ανυπομονησία. Είναι η σειρά που έχει πάρει μια σειρά βιβλίων ανάλογης μετριότητας με την σειρά του Twilight και ενώ έχει μείνει εξαιρετικά πιστή στην κεντρική πλοκή έχει κάνει αγνώριστα και φυσικά καλύτερα όλοα τα υπόλοιπα. Τέλος, διασκεδάζω υπερβολικά με αυτήν και την θεωρώ το συγγνώμη του Alan Ball στην πτώση του Six Feet Under μετά τους δυο πρώτους κύκλους.


4.Lost


Θα άξιζε αυτή η σειρά μόνο και μόνο για την έκφραση των fans του Locke στο τέλος του τελευταίου κύκλου. Αυτή η closeted sci fi σειρά όμως αξίζει πολύ περισσότερο και ενώ έχει δώσει πολλές βαρετές και ίσως ανούσιες στιγμές στα τόσα χρόνια που παίζεται αποζημιώνει πολύ περισσότερο αυτόν που θα κάτσει να την δει και να της δώσει προσοχή!


3.Battlestar Galactica


Αχ, Battlestar Galactica, δεν τέλειωσες καλά. Δεν είχες τελικά σχέδιο. Αλλά δεν με νοιάζει. Κάποια από τα επεισόδια πρέπει να θεωρηθούν ως μερικές από της σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και συνολικά η σειρά το ίδιο. Και μιλάμε για ένα remake μιας cheesy μετριότατης ως κακής σειράς των '80s η οποία δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα μπροστά στην νέα. Α, ναι και για όποιον δεν πείθεται υπάρχει πάντα και η Νο. 6. Frak Yeah!


2.Firefly


Η πλέον αδικοχαμένη σειρά. Ότι καλύτερο έχει κάνει ο Joss Whedon και ότι καλύτερο ίσως κάνει σε όλη του τη ζωή. Sci-Fi Western με έναν κεντρικό χαρισματικό χαρακτήρα που είναι ο Han Solo στην τελική. Ο πραγματικός, αυτός που πυροβολεί πρώτος, είναι κακούλης αλλά έχει καλή καρδιά. Η ταινία που έδωσε κάτι σαν επίλογο αξίζει και αυτή και δείχνει τον βαθμό του coolness που θα έπιανε η River και δεν είδαμε ποτέ στην σειρά. Να κλάψω τώρα ή μετα;


1.The Wire


Τι έκπληξη! Το Wire στην πρώτη θέση. H καλύτερη σειρά της δεκαετίας άνετα! Το λέει και ο Alan Moore. Έχει μέχρι και Καζαντζίδη στο Soundtrack!!!

.................................................................................

Πάντως το top 20 τελικά δεν ήταν αρκετό! Μου έμειναν έξω πολλές σειρές, μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

Fringe
Damages
Big Bang Theory
Jekyll
Bones
Pushing Daisies
Το Δέκα

Το χειρότερο είναι πως θα μπορούσα να γράψω και άλλες!!!

2 σχόλια:

dark tyler είπε...

Γουστάρω τρελά με το πόσο πολύ ψηφίζεται το Firefly, ειλικρινά δεν το περίμενα. Ωραία λίστα γενικά! Whedon, Moffat, Apatow, Wire, όλα μέσα.

Hellboy είπε...

Είναι σειρά που την βλέπεις και σε κάνει να δεις τον Whedon με άλλο μάτι ακόμα και αν δεν είχες εντυπωσιαστεί μέχρι τότε από αυτόν. Κατά τ'αλλα ούτε το Shield δεν μπόρεσα να στριμώξω, το έφαγε ο αστυνόμος Χαρίτος.