Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 23 -12 - 09Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς τον JH Williams III;


Στο Detective Comics #860 βλέπουμε ακριβώς πως συντελέσθει η μεταμόρφωση της Kate Kane σε Batwoman.Οι πρώτες τις εξορμήσεις χωρίς στολή νυχτερίδας ήταν αποτελεσματικές αλλά φαινόταν πως τους έλειπε κατι. Ο πατέρας της, ο αξιωματικός, συμπλήρωσε τα κενά και η Kate φόρεσε στολή νυχτερίδας για να φαίνεται ποια πλευρά υποστηρίζει. Η μεταφορά της πλοκής στο σήμερα αντιπαραβάλει αυτήν την χαρά του ξεκινημάτος με την τραγωδία την οποία ζει τώρα και πρωταγωνιστής είναι πάλι ο πατέρας της. Ε, το να πετάξει την χαμένη της αδερφή από αεροπλάνο δεν είναι και λίγο.

Star Wars Knights Of The Old Republic #48, τρίτο τεύχος από το το τέλος αυτής της πολύ καλής σειράς δηλαδή.Ο Zayne γνωρίζοντας τις δυνάμεις τους και τις αδυναμίες του και έχοντας πάρει καλά μαθήματα από τον Gryph αποκαλύπτει το δίκτυο που έχει φτιάξει και σκοπός του είναι να βοηθά όποιον το έχει ανάγκη. Ευτύχημα φυσικά αποτελεί πως το έχει ο ίδιο ανάγκη καθώς θα προσπαθήσει να βρει την Jarael που έχει πέσει στα χέρια του Demagol ο οποίος προσπαθεί να την κάνει πιόνι του. Άντε, δυο ακόμα έμειναν.

Στο Invicible #69 η Eve διστάζει να πει στον Mark πως είναι γκαστρωμένη και πως μάλλον σε αυτό οφείλονται οι τρελαμένες δυνάμεις της και παρολίγον να το πληρώσει όταν προσπαθούν τα δυο τους να εμποδίσουν μια σέξι πράσινη εξωγήινη που ήρθε για την ενέργεια της Γης. Για να δούμε τώρα πως θα τα καταφέρουν ενάντια στα sequids στο επόμενο, φαντάζομαι, τεύχος.

Τελευταίο τεύχος και για το Beasts Of Burden με το #4. Τα συμπαθητικά κατοικίδια τα βρίσκουν σκούρα απέναντι σε ισχυρή ανθρώπινη μαγεία και μόνο η μαυρόγατα του προηγούμενου τεύχους καταφέρνει να τους βγάλει από την δύσκολη θέση. Είναι που είχαν αμφιβολίες γι'άυτήν και δεν την ήθελαν. Τίποτα πάντως δεν έχει τελειώσει απ'ότι λένε.

Το Hellboy The Bride Of Hell One Shot έχει Corben. Συμπιεσμένο στόρι μιας και έχουμε να κάνουμε με one-shot και πολύ στυλ μια και ζωγραφίζει ο Corben. Παρεξηγημένοι δαίμονες και ανατροπές σε ένα πολύ καλό και ευχάριστο τεύχος που θα μπορούσε άνετα να βγάλει ακόμη και μίνι σειρά.

Tελειώνω με το Buffy The Vampire Slayer Willow. Δηλαδή υπάρχει κάποιος λόγος που διαβάζω ακόμα Buffy; Αναρωτιέμαι. Είναι κακό, ο Moline δεν έχει συνέρθει o Whedon το ίδιο, τι να πω. Ας τ'αφήσω έτσι.

1 σχόλιο:

dark tyler είπε...

Λοιπόν, τίποτα, απλά οτι έκατσα και διάβασα χθες όλο το run των Rucka/JH Williams, μου γύρισαν τα μάτια ανάποδα και ήρθα να δω τι έχεις γράψει. Για το αρτιστικό μεγαλείο του Williams νιώθω ανίκανος να μιλήσω, οπότε θα πω απλά οτι ντύνει πανέμορφα μια ιστορία που στην αρχή σε ξεγελάει σαν χαμηλών τόνων, αλλά είναι ευφυέστατη:

Σαν το τηλεοπτικό Shield, κάνει τη μαγκιά και ξεκινάει με πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της (και των αναγνωστών), ξεκινώντας in media res. Μέχρι να αναγνωρίσεις το σκηνικό και τους κύριους παίχτες, συνειδητοποιείς σοκαρισμένος πως ο Rucka σε έχει προσγειώσει στο μέσο μιας οικογενειακής τραγωδίας που αποκαλύπτεται με μια από τις πιο σοκαριστικές σελίδες που έχω διαβάσει σε κόμικ (το κλείσιμο του πρώτου arc). Και ΜΕΤΑ περνάμε στο proper origin story, στην επεξήγηση ερωτημάτων για τους χαρακτήρες και στη δημιουργία μιας οικογενειακής μυθολογίας που προσωπικά βρίσκω συναρπαστική.

Από τη μία κρίμα που θα περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσει ο Batwoman τίτλος των δύο τους για να δούμε τη συνέχεια, από την άλλη θα ήταν γελοίο να μην υπάρχει ένας τέτοιος τίτλος. Can't wait.