Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Κυκλοφορίες 16-12-09



Εν αναμονεί του Detective Comics #860 που τελειώνει το arc των Rucka και JH Williams III διαβάζω Fables, Batman και την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων!


Στο Fables #91 η πλοκή χωρίζεται σε δυο κομμάτια. Στο πρώτο και πιο διασκεδαστικό παρουσιάζεται η μάχη μέχρις εσχάτων ανάμεσα στην φοβερή και τρομερή Baba Yaga και στον φτερωτό πήθικο Buffkin. To τέλος είναι αναπάντεχο πάντως. Στο δεύτερο κομμάτι ταιριάζει η παροιμία "όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια". Η Totenkinder λείπει και οι υπόλοιποι μάγοι ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία και κάτι μου λέει πως θα αποδειχθούν και λιγότερο ικανοί αλλά και τελικά θα παραδώσουν ξανά τα σκήπτρα με την επιστροφή της πρώτης.

Στο Batman #694 ο Tony Daniel εκπλήσσει για το πως τώρα που έχει και τα συγγραφικά καθήκοντα έχει βελτιωθεί το artwork του. Δηλαδή όταν αυτό το βάρος το είχε ο Morrison δεν μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά; Τέλος πάντων. Σχετικά καλή είναι και η ιστορία του αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Το Batman 80 Page Giant #1 είναι μια ενδιαφέρουσα ανθολογία συντελεστές της οποίας είναι άτομα όπως ο κυρίως ηθοποιός και σεναριογράφος Kevin Grevioux, Ο Steve Niles και άλλοι πολλοί και λιγότερο γνωστοί. Το αποτέλεσμα πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.

Tο Complete Alice In Wonderland #1 το οποίο γράφεται από την κόρη του Alan Moore και τον αρραβωνιαστικό της δεν είναι άσχημο, άσχετα αν και οι δυο μαζί συγγραφείς δεν έχουν ούτε το ένα δέκατο του ταλέντου του προαναφερθάντα. Η μεταφορά είναι αρκετά καλή και σχετικά πιστή αν δεν με απατά η μνήμη μου. Μόνη ένσταση το χρώμα το οποίο κάνει το comic να φαίνεται σαν να έπεσε σε νερό και δεν στέγνωσε καλά.

Τελειώνω με το συμπαθές What If - Daredevil vs. Elektra. Εναλλακτική ματιά πάνω στην πολειπωμένη ιστορία του Matt Murdock και της Ηλέκτρας. Μου άρεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: